top of page
dhow
barka
mirbat
boot
wadi

Zuid-Oman 10 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Aankomst in Salalah, transfer naar hotel
Dag 02    Citytour Salalah
Dag 03    Oost-Salalah
Dag 04    West-Salalah
Dag 05    Rub' al Khali woestijntrip (o.a. 'Lost city of Ubar')
Dag 06    Rub' al Khali, Ramlat al Hashman
Dag 07    Terug naar Salalah
Dag 08    Salalah
Dag 09    Salalah
Dag 10    Vertrek naar Amsterdam of verlenging

 

 

 

Zuid-Oman route.png

• Trip door 'The Empty Quarter' met 2 overnachtingen in de woestijn
• Groene wadi's en oases
• Prachtige architectuur
• Relaxen op witte zandstranden aan de oceaan

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Dhow Oman YouTube2.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

 

In het zuiden van Oman ligt de provincie Dhofar met de hoofdstad Salalah. Lang geleden zorgde de productie van wierook, dat toen net zo kostbaar was als goud, voor grote welvaart in deze regio. Het was 'n komen en gaan van handelaren. Deze eeuwenoude wierookroute staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wierookbomen zijn nog steeds te vinden in Dhofar, evenals de ruïnes van de in die tijd belangrijke havenstad Sumhuram. Waar in de rest van Oman een woestijnklimaat heerst, heeft de provincie Dhofar een subtropisch klimaat. De jaarlijkse moesson, ook wel 'Khareef' genoemd zorgt ervoor dat de heuvels rond Salalah in de zomer weelderig groen kleuren. Dhofar ligt aan de rand van het grootste aaneengesloten woestijngebied ter wereld, de 'Rub' al Khali', ook wel 'Empty Quarter' genoemd. Met een echte bedoeïenengids maak je een  tocht over hoge zandduinen en kom je er achter dat er heus wel leven is in dit 'Lege Kwartier'. 's Nachts slaap je onder miljoenen sterren en ervaar je de oorverdovende stilte. Weer terug in Salalah kun je het woestijnzand afspoelen in de Indische Oceaan.

Onderstaande reis is een opzichzelfstaande reis maar kan ook geboekt worden als uitbreiding van onze 10 daagse rondreis door Oman. Liever geen self drive? We kunnen alle excursies ook uitvoeren met een auto en Engelssprekende chauffeur.

Dag 1    Aankomst in Salalah
Nadat je op het vliegveld van Salalah bent aangekomen word je naar je hotel gereden.  'n Ritje van zo'n 20 minuten.
 
Dag 2    Salalah
In de ochtend wordt de huurauto geleverd en kun je Salalah op eigen houtje verkennen.  Evanals in de hoofdstad Muscat is ook hier een Sultan Qabus moskee en deze is doorgaans tot 11 uur te bezichtigen. Je bent in de wierookprovincie dus een bezoekje aan het ‘Museum of Land of Frankincense’ ligt voor de hand. Echte wierook kun je kopen op de Haffa souq. Maak een wandeling door de groene plantages en drink een vers fruitsapje bij een van de vele stalletjes daar.

Dag 3 en 4    De omgeving van Salalah
Tijd om de omgeving van Salalah te verkennen. De antieke hoogtepunten van deze 2 dagen zijn het kasteel van het vissersplaatsje Taqah, Khor Rouri waar je de ruïnes van de eens beroemde havenstad Sumhuram kunt zien, mooie architectuur en de graftombe van Bin Ali in Mirbat en de graftombe van de profeet Job.
Vanaf het Taqah Plateau heb je een prachtig uitzicht over het gebied. Het Jebel Samhan Plateau bevindt zich op 1700 m. boven zeeniveau en staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Dhofar. Hier kijk je uit over de oostkust aan de ene kant en de Qara bergen die zich aan de andere kant uitstrekken. In Wadi Dharbat wandel je tussen de kamelen, geiten en ander vee door. Ook kun je de ‘blowholes’ bij Mughsail Beach en de wierookbomen bezoeken. Aan het einde van dag 4 lever je je huurauto weer in.

Mirbat.jpg

 

Dag 5    Rub' al Khali ('Empty Quarter')

Je chauffeur/gids van de komende dagen rijdt rond de middag voor. De woestijnexpeditie kan beginnen! Op deze eerste dag laat je je rijden naar o.a. twee sites die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.  Achter het Qara gebergte bezoek je het woestijnstadje Thumrait en ‘the Lost City of Ubar’ oftewel ‘het Atlantis van de woestijn’. Je overnacht in een woestijnkamp.

Dag 6, Rub' al Khali - Ramlat al Hashman

Na het ontbijt is het tijd voor 'dune bashing'. Geniet van deze 'achtbaanrit' door de ‘Ramlat al Hashman’, het uitgestrekte zandduinenlandschap van het Lege Kwartier. Vandaag kun je ook 'n wandeltocht maken over de zandduinen waarbij je meer te weten komt over de flora en fauna in dit gebied. 'n Bedoeïenenlunch hoort er natuurlijk ook bij. Tegen de avond zet je je koepeltentje op en wordt een woestijndiner voor je bereid.

 

Rub Al Khali.jpg

Dag 7, Terug naar Salalah

 

Op de weg terug naar de bewoonde wereld rijd je door Wadi Dawka. In deze wadi vindt je  de grootste verzameling wierookbomen ‘in het wild’. Tegen het middaguur ben je weer terug in Salalah en neem je je intrek in een hotel met privéstrand waar je de komende dagen kunt ontspannen.

 

Dag 8 & 9     Salalah
Zon, zee en strand. Liever wat meer actie? Snorkel- en duiktripjes, vistripjes, dolfijnen spotten, jetskiën etc.; het kan allemaal. Informeer naar de mogelijkheden en maak je keuze.

Dag 10    Terug naar huis
Tijd om je koffers te pakken en terug te vliegen naar huis.

 

 

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Oman.


Saffraan Reizen organiseert ook:

- een 10 daagse rondreis door Oman

- groepsreizen naar Oman met gegarandeerd vertrek
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

bottom of page