kleden 1500

BESTEMMINGEN

Iran

Alhoewel Iran er in de media meestal niet goed vanaf komt, komen de reizigers die er wél naartoe gaan altijd vol enthousiaste verhalen thuis. Het land heeft dan ook ontzettend veel te bieden. Schitterende moskeeën en mausolea, indrukwekkende steden uit vervlogen beschavingen, sfeervolle theetuinen, karavanserais en bazaars. Maar ook de variatie aan landschappen en uitermate vriendelijke, belangstellende bevolking maken een reis door Iran tot een onvergetelijke ervaring.

Jordanië

Kruisvaarderskastelen, Romeinse, Ottomaanse en Byzantijnse overblijfselen, groene heuvels en valleien, een roze woestijn, prachtige wadi’s en natuurparken, het zoute water van de Dode Zee, de koraalriffen van de Rode Zee en natuurlijk de mysterieuze stad Petra. En dat alles in een van de meest stabiele landen van het Midden-Oosten. Logisch dat de gastvrije Jordaniërs trots zijn op hun land!

Jerash - Saffraan Reizen

Marokko

Het meest westelijke Arabische land trekt al jaren veel bezoekers. De koningssteden, maar ook de oaseplaatsen, de zandduinen en de kasba’s oefenen een grote aantrekkingskracht uit op toeristen. Minder bekend is het noorden van Marokko, dat tussen de uitlopers van het Rifgebergte ook veel mooie plekken herbergt en met zijn Moors-Andalusische steden en prachtige natuur zeker een bezoek waard is.

Libanon

In dit kleine landje aan de Middellandse Zee is ontzettend veel te zien. De ene dag loop je tussen de Romeinse zuilen, de andere dag wandel je tussen groene ceders, en de volgende dag geniet je van een heerlijk vers gevangen visje aan de kust. 'n Ideale, afwisselende bestemming voor een korte vakantie.

Bacchus tempel  Baalbek - Saffraan Reizen

Dubai & Abu Dhabi

Deze Emiraten lenen zich prima voor een citytrip. Behalve hoogbouw en luxe zaken is er ook nog de nodige cultuur te vinden en kun je er heerlijk ontspannen aan het strand of tijdens een boottochtje. De hele wereld kom je hier tegen en op het culinaire vlak kom je zeker niets te kort. De Burj-al Khalifa, de Dubai Mall, het Louvre museum, de specerijensouq, de dhows op de Creek en de sprookjesachtige Sheikh Zayed moskee. Ga het met eigen ogen zien.

marina.JPG

Oezbekistan

De laatste jaren wordt Oezbekistan steeds meer ontdekt als reisbestemming. Dit aan de vroegere Zijderoute gelegen land heeft ’n diverse, zeer kleurrijke bevolking en veel architectonische hoogtepunten uit het voormalige Perzische rijk. De boeiende geschiedenis van Oezbekistan is tot op de dag van vandaag overal in het rijke historische stadsbeeld terug te vinden. 

Turkmenistan

Dit land wordt nóg minder bezocht dan buurland Oezbekistan, maar het toerisme is ook hier de laatste jaren in opkomst. Het lege en uitgestrekte land kent een lange en interessante geschiedenis met mooie monumenten, eeuwenoude én gloednieuwe, en een prachtige natuur.

Armenië

In het eerste christelijke land ter wereld vind je niet alleen kerken, kloosters en khachkars (Armeense kruisen), maar reis je ook door het prachtige groene bergachtige landschap dat in het voorjaar extra feestelijk is door alles wat er groeit en bloeit. De gastvrije en vriendelijke Armeniër tref je zowel in de moderne steden als op het traditionele platteland.

Georgië

Dit land in de Kaukasus heeft ruige, besneeuwde bergtoppen, blauwe rivieren, schitterend gedecoreerde kerk- en kloostercomplexen, grotten en vruchtbare wijngaarden. Dit alles ga je tegenkomen tijdens de reis. Georgiërs houden van gezelligheid en lekker eten. Ook met dit aspect zul je kennismaken wanneer je door deze nog redelijk onbekende vakantiebestemming reist ...

Mongolië

Mongolië heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke reiservaring. Het is een land van nomaden en uitgestrekte, adembenemende landschappen. Bovendien heeft het een kleurrijke, innemende bevolking en een flinke dosis cultuurhistorie. Geen wonder dat we verliefd zijn geworden op dit land en dat we onze reizigers ook kennis willen laten maken met deze bestemming.

Kamelen in Mongolië - Saffraan Reizen

Palestina

Palestina; veel in het nieuws vanwege het conflict met Israël. Maar wat weten we eigenlijk precies van Palestina? Tijdens onze reizen door dit kleine landje bezoeken we vluchtelingenkampen en ontmoeten we bedoeïenen die het door de oprukkende joodse nederzettingen steeds moeilijker krijgen, maar ervaren we ook het heuvelachtige landschap, uitbundig groen en soms woestijnig droog, de vele heiligdommen, de mooie oude steden en natuurlijk de vriendelijke, optimistische Palestijnse bevolking

Rotskoepelmoskee Jeruzalem - Saffraan Reizen

Cyprus

Cyprus is bij velen waarschijnlijk vooral bekend als zonbestemming. Het heeft echter veel meer te bieden dan zee en strand alleen.
Prehistorische nederzettingen, Griekse tempels, Apollo en Aphrodite, Byzantijnse kloosters met prachtige fresco’s en mozaïeken, Venetiaanse vestingwerken, het mooie Troödosgebergte …, redenen genoeg om dit zo dichtbijgelegen eiland te bezoeken!

Tunesië

Als een van de kleinere Arabische landen doet Tunesië niet onder voor zijn grotere broers. Het heeft veel historisch erfgoed en dat is ook niet gek als je weet dat het door veel verschillende volkeren bezet is geweest. Het blauw van de Middellandse Zee gaat via groene, bloeiende vlaktes en bergen over in het zandkleurige steppe- en woestijnlandschap. En dat alles op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam!

Monastir - Saffraan Reizen

Egypte

Egypte is een land waar je minstens één keer in je leven moet zijn geweest. Behalve dat je er bij wijze van spreken over de oudheden struikelt, kun je er heerlijk varen over de Nijl, struinen door de gezellige souqs en straatjes en is er veel moois te zien in de woestijn en in de Rode Zee. De humor en vindingrijkheid van de Egyptenaren tenslotte maken een onuitwisbare indruk.