top of page
dhow
barka
mirbat
boot
wadi

Oman 10 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Aankomst in Muscat, transfer naar hotel
Dag 02    Muscat
Dag 03    Muscat -  Wadi Shab - Wadi Tiwi - Sur
Dag 04    Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands
Dag 05    Wahiba Sands - Ibra - Jebel Shams
Dag 06    Jebel Shams - Al Hamra - Bahla - Nizwa
Dag 07    Nizwa en omgeving
Dag 08    Nizwa - Nakhal - Muscat 
Dag 09    Muscat
Dag 10    Vertrek naar Amsterdam of verlenging

Route 10 daagse Oman - Saffraan Reizen

• Overnachting in de woestijn
• Overnachting op de Jebel Shams
• Prachtige forten en authentieke dorpjes
• Schitterende wadi's en oases

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Dhow Oman YouTube2.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

Deze individuele rondreis, ook geschikt voor privégroepen, laat je de mooiste kanten van Oman zien. Ontdek de eeuwenoude cultuur, de azuurblauwe wadi’s en de authentieke woestijn van het Sultanaat Oman. Onderhandel met de Omani in de souq en spot schildpadden in Ras al Jinz. Je slaapt één nacht in een kamp in de woestijn en ook is er een overnachting op de Jebel Shams. Op woensdag kan er een bezoek worden gebracht aan de 'traditionele markt' in het woestijnstadje Ibra en uiteraard staat de vrijdagse veemarkt in Nizwa eveneens op het programma. Je kunt de rondreis in een 'gewone' auto maken waarbij je op sommige plekken (zoals de woestijn) even overstapt in een four wheel drive, of je kunt kiezen voor een four wheel drive voor de gehele reis. Laat je je liever rijden, dat kan ook. In dat geval regelen we een terreinwagen of busje mét Engelssprekende chauffeur voor je.

Dag 1    Aankomst in Muscat
Bij aankomst op de luchthaven van Muscat laat je je paspoort en je reeds in Nederland geregelde visum bij de douane zien en wissel je wat geld. Vervolgens word je in een half uurtje naar je hotel in het centrum van de stad gereden.
 
Dag 2    Stadstour Muscat
De (huur)auto wordt voorgereden en het avontuur kan beginnen. Je begint je reis met een tour door Muscat. Uiteraard bezoek je de Grand Mosque in al haar statige schoonheid. Daarna maak je fotostops bij de van oorsprong Portugese 16e eeuwse forten Mirani en Jalali, en het paleis van de sultan, 'Al Alam'. Natuurlijk neem je ook een kijkje in de Muttrah Souq.
De middag is naar eigen inzicht in te vullen. Breng een bezoek aan Bait Al Zubair; het historisch museum van Oman, ga op jacht naar de duurste parfums ter wereld in de kleurrijke souq, of maak een wandeling langs het strand om even uit te waaien. Ook is er de mogelijkheid om een boottocht te maken en al dobberend te genieten van de zonsondergang.

Dag 3    Muscat -  Wadi Shab - Wadi Tiwi - Sur  (270 km.)
Na het ontbijt verlaat je Muscat en rijd je via de prachtige kustroute naar de oostelijk gelegen stad Sur. Onderweg  wordt er gestopt bij  Wadi Shab en Wadi Tiwi. Je kunt er wandelen, picknicken of gewoon relaxen.
In de avond/nacht is er de mogelijkheid om een facultatieve excursie te maken naar Ras al Jinz, een natuurgebied waar schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Dag 4    Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands    
Voordat je met de four wheel drive naar Wahiba Sands gaat, neem je eerst nog een kijkje in de haven van Sur. Sur heeft een aantal scheepswerven waar de traditionele dhows worden gemaakt.
Dan is het tijd om te vertrekken naar je woestijnkamp in Wahiba Sands. Onderweg geniet je van het zinderende woestijnlandschap en bezoek je het paradijselijke Wadi Bani Khalid met zijn azuurblauwe water. Na een rit over de zandduinen kom je tegen het einde van de middag aan in het kamp en overnacht je in een comfortabele tent in de woestijn onder een hemel van miljoenen sterren.

