REVIEWS

Tunesië, privérondreis september 2019

"De communicatie met jullie kantoor was uitstekend en altijd prettig. De verstrekte reisinformatie was uitstekend en we hebben veel nuttige informatie gekregen. 

We hebben een aantal heel mooie dingen gezien, waarbij vooral het mozaiekmuseum in El Jem, en de opgravingen in Sbeitla en Dougga eruit springen. Ook de rit door het land was leuk, omdat het ons een indruk van het landschap gaf en van de mensen en hun dagelijkse bezigheden in de plaatsen waar we doorheen reden. De Tunesiërs waren over het algemeen vriendelijk.

Voor ons was deze reis: met zijn tweetjes, met chauffeur en gids, een heel fijne mogelijkheid om op ontspannen wijze door het land te reizen. We hadden een uitstekende gids: deskundig, vriendelijk, zorgzaam, sympathiek en betrouwbaar, altijd op tijd. De chauffeur reed goed en beheerst.

De auto was goed en we hadden voldoende beenruimte en er was voldoende ruimte voor de koffers.

 

Jullie hartelijk dank voor de prettige manier waarop jullie alles voor ons geregeld hebben. Dat heeft zeker bijgedragen aan het met een fijn gevoel op reis gaan."

M. & H.v.G.

Jordanië, privérondreis augustus 2019

"De reis naar Jordanië was fantastisch. Een reis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Als ik dan toch moet kiezen dan vond ik Wadi Rum het meest bijzonder. We hebben een jeeptour gedaan, maar drie uur lopen door de woestijn de volgende dag was de overtreffende trap. De gids reed steeds een stuk voor ons uit, en verder waren er bijna geen andere toeristen, magisch. In het kamp waren we de enige gasten. Met de eigenaar en de kok hebben we onder de sterrenhemel gedanst op Jordaanse muziek.

Verder in volle verwondering en ontzag bij de bouwwerken in Petra. Hoe kunnen mensen dit gemaakt hebben? Ook in Petra was het rustig en kwamen we op sommige stukken en klims naar de viewpoints en klooster bijna niemand tegen. Laagseizoen heeft zo zeker zijn voordelen, en we hadden het geluk dat het niet te heet was.

We hebben ontzettend veel gelopen, in Amman, Jerash en de andere plekken, en ontdekten leuke restaurantjes, markten. Het naderende offerfeest gaf Amman een heel aparte sfeer. De Dode Zee aan het eind van de reis pakte ook heel goed uit (veel beter dan aan het begin van de reis), heerlijk ontspannen na al die gelopen kilometers. De Siq trail was dolle pret en ook schitterend, ik voelde me klimmend over de keien door het stromende water minstens dertig jaar jonger.

Onze chauffeur W. deed zijn uiterste best om het ons naar de zin te maken.

De mensen in de hotels waren zeker vriendelijk en correct.

We hadden ons, mede dankzij jullie uitvoerige informatie en betrokkenheid, goed voorbereid op de reis en zijn daardoor in Jordanië niet voor vervelende verrassingen komen te staan. De apps van Lonely Planet en Google maps waren ter plekke onmisbare gidsen.

 

Dank voor jullie goede zorgen. Door deze reis hebben we hele fijne herinneringen aan Jordanië, we hebben veel van het land gezien."

C.M. & C.J.

 

 

Palestina & Israël, privérondreis juli 2019

"Ik wil jullie bij deze bedanken voor de hele mooie reis die we gemaakt hebben. Was in zekere zin vooral verrassend en aangrijpend.

 Het feit dat we in eerste instantie kozen voor een wandelreis, heeft ons in contact gebracht onze gids, die sowieso de grootste meerwaarde was voor onze reis.

Ik probeer mijn kinderen te leren dat niets op de wereld vanzelfsprekend is, en dat is bij deze helemaal gelukt. Onze gids was zo eerlijk over zichzelf en de situatie in Palestina, dat we met een andere kijk op de wereld teruggekomen zijn. 

