top of page

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Tunesië en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Nis in Kairouan

Hoogtepunten van een klein, groots land

Met o.a. :

* Steden, woestijn en oases

* Bezoek aan Carthago en Dougga

* Veel zien in korte tijd op relaxte wijze

Prijs v.a. € 925,- p.p. (bij 2 personen)

Amfitheater, El Jem

Reis langs Romeinse en Fenicische  steden

Met o.a. :

* Bulla Regia, Dougga, Sbeïtla en El Jem

* Tunis, Kairouan en Sousse

* Carthago en Sidi Bou Saïd

Prijs v.a. € 1.025,- p.p. (bij 2 personen)

Muurschildering in Djerbahood

Cultuur, natuur, woestijn en strand

Met o.a. :

* Woestijntour en -overnachting

* Fietstour in Carthago

* Tunis, Tozeur, Daharregio, Djerba

Prijs v.a. € 1.795,- p.p. (bij 2 personen)

Minaret

Al het moois van Tunesië

Met o.a. :

* Culturele hoogtepunten

* Woestijn, oases, medina's en souqs

* Veel zien in 'n relaxt tempo

Prijs v.a. € 1.295,- p.p. (bij 2 personen)

Kairouan
Makhtar
Moskee in Kairouan
De kleurrijke Daharregio
Chenini
Mozaïek in El Jem
Kerkennah
Djerbahood

Waarom Tunesië?

Als een van de kleinere Arabische landen doet Tunesië niet onder voor zijn grotere broers. Het heeft veel historisch erfgoed en dat is ook niet gek als je weet dat het door veel verschillende volkeren bezet is geweest. Het blauw van de Middellandse Zee gaat via groene, bloeiende vlaktes en bergen over in het zandkleurige steppe- en woestijnlandschap. En dat alles op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam! Zelf rijden gaat prima in Tunesië. Word je liever rondgereden door een chauffeur? Dat kan. Er gaat dan ook een gids mee.

 

Wanneer kun je het beste naar Tunesië reizen?

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Tunesië reizen, maar de beste tijd voor 'n rondreis is het voor- en najaar. Dan zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. De zomers zijn heet, maar het is 'n droge warmte waardoor je ook in de maanden juni, juli, augustus prima door dit Maghrebland kunt reizen.  Vooral aan de Middellandse Zeekust is het ook in de zomer aangenaam toeven. De meeste regen valt tussen november en maart en in de winter kan het sneeuwen, vooral in het berggebied. 

De hoogtepunten van Tunesië

 

Mooie steden en medina's

Urenlang kun je ronddwalen in de medina's, de oude binnensteden van Tunis, Sousse, Monastir, Mahdia, Kairouan, Tozeur en Houmt Souk (Djerba). In deze ommuurde steden vind je onder andere ribats,  moskeeën, medersas, zaouia's en kleurrijke souqs. De medina's van Bizerte en Sfax zijn minder bekend bij toeristen en daarom misschien juist extra aantrekkelijk voor reizigers die zich willen inderdompelen in het Tunesische leven van alledag. Het kunstenaarsdorp Sidi Bou Saïd is een pittoreske trekpleister en 'n 'must see'.

Fenicische en Romeinse oudheden

Diverse volkeren streden om Tunesië vanwege haar strategische ligging op belangrijke zeeroutes. Het land heeft dan ook ook vele bezetters gekend. In de 9e eeuw vóór Chr. stichtten de Feniciërs (Phoeniciërs) er het machtige Carthaagse Rijk met als hoofdstad Carthago. 'n Aantal eeuwen later werden de Feniciërs door de Romeinen verslagen en werd het huidige Tunesië ingelijfd bij het Romeinse Rijk. Na het verval van het Romeinse Rijk werd het land bezet door Vandalen en nog weer later door Byzantijnen en Arabieren.

Nog steeds zijn er veel goed bewaarde overblijfselen uit de Carthaagse en Romeinse periodes te zien. Niet ver van de hoofdstad Tunis liggen Carthago, Utica, Uthina, Zaghouan en Thuburbo Majus. Meer het binnenland in vind je de ruïnes van Dougga (Thugga), Bulla Regia, Makhtar (Mactaris) en Sbeïtla (Sufetula). Het amfitheater van El Jem mag je natuurlijk niet missen! In El Jem vind je ook het archeologisch museum waar je prachtige Romeinse mozaïeken kunt bewonderen. Het Bardo museum in Tunis herbergt een nog grotere collectie mozaïeken, maar dit museum is op dit moment gesloten en het is niet bekend of en wanneer het weer open gaat.

 

Berberarchitectuur

Vóór de komst van de Feniciërs, Romeinen en andere overzeese volkeren werd Noord-Afrika al bewoond door de Numidiërs, de 'voorouders' van de Berbers. Ook nu is er nog veel Berbercultuur en -architectuur in Tunesië. In de bergachtige Dahar-regio vind je authentieke dorpjes, ondergrondse woningen en 'qsour' (graanopslagplaatsen). Toujane, Chenini, Douiret, Tamezret, Matmata, Tijma en Haddèj zijn plaatsen waar je geweest moet zijn.

Woestijn en oases

De woestijn van Tunesië maakt deel uit van de Sahara. Niet voor niets wordt de plaats Douz 'de poort van de Sahara' genoemd. Het gebied van de grote zandduinen, de 'Grand Erg Oriental' begint onder het Chott el Jerid, het zoutmeer. In deze uitgestrekte woestijn vind je het Nationaal Park Jebil. Ten noorden van het zoutmeer liggen de oases van Tozeur, Nefta, Tamerza, Chebika en Midès.

Zee en strand

Strandliefhebbers en zonaanbidders komen aan hun trekken in plaatsen als Hammamet, Sousse, Monastir, Mahdia, Tabarka en Bizerte en op het eiland Djerba.

Fotogalerij Tunesië
Onze voorbeeldreizen
Waarom Tunesië?
Highlights
Meer inspiratie voor je reis naar Tunesië
Beste reistijd
Reviews van onze reizigers
Holwoning in Dahar regio

"Zóveel gezien in korte tijd. Mooi, mooi, mooi! Het zelf rijden beviel uitermate goed. We waren verrast door de vriendelijke Tunesiërs. We gaan zeker nog terugkomen naar Tunesië om het noorden van het land te bekijken."

D.K.

Fietsen in Carthago.jpg

"Het was top! We waren vooral verrast door de tocht door de woestijn en de overnachting daar. Ook de fietstour door Carthago was een hoogtepunt. Onze gids en chauffeur waren kanjers. We hebben genoten van Tunesië."

J.B. & vrienden

bottom of page