Dag 5    Wahiba Sands - Ibra - Jebel Shams
Je zou het niet zeggen maar in deze woestijn wonen zo'n 3000 bedoeïenen van verschillende stammen. In de souq in Ibra iis het vooral op woensdagochtend lekker druk en je zult hier zeker een groot deel van de woestijnbewoners tegenkomen. Ook wordt er op deze dag de wekelijkse 'traditionele markt ' gehouden waar vrouwen uit de omgeving hun handwerkproducten verkopen.
Van de droge woestijn rijd je via een aantal wadi's in de Jebel Akhdar (de 'Groene Bergen') naar de 3000 meter hoge Jebel Shams, de 'Berg van de Zon'. 't Is genieten van een prachtige zonsondergang vanaf deze berg. Je slaapt vannacht in een van de chalets.

Dag 6    Jebel Shams - Al Hamra - Misfah - Bahla - Jabrin - Nizwa
In het kleine stadje Al Hamra vind je de oudst bewaarde lemen huizen van het land en een stukje verderop, in Ghul, kun je de ruïnes van het Perzische kasteel bekijken. Het dorp Misfah ligt als het ware tegen een berg aangeplakt en hier zie je de 'falaj', de irrigatiekanalen. De plaats Bahla is in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de culturele waarde van haar monumenten. Het lemen fort en het verderop gelegen kasteel van Jabrin met zijn fraai geschilderde plafonds en houtsnijwerk zijn zeer zeker een bezoekje waard. Tegen het einde van de middag kom je aan in het historische Nizwa. Je verblijft hier twee nachten.

 

Vrouwen in Nizwa, Oman - Saffraan Reizen

 
Dag 7    Nizwa en omgeving
In Nizwa heeft de veemarkt de hoogste prioriteit. Elke vrijdag komen talloze kooplieden van heinde en ver naar de markt om hun vee, voornamelijk geiten, te verkopen. Nizwa was ooit de hoofdstad van Oman en is nog steeds de mooiste stad van het land. Met zijn allesdominerende koepel is de 'Jama Mosque' de belangrijkste moskee. Vanaf de hoge toren van het ernaast gelegen Yaruba fort heb je een mooi overzicht over de stad. Rondom het fort vind je kleine souqs waar je tal van zilveren sieraden, sikkelvormige dolken en kleurrijke dekens uit de regio aan zult treffen.
In de middag is er gelegenheid om naar het oasestadje Birkat al Mawz te rijden en er de dadelplantages te zien. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.

Dag 8    Nizwa -  Nakhal - Muscat
Rijd je in een four wheel drive, dan kun je ervoor kiezen om via de Wadi Bani Awf Road terug te rijden naar Muscat.
Onderweg maak je een korte stop in het pittoreske dorp Bilad Sayt. Heb je gekozen voor een gewone auto, dan rijd je sowieso via de asfaltweg terug naar de hoofdstad. Het fort van Nakhal zie je van veraf al liggen. Dat vraagt om een bezoekje. Na ook de geneeskrachtige 'hot springs' te hebben bekeken check je aan het eind van de middag in bij je hotel in Muscat.

Dag 9    Muscat
Nog een dagje vrij in Muscat om de souq in te gaan, een boottochtje te ondernemen of te gaan zwemmen en te snorkelen. Kortom, genoeg keus om je laatste dag in Oman goed door te brengen.

Dag 10    Muscat - Amsterdam
Vandaag pak je je ervaringen en souvenirs in de koffer en vlieg je terug naar Amsterdam.
Je kunt ook deelnemen aan een van de verlengingsprogramma's uit de extra koffers:


 

Extra koffer Oman - Saffraan Reizen

extra koffer: 2 nachten Abu Dhabi en 2 nachten Dubai
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Extra koffer Oman - Saffraan Reizen

extra koffer: Musandam, boottocht en Dubai
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Extra koffer Oman - Saffraan Reizen

extra koffer: Natuurgebied Salalah

(Klik op de koffer voor meer informatie)

Extra koffer Oman - Saffraan Reizen

extra koffer: Duik- of strandverlenging
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Extra koffer Oman - Saffraan Reizen

complete kofferset: Dubai,  Abu Dhabi, Oman, Musandam en Salalah
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Oman.


Saffraan Reizen organiseert ook:

- een 10 daagse rondreis door Zuid-Oman

- groepsreizen naar Oman met gegarandeerd vertrek
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

bottom of page