Weet je, in de meeste landen die we bezoeken, draait het dikwijls om geld. In deze reis hadden we nooit dat gevoel, het draait om eer. Ze hebben ons allemaal bedankt omdat we wilden komen, en het belangrijkste wat ze vroegen is om hun situatie te vertellen. Ik probeer dat wel te doen, maar met een paar kennissen raak ik niet ver. Toerisme lijkt me de beste optie. Maar we dachten goed na en kennen heel weinig mensen die durven zo’n reis maken. Ik denk dat jullie in Nederland daar beter in zijn. Jullie zijn dapperder in het verkennen, en hebben minder nood aan luxe. Ik zou zeggen, promoten maar.

 

Bedankt in elk geval voor de organisatie, en voor het kort opvolgen tijdens onze reis. We komen terug."

K.D.

 

 

Turkmenistan, privérondreis mei 2019

"Allereerst: complimenten voor de goede organisatie en begeleiding van jullie kant en van jullie reisagent, heel professioneel en sympathiek.

De chauffeurs waren allemaal ok, deden ontzettend hun best om het ons naar de zin te maken; ze zullen wel eens gek zijn geworden van al die 'foto-stopmomenten'!

Wat een fotogeniek land. Highlights waren natuurlijk de gaskrater en het Yangkikala canyon.

Het is bijzonder dat je op de meeste plaatsen de enige toerist bent; dat zijn wij als westerlingen niet gewend.

De gidsen waren  ter zake kundig, spraken goed Engels, en waren sympathiek.

De hotels waren over het algemeen prima met als luxe uitschieter het hotel in Turkmenbashi.

Van de ramadan hebben we zo goed als niets gemerkt.

De interne vluchten liepen gesmeerd, we werden keurig vervoerd naar het vliegveld en kregen steeds op tijd ons ticket. Dat was een verademing want er zijn landen waar ze het met afspraken niet zo nauw nemen.

Conclusie: ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing naar dit land te gaan ondanks alle paniekerige reacties in mijn omgeving.

Ben juist meer geïnteresseerd geraakt in deze regio."

R.T.

Turkmenistan, privérondreis mei 2019

 

"Ik wil graag nogmaals benadrukken wat een geweldige rondreis het is geweest.

Omdat ik me aardig in het Turks kan uitdrukken, heeft dit veel bijgedragen tot leuke contacten en gesprekken met de Turkmenen, en het gemak om van alles te vragen.

Weten jullie hoe de meesten Turks hebben geleerd ? Door de Turkse tv uitzendingen !

 

De communicatie was prima met jullie kantoor.

Reisinformatie was goed. 

 

Lokale begeleiding:

Jullie reisagentschap heeft alles tot in de puntjes geregeld.

Gids in Merw was een kei en heel prettig in de omgang.

Ook de receptie bij Ak Altyn was uitstekend!

Dhr A. van het reisagentschap heeft ons verwend met extra uitstapjes en op laatste dag de gehele dag een splinternieuwe Toyota met chauffeur en gids ter beschikking gegeven, met als 'toetje' een diner in het Wedding Palace en rondrit door verlicht Ashgabat.

De lokale vertegenwoordiger van het agentschap in Dashoguz,  gaf ons onderweg van Izmukshir naar hotel een kijkje bij een lokale zijderupskweker, héél interessant en leuk, met ook bezoek aan paardenstal, waar renpaarden geshowd werden.

 

Hotels:

Geen klachten, al was er natuurlijk onderscheid tussen het ene en andere hotel.

In Darwaza werd in een ruime yurt geslapen, keurig en schoon sanitair aanwezig op terrein en elektra tot 23.00u.

 

Reisprogramma:

Goede en gevarieerde opbouw van programma !

Alle hoogtepunten zijn gedaan en waren stuk voor stuk zeer de moeite waard."

L.K.

Iran, privérondreis april 2019

"We hebben het fantastisch gehad! Een bijzonder land, bijzondere mensen en heel veel bijzondere ervaringen en ontmoetingen.

 

We hebben ons helemaal begrepen gevoeld door jullie en we hebben een aantal keren tegen elkaar gezegd hoe fijn het is dat we met jullie in zee zijn gegaan.

  • Het verkeer is inderdaad totaal onmogelijk voor een Europeaan, dat hadden we gewoon niet gered. Dus het was geweldig om ’s ochtends door een chauffeur opgehaald te worden, die ook nog aan al onze wensen tegemoet komt, hoe vreemd ook soms. Een beetje ongemakkelijk af en toe, dat daar iemand gewoon 1 of 2 uur op je zit te wachten, maar ook dat went wel een beetje. Gewone taxichauffeurs doen het ook met plezier. Het waren stuk voor stuk aardige jongens, en geen moeite was hun teveel.

