top of page
mirbat

Rondreizen Oman

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Oman en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

P1200570.JPG

Hoogtepunten van het Sultanaat

Met o.a. :

* Muscat, Nizwa en Sur

* Overnachting in Wahiba Sands woestijn

* De imposante Jebel Shams

Prijs v.a. € 1.155,- p.p. (bij 2 personen)

Mirbat, Oman

Wierook, wadi's en woestijn

Met o.a. :

* Meerdaagse excursie in Rub' al Khali

* Salalah en omgeving

* Relaxen aan de Indische Oceaan

Prijs v.a. €1.695,- p.p. (bij 2 personen)

Waarom Oman?

Nadat Sultan Qabus bin Said in 1970 aan de macht was gekomen werd Oman opengesteld voor buitenlandse toeristen. De afwisseling van woestijnlandschap, groene oases, mooie stranden, bergdorpjes, oude forten, en sfeervolle markten heeft ervoor gezorgd dat ook steeds meer Nederlandse reizigers hun weg naar dit sultanaat weten te vinden. Vaak wordt een rondreis door Oman gecombineerd met een bezoek aan  het ultramoderne Dubai en Abu Dhabi.

 

Wanneer kun je het beste naar Oman reizen? 

De beste tijd voor 'n rondreis door Oman is tussen oktober en mei. Dan zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. De zomers zijn heet. De meeste regen valt tussen november en maart en in de winter kan het zelfs sneeuwen in het noorden. 

De hoogtepunten van Oman

Muscat

In de hoofdstad van Oman vind je weinig hoogbouw. De 'must see's' hier zijn de Grand Mosque, de sfeervolle Muttrah Souq, Al Alam, het werkpaleis van de sultan en de Portugese forten. Het historisch museum 'Bait al Zubair', en het Nationaal Museum zijn de moeite waard, evenals de opera en de vismarkt. En als je er dan toch bent maak je natuurlijk ook een wandelingetje door de smalle straatjes van de oude stad.

Wahiba Sands

Oman bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Wahiba Sands is de bekendste woestijn van het land en een bezoek hieraan mag dus niet ontbreken tijdens je reis. Per 4 wheeldrive rijd je over de goudgele duinen naar een van de comfortabele woestijnkampen waar je de nacht onder ontelbare sterren doorbrengt. 

Nizwa

Tot de 12e eeuw was deze stad de hoofdstad van het land. Het heeft een fort met een grote ronde toren van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Er is een overzichtelijke, gezellige souq en op vrijdagochtend is er de geitenmarkt waar boeren en handelaren hun geiten aan de man proberen te brengen, 'n must-see. Vanuit Nizwa kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld het gigantische fort van Bahla en het mooi gedecoreerde kasteel van Jabrin.

Jebel Shams

De hoogste berg van het Hajjargebergte is de Jebel Shams van ruim 3000 m. Het wordt ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. Je kunt er op eigen houtje of onder begeleiding van een gids een wandeling maken van 'n uurtje of 3; de Balcony Walk. Aan de voet van deze berg ligt het oaseplaatsje Al Hamra met haar traditionele lemen huizen en een leuk museum. In het bergdorp Misfat al Abreyn, ook wel Misfah genoemd kun je de 'falaj', de irrigatiekanalen, goed bekijken.

Salalah, Dhofar

Salalah ligt in het zuiden van Oman, in de provincie Dhofar aan de Indische Oceaan. Het wordt de oase van Oman genoemd vanwege het uitbundig aanwezige groen. Groene heuvels, watervallen, grasland met koeien, soms nevel, een voorstelling die meer doet denken aan de Schotse Hooglanden dan aan een woestijngebied. Dit is allemaal te danken aan het gematigde klimaat en de monsoon wind die hier in de zomer soms aan land komt.

In de omgeving van Salalah zijn mooie plaatsjes en oases te vinden en je kunt er 'n één- of meerdaagse excursie door de Rub' al Khali, het 'Lege Kwartier' maken.

Musandam

Het noordelijkste puntje van Oman heeft een kuststrook die doet denken aan de Noorse fjorden. Om deze prachtige kust optimaal te ervaren is het het mooist deze met de boot, 'n dhow,  te bekijken. Je overnacht in de levendige kustplaats Khasab.
Via de westkust van de Arabische Golf is het zo’n 150 km. rijden naar Dubai. Ideetje voor verlenging van je Omanreis?

Wildkamperen in Oman

Ben je een kampeerliefhebber en logeer je niet graag in hotels? Wildkamperen is in Oman bijna overal toegestaan. Via Saffraan Reizen kun je een 4wheel drive huren met een 'rooftop tent' en het benodigde kampeergerei.

Waarom Oman?
Beste reistijd
Highlights
Dhow Oman YouTube2.jpg
fotogalerij Oman_edited_edited.jpg
Meer inspiratie voor je reis
Wadi Bani Khalid, Oman
IMGP0702
Sultan Qabus moskee in Muscat, Oman
Al Hamra, Oman
Musandam
P1200566
P1200433
Blog.png
P1200433.JPG

“Wat een prachtig en authentiek land is Oman! Echt Arabisch, met eigen cultuur en bouwstijl. Ze lijken ‘zichzelf gebleven’ in de snel veranderende wereld van bv. buurland Dubai.

De communicatie met het kantoor was uitstekend. Zeer snelle reacties en alles naar wens georganiseerd. De reisinformatie was prima en volledig. Leuke tips per dag op reis."

M.V. & J.J.

Sunsettrip Muscat, Oman.JPG

"Het was een heel geslaagde reis, we waren tevreden over de organisatie, de hotels, de auto’s en de beschrijvingen. 't Liep allemaal prima eigenlijk. Oman bleek een heel boeiend en divers land te zijn, toch wel een verborgen pareltje.

Bedankt voor jullie voortreffelijke begeleiding en dienstverlening, we vonden het een meerwaarde om deze reis voor onze kleine groep via jullie organisatie te boeken."

S.D. & familie

Reviews van reizigers
bottom of page