top of page
Tunesie Dougga
Tunesie Qsar Azzahra4
Tunesie Chott el Jerid2
Tunesie El Djem2
Tunesie El Djem
Tunesie Sbeitla

Praktische informatie Tunesië 11 daagse rondreis

Praktische informatie


Accommodatie
Tijdens deze reis maak je zoveel mogelijk gebruik van goede 3* en 4* hotels. De kamers zijn voorzien van een toilet en douche, soms een bad, en beschikken over airconditioning. De meeste hotels hebben een zwembad en een Wifi aansluiting. Voor boeking van een éénpersoonskamer geldt een toeslag.

Vliegreis
Deze reis wordt aangeboden met de prijs van een landarrangement.
Als je graag wilt dat wij ook je vlucht boeken heb je keuze uit verschillende mogelijkheden:

* Tunis Air (Amsterdam - Tunis)

* Lufthansa (Amsterdam - Frankfurt - Tunis)

* Turkish Airlines (Amsterdam - Istanbul - Tunis)

* AlItalia (Amsterdam - Rome - Tunis)

De exacte vluchttijden en vluchtprijzen kunnen bij ons worden aangevraagd. Zie ook: 'Prijsinformatie'

Vervoer 
Tijdens deze reis rijd je zelf rond in een huurauto met airco of wordt er, afhankelijk van het aantal deelnemers, een personenauto met chauffeur of een kleine bus met airco gereserveerd.

Reisbegeleiding en gidsen
Onze lokale agent regelt de hotels en de transfers. De chauffeur die je rondrijdt kan je van dienst zijn bij praktische vragen. Als je voor selfdrive kiest regelt de agent de huurauto en de transfer op de eerste en laatste dag van de rondreis. In de grote steden, op de meeste sites en voor wandelingen zijn ter plekke Engelssprekende gidsen in te huren.

Paspoort en visa
Voor Nederlandse en Belgische reizigers is voor Tunesië een paspoort nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Tunesië. Je hoeft bij aankomst geen visum te kopen.

Er is sprake van een vertrekbelasting. Deze belasting bestaat uit een speciale zegel van 30 Tunesische Dinar (ongeveer € 13,-). Deze kun je het beste al bij aankomst kopen op de luchthaven.

Zorg ervoor dat je tenminste één paspoortkopie bij je hebt van de pagina waar je gegevens en pasfoto op staan.

Geld
De Tunesische munteenheid is de Tunesische Dinar. Voor 100 dinar betaal je ca. € 50,00. Op de luchthaven kun je geld wisselen en/of pinnen. Dit kan verder in elke grote plaats zoals Tunis, Kairouan, Tozeur en Mahdia.  We raden aan om ook cash euro’s mee te nemen. Zie ook www.vreemdgelddirect.nl/landen/tunesie.

Vooraf je bankpas instellen
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Tunesië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’ of 'Afrika'. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Kosten
Tunesië is een redelijk goedkope bestemming. Maaltijden en drankjes zijn over het algemeen niet duur. Voor een gemiddelde avondmaaltijd betaal je ca. € 10,00 p.p.
Entrees zijn niet inbegrepen en voor het maken van foto- en video opnamen moet vaak extra betaald worden, maar de kosten hiervan zijn heel goed te overzien.

Fooien
In Tunesië zijn de salarissen niet hoog en het is normaal om fooien (bakshiesh) te geven voor verleende diensten. Het is gebruikelijk om hiervoor een fooienpotje te maken met kleingeld waaruit de fooien voor het hotelpersoneel, gidsen, chauffeurs etc. worden betaald. Per reis geven we hiervoor een indicatie.

Gezondheid
Het is niet verplicht, maar vaccinaties DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering: www.lcr.nl/Landen/Tunesi.
Let goed op met wat je eet. Zorg ervoor dat je altijd eet bij restaurants waar het druk is en waar vooral veel lokale bevolking is. Dat betekent dat het eten er goed is en er steeds verse aanvoer is.
Drink voldoende en zorg dat je altijd een fles water (geen kraanwater!) bij je hebt.

Eten en drinken
Het ontbijt tijdens de reis is inbegrepen, de overige maaltijden en drankjes niet. Tijdens de reis kun je natuurlijk in het hotel eten, maar ook op eigen gelegenheid – en dat is veel leuker- de Tunesische keuken leren kennen. De reisbegeleiding kan je vertellen waar de goede restaurants zijn.
Het kraanwater in Tunesië is niet geschikt als drinkwater (wel om je tanden te poetsen) maar vrijwel overal is mineraalwater in kleine of grote flessen voor een lage prijs te koop. Let er wel op dat de fles bij aankoop verzegeld is.

