top of page
mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

DUURZAAM OP REIS MET SAFFRAAN

klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png
klavertje.png

 

Een boeking bij Saffraan Reizen betekent dat je een bijdrage levert aan een eerlijke vakantie met een positieve impact. Je steunt de lokale bevolking en economie, verblijft daar waar mogelijk in een accommodatie met een eco-label, en draagt bij aan verduurzaming van mobiliteit.

 

Lokale bevolking en economie
Saffraan Reizen vindt het uitermate belangrijk dat reizen bijdragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap. We werken daarom alleen met lokale reispartners. Op deze manier hebben lokale organisaties, gidsen, huur- en verhuur bedrijven en accommodaties economisch profijt van het feit dat er reizigers komen.

 

Tijdens onze reizen verblijven we vooral in kleinschalige accommodaties en steunen daarmee de lokale economie. Door die kleinschaligheid is er sprake van minder belasting voor het milieu dan bij verblijf in grote hotelketens. Onze accommodaties zijn zo centraal mogelijk gelegen zodat je de te bezoeken sites te voet kunt aandoen.

 

Natuurlijk mag iedereen zelf beslissen (waar hij/zij eet), maar wij raden aan te kiezen voor lokale eetgelegenheden om de plaatselijke economie te stimuleren.  Wij eten bij voorkeur lokale (streek)producten bij lokale, kleinschalige restaurants in plaats van bij grote (fastfood) ketens. Op deze manier leer je ook de smaken kennen die bij de plaatselijke keuken horen.

In onze bestemmingen is het heel goed mogelijk een maaltijd zonder vlees te eten.

 

Verduurzaming van mobiliteit
Vooralsnog is vliegen voor veel bestemmingen nog altijd de meeste efficiënte – en vaak de enige – manier om er te komen. De uitstoot van broeikasgassen draagt bij aan de klimaatverandering.

Om deze uitstoot te compenseren bieden we 'GreenSeat' aan. Via deze tool kun je de CO2 uitstoot

van je vlucht berekenen en een bedrag overmaken naar deze organisatie.

GreenSeat investeert door middel van jouw bijdrage in duurzame energie projecten die zorgen dat

de hoeveelheid uitgestoten CO2, op een andere plek wordt voorkomen.

Ook krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden op deze manier toegang tot duurzame energie en

worden de leefomstandigheden van de lokale bevolking sterk verbeterd.  


In dit filmpje zie je hoe CO2 compensatie werkt.

 

Vakantievervoer gaat echter niet alleen over vliegtuigen, maar ook over (elektrische) transferbussen ter plaatse, treinreizen en/of autovakanties met een (huur)auto. Daar waar de trein een goed alternatief is, zullen we dat aanbieden. Ter plaatse nemen we de benenwagen, de fiets, het openbaar vervoer of een (deel)taxi. Op deze manier kom je sowieso eerder in contact met de lokale bevolking.

 

 

Activiteiten tijdens de reis

We vermijden activiteiten met dieren die er alleen zijn voor entertainment zoals ritjes op een olifant of dolfijnenshows. Wij  bezoeken geen attractieparken en raden het gebruik van waterscooters, woestijnbuggies, e.d. af.

 

Bij excursies en bezoek aan musea en andere sites in verschillende steden proberen we alles zoveel mogelijk te voet af te leggen. Op deze manier houden we niet alleen rekening met het milieu maar komen we ook meer in aanraking met het lokale leven en de bevolking van het land.

 

 

Ondersteuning groene projecten ter plaatse

Onze reizigers dragen samen met Saffraan Reizen bij aan een eerlijke vakantie. Bij elke boeking is het, zoals eerder genoemd, mogelijk om de vlucht te compenseren via ‘GreenSeat’.

 

We ondersteunen lokale projecten om een bijdrage te leveren aan lokale milieu-initiatieven. Zo ondersteunen wij 'Groasis', een innovatief bedrijf dat droge en geërodeerde gebieden weer tot leven brengt met bomen op een waterbesparende en kostenefficiënte manier. Groasis heeft met de biologisch afbreekbare Growboxx® plant cocoon een duurzame oplossing gevonden om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. Groasis heeft projecten in een aantal van onze bestemmingen zoals Jordanië, Dubai en de Sahara.  In 2018 heeft Groasis de innovatieprijs van het MKB gewonnen. 
Je kunt bij Groasis een boom doneren van € 25,-. Dit kun je uiteraard zelf doen via hun website www.groasis.com. Wij kunnen ook een boom voor je doneren. Als je dat wilt geef je dat aan op je boekingsformulier.

 

Groen op kantoor

De contacten die we onderhouden met onze reizigers en onze reispartners zijn grotendeels digitaal. We gebruiken bewust weinig papier op kantoor.  Hierdoor kunnen we je op een snelle, en schone manier van informatie voorzien, is er minder bomenkap nodig en blijven de kosten laag.

Reisbescheiden, en ook het reisgidsje van 'Te Gast In' sturen we digitaal. Alleen onze kofferlabels worden per post gestuurd. We hebben geen reisgids, alleen een flyer die een overzicht geeft van onze organisatie, het soort reizen en de bestemmingen. Uitgebreide reizen en ons aanbod zijn te vinden op de website of sturen we op maat per e-mail.

 

Wat kun jijzelf nog meer doen om je reis zo groen mogelijk te houden?

Hieronder geven we een aantal  tips waardoor je tijdens je reis op een heel eenvoudige manier rekening kunt houden met milieu en duurzaamheid.

 

In de bagage

Neem niet teveel bagage mee.

 

Neem een boodschappentasje/netje om geen plastic tasjes aan te hoeven nemen.

 

Neem zelf toiletspullen mee van huis zodat je geen  plastic shampooflesjes en kleine tandpastatubes en zeepverpakkingen hoeft te gebruiken in de hotels. Eventueel afbreekbare douchegel en shampoo, in eigen, hervulbare flesjes en afbreekbare tandpasta en zeep.

 

Neem een 'Water-to-go’ fles mee. Hier zit een waterfilter in. Of éen Dopper met Bobble filter.

 

Neem een zonne-oplader mee.

 

 

Verblijf

Zoals hierboven al aangegeven verblijf je vooral in kleinschalige, centraal gelegen accommodaties.

 

Bekijk of je elke dag schone handdoeken nodig hebt. Veel van onze accommodaties houden hier overigens al rekening mee door de gasten te wijzen op deze mogelijkheid.

 

Douche kort en gebruik zo min mogelijk (heet) water.

 

Doe lampen, airco, tv, verwarming, etc. uit als je je kamer verlaat.

 

Sluit bij hitte de gordijnen overdag en laat ook het raam dicht.

 

Indien je je eigen kleding wast, gebruik dan afbreekbaar wasmiddel.

 

 

 

Eten

Gebruik je maaltijd bij lokale eetgelegenheden in plaats van bij de grote restaurantketens. Hiermee stimuleer je de plaatselijke economie en leer je de lokale plaatselijke keuken kennen waar voornamelijk met streekproducten gewerkt wordt.

 

In onze bestemmingen is het heel goed mogelijk een maaltijd zonder vlees te eten. Als je geen vlees eet heb je bovendien minder kans op maag- en darmklachten.

Onze reispartners

'n Groeiend aantal touroperators waarmee wij werken is gecertificeerd met het internationale duurzaamheidslabel 'Travelife', het  initiatief dat zich toelegt op internationale bevordering van duurzaamheid binnen de reis- en toerisme-industrie.

 

 

 

 

 

01AGreenSeat_RGB.PNG
bottom of page