top of page
Egypte West Bank3
IMGP2431
Egypte Cairo
Egypte Luxor4
IMGP2739
Egypte West Bank

Extra koffers Egypte zeiltocht op de Nijl per dahabiyya, 'varen op de wind'
11 daagse rondreis

Extra koffers

                  extra koffer:  'Cairo'


Boek voorafgaand aan de boottocht één of meer extra dagen in Cairo.  Op deze dagen kun je een aantal highlights van Cairo bezoeken al dan niet begeleid door een lokale gids. Je kunt bijvoorbeeld de piramides gaan bekijken  of een wandeling maken in de islamitische wijk, de Koptische wijk, en bezoek brengen aan het Koptisch museum, het museum van moderne kunst, de opera ....

 

Bezienswaardigheden in Cairo.

                  extra koffer: 'Luxor'


Wil je langere tijd in Luxor verblijven dan kan dit door in overleg met ons één of meer nachten bij te boeken vooraf aan de boottocht of aan het einde van de reis. Je kunt bijvoorbeeld al dan niet onder leiding van een gids het oude Thebe bezoeken met haar tempels, stadsruïnes en graftombes. Of je blijft in Luxor zelf voor een bezoek aan de Luxor tempel, het legendarische Karnak, een middagje zwemmen in het Winter Palace Hotel of om op de fiets het platteland op de Westbank verkennen.

Bezienswaardigheden in Luxor.
 

                  extra koffer: 'Aswan'


In overleg met ons kan je verblijf in Aswan verlengd worden. Deze heerlijke rustige stad in het zuiden straalt een relaxte Nubische sfeer uit. Daarbij zijn er veel culturele sites te bezoeken in of in de directe nabijheid van Aswan. Zo is er Philae eiland met de fraaie Isis tempel. Deze is te bezoeken in combinatie met de Aswandam en de onvoltooide obelisk. Je kunt dit tripje als één excursie boeken via onze reisagent. Ook kun je naar Abu Simbel, waar de monumentale koninklijke tempels van Ramses II en zijn geliefde Nefertari staan. Het Nubische Museum met zijn fraaie inrichting is een must voor elke Aswanreiziger, maar misschien blijf je liever nog wat nadobberen van de reis en vaar je met een felouka naar Kitchenereiland voor een wandeling in de botanische tuin.

Bezienswaardigheden in Aswan.

bottom of page