top of page
Tatevkerk.jpg

Rondreizen Armenië

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Armenië en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Khachchars stenen grafmonumenten_edited.jpg

Veel zien tijdens een ontspannen reis

Met o.a. :

* Kerkjes en kloosters

* Natuur

* Tatevgebergte

Prijs v.a. € 1.415,- p.p. (bij 2 personen)

Kerk Mtskheta.jpg

Twee parels in de Kaukasus

Met o.a. :

* Oorspronkelijke kerkarchitectuur

* Diverse UNESCO sites

* Mooie natuur in gevarieerd landschap

Prijs v.a. € 1.875,- p.p. (bij 2 personen)

araratjpg.jpg

Rondreis door het oude Armeense rijk

Met o.a. :

* De Ararat van alle kanten

* Cultuurhistorie van het oude Armenië

* Oriëntaalse afsluiting in Istanbul

Prijs v.a. € 1.395,- p.p. (bij 2 personen)

armenie_edited.jpg

Reizen tijdens het bloeiseizoen

Met o.a. :

* Duizenden bloemensoorten

* Natuur en cultuur in één reis

* Engelsspr. botanische gids mogelijk

Prijs v.a. € 1.395,- p.p. (bij 2 personen)

Goshavank
Oma maakt traditioneel lavasj brood
Gorky in Dilijan museum
garni
Armeens genocide memorial
Sevanmeer

Waarom Armenië?

Armenië is dé bestemming voor een reis langs eeuwenoude cultuur gecombineerd met prachtige natuur. Het is het eerste christelijke land ter wereld en dat is tot op vandaag alom voelbaar.  De devotie vind je in de mensen en in de fraaie Armeense architectuur van kerkjes en kloosters, Armenië ligt aan de uitlopers van de Kaukasus en de nog ongerepte berggebieden in Tatev en de Aragats zijn een genot om doorheen te rijden of doorheen te wandelen.  Het enorme Sevanmeer en het pittoreske schiereiland maken het landschap zeer gevarieerd. De hoofdstad Yerevan is een cultureel bolwerk van bijzondere musea, pleinen en monumenten. Maar ook van terrasjes en lekker eten.  Natuurlijk kennen we Armenië ook van de mythische berg de 'Ararat'. Zal zij zich aan je laten zien tijdens deze reis? 

Wanneer kun je het beste naar Armenië reizen?

De beste tijd voor 'n rondreis is van april tot en met september. Het land heeft grote hoogteverschillen en kent drie verschillende klimaatzones. De hoofdstad Yerevan ligt op een plateau en is de warmste streek.  Het land heeft warme, droge zomers (max. 30 graden C.) en de winters zijn er over het algemeen mild met uitzondering van de berggebieden rond de Aragats, Tatev en Dilijan.  Daar kan de temperatuur in de winter tot ver onder nul dalen. 

 

De hoogtepunten van Armenië

 

Bergen en dalen ....

Armenië kent een grote variatie in landschap. De Aragats, Dilijan en Tatev zijn de bekendste hoogelegen gebieden. Tatev bereik je met een spectaculaire kabelbaan die ruim 5km over de bergen klimt. Het Sevanmeer biedt weer een heel ander uitzicht. Het ligt bijna 2000 boven zeeniveau en is rijk aan vis en vegetatie. 

Oorspronkelijke kerkarchitectuur en Hellinistisch bouwwerk

Armenië ligt vol met kerkjes en kloosters. De meest oorspronkelijke Armeense kerkarchitectuur is te vinden In de bergen van noordoost Armenië; de kloostercomplexen van Haghpat en Sanahin. Ze zijn niet alleen mooi gelegen in de bergen met schitterende panorama's alom maar ze geven een goed voorbeeld van het leven aan het eind van het eerste millennium na Christus. Uiteraard staan deze op de werelderfgoedlijst van Unesco.  Echmiadzin is het heilige hart, ook wel Vaticaanstad van Armenië genoemd.  Hier is de eerste Armeense kerk te vinden, een kathedraal en op zondag is er een mis bij te wonen. 

Naast christelijke architectuur is zowaar ook nog Hellenistische architectuur te vinden in Garni waar een heuse tempel staat waar de zonnegod Mitra wordt aanbeden. In de buurt van de tempel zijn inscripties van 800 jaar voor Chr. gevonden. De tempel is te bereiken met een auto maar je kunt er ook via een spectaculaire kloof naartoe wandelen.  

 

Christendom

Armenië is het eerste christelijke land ter wereld. Eind 280 na Chr. predikte Gregorius de Verlichter al het christendom. Hij had al veel volgers maar de koning Tyridates lll  verbood zijn preken en stopte hem in de gevangenis. Na een lang ziekbed genas Gregorius de koning en dat was de reden voor de koning om Gregorius gratie te verlenen en het land als christelijk uit te roepen. De plek waar Gregorius gevangen zat is Khor Virap, dat tot op vandaag een belangrijk pelgrimsplaats is.  De Armeniërs zijn nog steeds gelovig en devoot. Dit is terug te vinden in het grote aantal kerkjes en kloosters dan nog altijd operationeel is. Naast het bekijken van de kerkarchitectuur gebruiken we de kerkjes ook als uitvalsbasis voor een wandeling. 

Yerevan

In Yerevan heerst eigenlijk altijd een soort relaxed vakantiegevoel. Er is altijd wat te doen. De nationale musea en het Matenadaran museum met zijn oude manuscripten zijn een must en ook moderne kunst is ruim aanwezig.  Het beeldenpark op de Cascade en de Cafesijan collectie bijvoorbeeld.  Het belangrijkste monument is het imposante monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de genocide.  Je kunt lang dwalen over de boulevards en de pleinen met zijn vrolijke terrasjes en restaurants. En in de avond is het goed toeven als je samen met de Armeense families de dansende fonteinen op het Plein van de Republiek kunt gaan kijken. 

Andere hoogtepunten zijn de Khachkhars, de bijzonder uit steen gehouwen gedenkmonumenten. Een bezoek aan een atelier behoort tot de mogelijkheden. Zorats Karer, is een mystieke steencircel die ook wel het Armeense Stonehenge wordt genoemd.  De kathedraal van Zvartnots is een uniek monument uit ca. 600 na Chr.

Fotogalerij Armenië_edited.jpg
Onze voorbeeldreizen
Waarom Armenië?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis
Reviews van reizigers
Sevanmeer_edited.png

"Het was voor ons de eerste keer dat we in Armenië waren; 'n heel mooie kennismaking met dit land. Het was een culturele reis en daaraan voldeed het 100%. De volgende keer wil ik er gaan wandelen want dat kan er ook heel goed. Het programma had voldoende ruimte om eigen wensen te honoreren."

A.B.

Cascade Yerevan.jpg

"De Armeense gidsen waren goed; spraken goed Engels, waren niet te lang van stof en informatief. Armenië is erg prettig om door te reizen. Ook deze reis met Saffraan is ons weer goed bevallen."

M.M. & T.v.D.

bottom of page