top of page
Tunesie Dougga
Tunesie Qsar Azzahra4
Tunesie Chott el Jerid2
Tunesie El Djem2
Tunesie El Djem
Tunesie Sbeitla

  Tunesië 11 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Aankomst in Tunis
Dag 02    Bardo Museum, Carthago, Sidi Bou Saïd
Dag 03    Tunis – Dougga – Kairouan
Dag 04    Kairouan
Dag 05    Kairouan – Midès, Tamerza en Chebika - Tozeur
Dag 06    Tozeur
Dag 07    Tozeur – Douz
Dag 08    Douz - El Jem - Mahdia
Dag 09    Mahdia
Dag 10    Mahdia – Zaghouan - Tunis
Dag 11    Transfer naar vliegveld

Route 11 daagse Tunesië rondreis - Saffraan Reizen

• Gevarieerd programma in ontspannen tempo
• Steden, woestijn en oases
• Carthago
• Romeinse opgravingen (o.a. Dougga)

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Met z’n tweeën of met ’n door jouzelf samengesteld groepje reis je Tunesië door. Je krijgt Romeins en Arabisch erfgoed te zien, bezoekt de woestijn en de oases en geniet van de Middellandse Zee. Je kunt ervoor kiezen zelf te rijden in een huurauto, maar je kunt je ook rond laten rijden door een Engelssprekende chauffeur/gids. Tijd om er zelf op uit te gaan is er voldoende en je verblijft in goede tot zeer goede hotels. Desgewenst is deze individuele rondreis aan te passen of uit te breiden.


Dag 1    Amsterdam – Tunis

Na ’n vlucht van slechts 3 uur sta je in het Noord-Afrikaanse Tunis waar je wordt opgewacht naar het centraal gelegen, statige hotel wordt gebracht. Door je vroege aankomst kun je vandaag al wat van de stad zien. De medina is loopafstand. Bezienswaardigheden in Tunis.

Dag 2    Bardo Museum, Carthago en Sidi Bou Saïd
Vandaag maak je kennis met de Fenicische en Romeinse oudheid in Tunesië. In het Bardo Museum vind je onder andere vele prachtige mozaïeken. In Carthago kun je kiezen uit maar liefst 8 vindplaatsen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Sidi Bou Saïd. Het plaatsje met de witte huizen en blauwe deuren en luiken doet niet alleen schilderachtig aan, maar was en is ook een geliefd verblijf voor kunstenaars. Je vindt hier dan ook een aantal galerieën.


Dag 3    Tunis – Dougga – Kairouan (280 km.)
Door een groen, heuvelachtig landschap rijd je naar Dougga, de best bewaarde en mooist gelegen antieke stad van Tunesië. Hier wandel je langs het theater, de thermen, de tempels, het forum en nog veel meer, al dan niet onder begeleiding van een gids. Na de lunch rijd je via een steeds droger wordende streek naar de slaapplaats van de twee komende nachten. Aan de rand van de steppe ligt Kairouan, een belangrijke stad voor de islam. De medina is op loopafstand van je hotel en je kunt er vanavond al een kijkje gaan nemen.

 

Romeins theater in Dougga, Tunesië - Saffraan Reizen


Dag 4    Kairouan

De Grote Moskee is alleen in de ochtend toegankelijk voor toeristen dus dat zal hoogstwaarschijnlijk een van je eerste doelen zijn vandaag. Cees Nooteboom en Guy de Maupassant schreven er enthousiast over. Andere hoogtepunten in Kairouan zijn de waterwerken van de Aghlabiden en de diverse zaouia’s. Na dit alles is het leuk zitten op het terras tegenover de ‘Bab ech Chouhada’, een van de stadspoorten. Er is in Kairouan genoeg te zien, maar mocht je liever een verkoelende duik in het hotelzwembad nemen, ga je gang.
Bezienswaardigheden in Kairouan.

Dag 5    Via Midès, Tamerza en Chebika naar Tozeur (280 km.)
Vroeg op om vanuit dit steppegebied naar een nog drogere regio te gaan. Onderweg stop je bij oases met kabbelende waterstroompjes, cactus struiken en palmbomen. Ook de eindbestemming Tozeur ligt middenin de palmoases. Je brengt hier twee nachten door.

Dag 6    Tozeur, facultatief naar Nefta
In de ochtend kun je een rondwandeling maken door de palmoases en de medina van Tozeur. Je komt er niet onderuit om wat van de lekkerste dadels van Tunesië te proeven, maar dat is zeker geen straf. Een tochtje met een paardenkoets is ook mogelijk. Tegen de avond kun je deelnemen aan de facultatieve excursie naar het heilige stadje Nefta. Je kunt dit uitbreiden met een four wheel drive tocht door de woestijn, voorafgaand aan het bezoek aan Nefta.

Dag 7    Via het zoutmeer Chott el Jerid naar Douz (100 km.)
De oppervlakte van Chott el Jerid, het enorme zoutmeer tussen Tozeur en Douz, is 5000 m2. Via de 65 km. lange dijk rijd je naar de overkant. Het lijkt alsof je over een sneeuwvlakte rijdt, maar aan de randen zie je het paarsrode water. Fata morgana’s zijn hier heel gewoon. Het centrum van Douz wordt, zoals in zoveel woestijnstadjes het geval is, aan het einde van de middag wat levendiger. Douz is dé plaats bij uitstek om een kamelentochtje te maken.

Dag 8    Douz – El Jem – Mahdia (310 km.)
Vandaag staat er een lange rit op het programma. Je verlaat het droge zuiden en rijdt richting Middellandse Zee. Onderweg bezoek je El Jem met zijn Colosseum dat boven de stad uit torent. In deze plaats vind je ook prachtige, grote mozaïeken in het archeologisch museum. Uiteindelijk arriveer je in Mahdia, dat door haar geografische ligging, nl. een rotsachtig schiereiland, een belangrijke rol in de geschiedenis van Tunesië heeft gespeeld. Het hotel bevindt zich in de medina.

Dag 9    Mahdia
Vrije dag in deze voormalige Fatimidische hoofdstad. Je kunt er het woestijnzand van de laatste dagen van je afspoelen door te gaan zwemmen, snorkelen of duiken in de zee, maar Mahdia heeft meer te bieden: de Hajji Mustapha Hamza Moskee, de Grote Moskee, het museum, de versterkte toegangspoort Skifa el Kahla... Of rook gezellig een waterpijpje mee op het gezellige Place du Caire. Bezienswaardigheden in Mahdia.

Dag 10    Mahdia – Zaghouan – Tunis (180 km.)
Het hooggelegen, bosrijke Zaghouan staat bekend om het aquaduct waarmee Carthago van water voorzien werd. Ook vind je hier de Romeinse watertempel. Na aankomst in Tunis heb je nog tijd om de stad in te gaan en voor het laatst te genieten van de Tunesische gastvrijheid.

Dag 11    Tunis – Amsterdam
Je wordt keurig afgeleverd bij het Tunis Carthage Aeroport waarna je met een korte vlucht weer in Amsterdam belandt. Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Tunesië.Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 11 daagse rondreis naar de klassieke hoogtepunten van Tunesië
- een 13 daagse rondreis naar Tunesië
- een
15 daagse rondreis naar Tunesië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!


 

bottom of page