Kleding
Tunesiërs zijn gewend aan westerse toeristen en hun manier van kleden. Toch vinden ze het fijn als er rekening wordt gehouden met de lokale gebruiken en we raden aan om er in een stad als Tunis, maar ook in traditionele dorpen en stadjes netjes gekleed bij te lopen, zeker tijdens moskeebezoek. Zorg ervoor dat je altijd een sjaal bij je hebt om eventueel om te kunnen slaan.

Klimaat
Het klimaat in Tunesië staat onder invloed van de Middellandse Zee, de Sahara en het Atlasgebergte. In de (milde) winter kan het vooral in het noorden flink regenen. De zomers zijn droog en warm. Het kan ‘s zomers erg heet zijn, zo’n 30 tot 35 graden. In de woestijn kan de temperatuur zelfs tot boven de 40 graden oplopen. Deze hitte is een droge hitte en over het algemeen goed te verdragen.
In de wintermaanden varieert de temperatuur van 15 tot 25 graden. ’s Avonds kan het flink afkoelen, zeker in de woestijn zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. Het voor- en het najaar zijn de beste perioden om te reizen in Tunesië. Zie ook www.klimaatinfo.nl..

Islam en Ramadan
Tunesië is een overwegend islamitisch land. Ongeveer 96% van de bevolking belijdt de soennitische islam. Het aantal christenen bedraagt ca. 2,5 %. Hoewel de islam de officiële staatsgodsdienst is betekent dit niet dat er een zuiver islamitische wetgeving is.

Tijdens de Ramadan zal het op straat overdag wat rustiger zijn dan normaal. Restaurants kunnen gesloten zijn en ook de openingstijden van musea, banken en kantoren zijn aangepast. Zij gaan vaak eerder dicht. Het is aan te raden om niet in het openbaar te eten en te drinken.
Tegen zonsondergang is het moeilijk een taxi te krijgen. Iedereen wil dan naar huis om te gaan eten. In de avond is het drukker en is er een feestelijke sfeer.

In 2025 is de Ramadan van ongeveer 28 februari t/m 29 maart. In 2026 zal dat van ongeveer 17 februari t/m 19 maart zijn.


Elektriciteit
Stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland en het voltage is 220 volt.
Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c.
Normaal gesproken is het geen probleem je batterijen op te laden. Zorg wel dat je voldoende reserve batterijen bij je hebt.

Communicatie
Met je mobiel kun je o.h.a. goed telefoneren in Tunesië, je kunt dit het beste navragen bij je provider. De meeste hotels beschikken over Wifi.

Bagage
Je kunt je bagage meenemen in een niet al te grote koffer, een rugzak of een reistas. Het toegestane bagagegewicht is maximaal 20 kilo. Daarnaast kun je een kleine tas of rugzak voor je handbagage meenemen in het vliegtuig.
Verder raden wij je aan om voor deze reis de volgende zaken mee te nemen:

•    lichte kleding
•    trui, vest of jack
•    goede schoenen met voldoende profiel
•    zwemkleding
•    badslippers
•    iets voor op je hoofd tegen de zon, sjaal
•    geldbuidel (bv. voor onder je kleren)
•    zonnebril
•    zonnebrandcrème
•    lippenbalsem
•    EHBO spullen, anti-diarreemiddel, ORS
•    oordopjes, anti-muggenmiddel
•    wekker
•    zaklamp, reservebatterijen
•    zakmes
•    reisverzekering en de kopie van de polis
•    geldig rijbewijs (bij selfdrive)
•    vaccinatieboekje
•    kopieën van belangrijke documenten en evt. recepten van medicijnen
•    reisgids over Tunesië


 

Meer reisinspiratie vind je op de pagina Films, boeken & handige links’.

 

Tot slot

We doen onze uiterste best om de reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. In de bestemmingen waarin we reizen gelden soms andere regels normen en waarden. Ook kunnen plotseling bestaande regels worden aangescherpt of blijkt er iets gesloten dan normaal open is of iets dergelijks. Zijn er tijdens de reis dingen die echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, aan de plaatselijke contactpersoon. Als  je er met hem of haar niet uitkomt schroom dan niet om contact op te nemen met ons kantoor in Nederland.

 

 

Lees ook de algemene reisvoorwaarden.


 

bottom of page