  • De hotels waren uitstekend.  Al het personeel in de hotels is vriendelijk en behulpzaam,  Het is een beetje zwaar om elke drie dagen te verkassen, als je ’s nachts naar de wc moet ben je de weg kwijt en er treedt een soort verzadiging op. In Isfahan moesten we ons bijna dwingen de grootste en oudste en mooiste en beste moskee nog te bezoeken en hebben we eerst 15 km langs de oever van de rivier gelopen, gewoon om eens iets anders te doen.

  • Daarmee kom ik op het volgende punt: het was inderdaad heerlijk onze eigen gang te kunnen gaan. We wilden liever niet in een groep reizen, of de hele dag een gids of chauffeur om ons heen te hebben. Dat maakt ons misschien minder sociaal, maar het is aan jullie een groot compliment dat jullie deze reis zo op maat hebben kunnen samenstellen voor ons. We hebben toch heel veel aan jullie tips gehad. Haft Khan was een gouden tip!  Ganj Nameh was ook zo’n voltreffer. Die kende ik  niet, maar had ik niet willen missen. Ik heb er ook een voor jullie: Marco Polo Rooftop restaurant in Yazd. Staat overigens in The Lonely Planet, maar echt een leuke plek om de zon onder te zien gaan boven de stad, en om te eten.

  • Topmomenten? Sowieso Bisotun. Maar daar was ook nog een filmploeg op dat moment opnames aan het maken met een drone. Lang gepraat met de regisseur, hij maakt een documentaire over Iran voor Arte Channel, komt meen ik over een paar maanden uit onder de titel: Iran from the Air of iets anders wat ik vergeten ben. Het doel is duidelijk te maken dat Iran niet de duivel is, zoals in het westen afgeschilderd, maar een prachtig toegankelijk land met een rijke historie. Verbinden. Lijkt me de moeite waard te zien.
    Persepolis zelf, de mooiste opgraving die ik ooit gezien heb, omdat er nog zoveel te zien is.
    ‘Archeologisch Museum’ in Hamadan, wat eigenlijk de opgraving van het oude Ekbatan blijkt te zijn, waar je dan weer met z’n tweeën rondloopt en er verder geen mens te bekennen is.
    De wijde boulevards en het immense Masjed-e Shahplein in Isfahan en het monument voor Hafez met livemuziek in Shiraz en de lacherige, ontspannen sfeer in die stad, en de soberheid en schoonheid van Yazd en… en …

  • Andere opmerkingen? Misschien over de kleding. Je mag er best iets dragen dat strak zit, je hoeft er niet per se als een olifant bij te lopen. Dat doen de vrouwen daar zeker ook! Ze zijn allemaal even mooi en charmant (zelfs zonder nose job en botox).
    Misschien een waarschuwing over het verkeer. We hebben echt les gehad in oversteken van onze vriend op de eerste dag. Pas nadat we level 2 hadden bereikt, mochten we het zelfstandig proberen. En terecht.

Kortom, we hebben een fantastische tijd gehad, en niet in de laatste plaats door jullie goede zorgen. Heel hartelijk dank!"

 

Vriendelijke groet/Kind regards

 C. & A.

 

 

Citytrip Marrakesh, privérondreis maart 2019

"Dank voor het verzorgen van onze reis met 4 vrouwen. Genoten, geweldige accommodatie en boeiend programma, elke dag weer! Uitstekende mix van activiteiten vs. 'eigen tijd'. Gevoel dat de reis veel langer heeft geduurd. Ik kijk met veel plezier terug op een geweldige reis!"

G.H.

 

 

Libanon & Palestina, privérondreis februari 2019

"Het was een indringende, interessante ervaring met ook veel leuke momenten. 'n Mooie reis."

K.N.

