top of page
Hegra, Saoedi-Arabië

Rondreizen Saoedi-Arabië

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande reizen naar Saoedi-Arabië en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Highlights van een koninkrijk

Met o.a. :

* Stadstour Riyadh, Jeddah en Medina

* Overnachting woestijntuin

* Al 'Ula en Mada'in Saleh 

Prijs v.a. € 3.720,- p.p. (self drive bij 2 pers.)

Nabatese schatten en veel meer ....

Met o.a. :

Petra, Wadi Rum, Dode Zee

* via Aqaba naar Saoedi-Arabië

* Tabuk, Mada'in Saleh en Medina 

Prijs v.a. € 2.295,- p.p. (self drive bij 2 pers.)

Waarom Saoedi-Arabië?

Eind 2019 heeft Saoedi-Arabië haar deuren geopend voor toeristen. Daarvóór werden alleen Mekka-gangers en zakenreizigers binnengelaten. Nu het koninkrijk minder afhankelijk wil zijn van de olie-inkomsten en zich wil gaan richten op de ontwikkeling van het toerisme krijgen we de kans om te kijken wat het land te bieden heeft. Er is namelijk veel meer dan woestijnzand en olie ....   Ook Saffraan Reizen vindt in Saoedi-Arabië een nieuwe bestemming die helemaal past binnen het bestaande aanbod. Dat wil zeggen, een flinke dosis cultuurhistorie in combinatie met natuur en vrije tijd.  Zo is er oude én nieuwe architectuur te zien in de steden Riyadh en Jeddah en in het noordwesten van het land kun je prachtige Nabatese monumenten en wonderlijke rotsformaties met eeuwenoude inscripties bezichtigen.  Oases en lemen dorpen nodigen uit voor een wandeling.  Saoedi-Arabië is ook het land van de profeet Mohammed. Hij is er geboren, heeft er gestreden en is in Medina begraven.  Deze heilige stad voor moslims was lang verboden gebied voor niet-moslims, maar is nu ook te bezoeken. Een visum is tegenwoordig makkelijk online of bij aankomst op een van de Saoedische luchthavens te verkrijgen, en voor vrouwelijke toeristen is het dragen van een hoofddoek niet verplicht.

Wat let je nog? Ga met ons mee om dit land met haar vele verborgen parels te bezoeken!

Wat is de beste reistijd voor Saoedi-Arabië?

Saoedi-Arabië heeft een woestijnklimaat met hete zomers en milde winters met weinig neerslag. Je kunt het beste naar Saoedi-Arabië reizen in de maanden november tot en met maart. Overdag is het dan tussen de 20 en de 30 graden Celsius. In de maanden daarbuiten is het erg heet.  Het is niet raadzaam te reizen tijdens de Ramadan en de Hadj, tenzij je zelf als moslim op pelgrimstocht wilt uiteraard. De Ramadan valt in 2023 tussen 22 maart en 20 april. Het offerfeest (de Hadj) valt dan tussen 28 juni en 2 juli. 

Hoogtepunten van Saoedi-Arabië

Riyadh

In de hoofdstad van het land maak je kennis met de gastvrije bevolking en geniet je van koffie en thee in de vele koffiehuizen. In het 19e eeuwse lemen Masmak-fort krijg je een goede indruk van de geschiedenis van het land en de heersende Saoed-familie.  Shoppen kun je in de kleurrijke souqs, maar ook in de ultramoderne winkelcentra. De op een na hoogste wolkenkrabber van het koninkrijk is 302 m. hoog en bevat onder andere een winkelcentrum dat drie verdiepingen in beslag neemt. Op de luchtbrug heb je een goed uitzicht over de stad. Hiervoor kun je ook terecht in de Al Faisaliah Tower, met zijn smalle piramidevorm de allereerste wolkenkrabbers in het land.

 

Jeddah

Havenstad Jeddah is vanwege haar ligging aan de Rode Zee altijd al een smeltkroes geweest van nationaliteiten en culturen en daardoor liberaler dan de rest van het land. Jeddah, van oorsprong een vissersdorpje, is door de eeuwen heen door de drukke handelsactiviteiten en de vele Mekkagangers uitgegroeid tot een enorme, levendige stad. Naast veel moderne architectuur heeft het ook een mooi oud centrum. In 'Al Balad', het hart van de stad, vind je prachtige gebouwen van koraal en sfeervolle souqs waarvan Souq al Alawi er een is. Op de 35 km. lange corniche van Jeddah kun je heerlijk flaneren en van de frisse zeebries genieten. En ondertussen kijken naar de picknickende lokale bevolking en de drijvende Al Rahma moskee ....

Al 'Ula en Mada'in Saleh

Wie Petra in Jordanië kent heeft al gehoord van het Nabatese volk dat heerste in deze regio van ongeveer 300 vóór Christus tot 100 na Christus. De typische bouwstijl van hun tombe's en steden vinden we ook terug in de omgeving van Al 'Ula. Ook de rotsincripties en petroglyphen laten zien dat hier eeuwenoude culturen hebben verbleven.  

Medina 

De profeet Mohammed is geboren in Mekka, en overleden en begraven in Medina.  Zijn graf in de Moskee van de Profeet is de reden dat de stad door veel moslims wordt bezocht. De stad is dan ook de tweede heilige stad voor moslims.  We zijn enorm blij dat wij nu ook deze stad en de moskee (van de buitenkant) kunnen gaan bezoeken.

Andere hoogtepunten van het koninkrijk zijn,  de oude lemen dorpen en palmtuinen rond Al 'Ula en Dedan. De oude Hejaz spoorlijn die een groot deel van het Midden-Oosten bestrijkt, de groene oases in het Noorden rond Tabuk.  Er zijn diverse cultuurhistorische en moderne kunstmusea musea in de steden.  In het zuidwesten, niet heel ver van de grens met Jemen, vind je de in de bergen gelegen stad Abha. Het is er een stuk koeler en groener dan de rest van het land en de architectuur lijkt erg op die we in Jemen tegenkomen. 

Waarom Saoedi-Arabië?
Beste reistijd
Highlights
Wadi  al Disah
Riyadh
Madain Saleh
Wadi Dissa 2
Ushaiger
Mada'in Saleh, Saoedi-Arabië
bottom of page