top of page
kleden 1500

BESTEMMINGEN

Oman

Nadat Sultan Qabus bin Said in 1970 aan de macht was gekomen werd Oman opengesteld voor buitenlandse toeristen. De afwisseling van woestijnlandschap, groene oases, mooie stranden, bergdorpjes, oude forten, en sfeervolle markten heeft ervoor gezorgd dat ook steeds meer Nederlandse reizigers hun weg naar dit sultanaat weten te vinden. Vaak wordt een rondreis door Oman gecombineerd met een bezoek aan  het ultramoderne Dubai en Abu Dhabi.

Omanitische hoofddeksels - Saffraan Reizen

Iran

Alhoewel Iran er in de media meestal niet goed vanaf komt, komen de reizigers die er wél naartoe gaan altijd vol enthousiaste verhalen thuis. Het land heeft dan ook ontzettend veel te bieden. Schitterende moskeeën en mausolea, indrukwekkende steden uit vervlogen beschavingen, sfeervolle theetuinen, karavanserais en bazaars. Maar ook de variatie aan landschappen en uitermate vriendelijke, belangstellende bevolking maken een reis door Iran tot een onvergetelijke ervaring.

Moskee in Iran - Saffraan Reizen

Jordanië

Kruisvaarderskastelen, Romeinse, Ottomaanse en Byzantijnse overblijfselen, groene heuvels en valleien, een roze woestijn, prachtige wadi’s en natuurparken, het zoute water van de Dode Zee, de koraalriffen van de Rode Zee en natuurlijk de mysterieuze stad Petra. En dat alles in een van de meest stabiele landen van het Midden-Oosten. Logisch dat de gastvrije Jordaniërs trots zijn op hun land!

Jerash, Jordanië - Saffraan Reizen

Egypte

Egypte is een land waar je minstens één keer in je leven moet zijn geweest. Behalve dat je er bij wijze van spreken over de oudheden struikelt, kun je er heerlijk varen over de Nijl, struinen door de gezellige souqs en straatjes en is er veel moois te zien in de woestijn en in de Rode Zee. De humor en vindingrijkheid van de Egyptenaren tenslotte maken een onuitwisbare indruk.

Libanon

In dit kleine landje aan de Middellandse Zee is ontzettend veel te zien. De ene dag loop je tussen de Romeinse zuilen, de andere dag wandel je tussen groene ceders, en de volgende dag geniet je van een heerlijk vers gevangen visje aan de kust. 'n Ideale, afwisselende bestemming voor een korte vakantie.

Bacchus tempel Baalbek, Libanon - Saffraan Reizen

Marokko

Het meest westelijke Arabische land trekt al jaren veel bezoekers. De koningssteden, maar ook de oaseplaatsen, de zandduinen en de kasba’s oefenen een grote aantrekkingskracht uit op toeristen. Minder bekend is het noorden van Marokko, dat tussen de uitlopers van het Rifgebergte ook veel mooie plekken herbergt en met zijn Moors-Andalusische steden en prachtige natuur zeker een bezoek waard is.

Koninklijk paleis in Fès, Marokko - Saffraan Reizen

Oezbekistan

De laatste jaren wordt Oezbekistan steeds meer ontdekt als reisbestemming. Dit aan de vroegere Zijderoute gelegen land heeft ’n diverse, zeer kleurrijke bevolking en veel architectonische hoogtepunten uit het voormalige Perzische rijk. De boeiende geschiedenis van Oezbekistan is tot op de dag van vandaag overal in het rijke historische stadsbeeld terug te vinden. 

Moskee in Oezbekistan - Saffraan Reizen

Turkmenistan

Dit land wordt nóg minder bezocht dan buurland Oezbekistan, maar het toerisme is ook hier de laatste jaren in opkomst. Het lege en uitgestrekte Turkmenistan kent een lange en interessante geschiedenis met mooie monumenten, eeuwenoude én gloednieuwe, en een prachtige natuur.

Moskee in Turkmenistan - Saffraan Reizen

Armenië

In het eerste christelijke land ter wereld vind je niet alleen kerken, kloosters en khachkars (Armeense kruisen), maar reis je ook door het prachtige groene bergachtige landschap dat in het voorjaar extra feestelijk is door alles wat er groeit en bloeit. De gastvrije en vriendelijke Armeniër tref je zowel in de moderne steden als op het traditionele platteland.

Armeens cafeetje - Saffraan Reizen

Georgië

Dit land in de Kaukasus heeft ruige, besneeuwde bergtoppen, blauwe rivieren, schitterend gedecoreerde kerk- en kloostercomplexen, grotten en vruchtbare wijngaarden. Dit alles ga je tegenkomen tijdens de reis. Georgiërs houden van gezelligheid en lekker eten. Ook met dit aspect zul je kennismaken wanneer je door deze nog redelijk onbekende vakantiebestemming reist ...

Kerk in Georgië - Saffraan Reizen

Saoedi-Arabië

We hebben er lang op gewacht maar eindelijk heeft  Saoedi-Arabië haar grenzen geopend voor toerisme. Ook Saffraan Reizen vindt in Saoedi-Arabië een nieuwe bestemming die helemaal past in het bestaande aanbod. Dat wil zeggen, een flinke dosis cultuurhistorie in combinatie met natuur en vrije tijd. Zo kun je in Riyadh en Jeddah de authentieke, maar ook de moderne gebouwen bekijken. Natuurlijk wordt het Nabatese Al 'Ula verkend en nadat je een bezoek aan de heilige stad Medina hebt gebracht wordt de reis afgesloten aan de Rode Zee.

Madain Saleh

Tunesië

Als een van de kleinere Arabische landen doet Tunesië niet onder voor zijn grotere broers. Het heeft veel historisch erfgoed en dat is ook niet gek als je weet dat het door veel verschillende volkeren bezet is geweest. Het blauw van de Middellandse Zee gaat via groene, bloeiende vlaktes en bergen over in het zandkleurige steppe- en woestijnlandschap. En dat alles op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam!

Monastir, Tunesië - Saffraan Reizen

Dubai & Abu Dhabi

Deze Emiraten lenen zich prima voor een citytrip. Behalve hoogbouw en luxe zaken is er ook nog de nodige cultuur te vinden en kun je er heerlijk ontspannen aan het strand of tijdens een boottochtje. De hele wereld kom je hier tegen en op het culinaire vlak kom je zeker niets te kort. De Burj-al Khalifa, de Dubai Mall, het Louvre museum, de specerijensouq, de dhows op de Creek en de sprookjesachtige Sheikh Zayed moskee. Ga het met eigen ogen zien.

Marina, Dubai, VAE - Saffraan Reizen.JPG
bottom of page