 

Iran, privérondreis december 2018

“Iran was een land waar we altijd al naar toe wilden; de blauwe koepels van Isfahan, de lemen architectuur van de woestijnsteden en de eeuwenoude cultuur in Persepolis. En wij wilden ook die sympathieke Iraniërs ontmoeten waar iedereen het over had die er al was geweest. Een reis naar Iran vraagt om iets meer geregel dan een doorsnee vakantie. We zijn daarom blij dat we Dionne en Esther van Saffraan Reizen hebben gevonden die een prachtige reis voor ons hebben georganiseerd.  We spraken een programma af dat was gebaseerd op de mooie dingen die wij in Iran wilden bezoeken en dat paste bij onze persoonlijke interesses. Het was super dat zij bekend waren in het land en ons van goede tips konden voorzien. Zij regelden onze accommodaties, gidsen, het vervoer, en gaven heel wat praktische informatie.  Ook regelden ze de visa en vertelden ons alles over Iraanse gebruiken. Zo waren we blij te horen over ‘Tarof’, een typisch Iraans gebruik, waarbij je uit beleefdheid altijd eerst 2 of 3 keer weigert voordat je iets aanneemt.  

We konden zorgeloos op reis en hoefden alleen maar te genieten van al het moois dat we tegenkwamen. En ja, we hebben ze ontmoet, die geweldige gastvrije Iraniërs die we in ons hart hebben gesloten.”

J.H. & P.v.D.

 

 

Jordanië, privérondreis november 2018

 

"Wij hebben met een groep van 6 vrouwen tussen de 28 en 30 jaar tien dagen door Jordanië gereisd, georganiseerd door Dionne en Esther van Saffraan Reizen, en wij kunnen dit reisbureau aan iedereen aanraden! Ze hadden verschillende ideeën voor routes, en we hadden echt inspraak op wat we het liefste wilden. Hierdoor hebben ze binnen korte tijd een prachtige (en betaalbare!) reis op maat gemaakt. We hebben alle highlights van het land gezien die we wilden zien, en nog veel andere verborgen plekken ontdekt! De kennis en contacten die Saffraan daar heeft, waren echt fantastisch. Wij willen speciaal onze chauffeur, geregeld door Saffraan, die ons deze 10 dagen heeft rondgereden een groot compliment maken! Hij was een bron van gezelligheid, humor, kennis en kunde, en door hem voelden we ons direct op ons gemak en thuis in Jordanië!  Door Saffraan en onze chauffeur hebben wij echt een zorgeloze reis gehad, waar we vol konden genieten van alles wat we zagen, deden en proefden! Al met al zouden wij Saffraan en deze chauffeur aan  iedereen aanraden. Wij hebben zelfs in het vliegtuig terug al zitten brainstormen over de volgende reis die we via Saffraan kunnen maken!"

E.C.

 

 

Libanon, privérondreis, november 2018

"Beste Dionne,

We zijn weer thuis. Een fantastische reis hebben we gemaakt. Je hebt een mooie reis voor ons samengesteld. Dank je wel!"

T.B.

 

 

Oman, privérondreis, november 2018

 

"Schitterende natuur, leuke en historische stadjes en zeer vriendelijke mensen. Zeer tevreden over de praktische voorbereiding van de reis. We vonden dat alles goed geregeld was.

We hebben een schitterende reis door Oman gehad. 

Heel erg bedankt voor het organiseren van de reis. Het is ons erg goed bevallen en we kunnen het iedereen aanraden."

E.K.

 

 

Jordanië, privérondreis, oktober 2018

"Bedankt voor de organisatie en medewerking aan een hele mooie reis en ook jullie flexibiliteit waardoor we zelf o.a. de vluchten konden boeken. Het meest bijgebleven van deze reis is de enorme afwisseling, met name qua programma. De reisinformatie was prima en er was een mooi uitgebreid programma. De chauffeur was uitstekend, reed bekwaam en zeer veilig, gastvrij, breed georiënteerd op Jordanië en sprak voldoende Engels. De auto was in prima conditie en werd elke dag netjes schoongemaakt. We zijn zeer tevreden over deze reis."

L. & C. W.

Iran, groepsrondreis, oktober 2018

"Het was een aaneenschakeling van geweldige indrukken.  De communicatie met Saffraan Reizen was uitstekend. Vragen via e-mail werden snel beantwoord; ook telefonisch contact ging erg makkelijk. De hoofddoek is natuurlijk verplicht, maar de rest van de kledingvoorschriften is niet zo rigide als wij van tevoren gedacht hadden.

De gids was super, super, super. Een lieve meid, verstand van haar werk. Ze gaf ons goede tips. We hadden een goede chauffeur, prettig in de omgang.

Wij zullen zowel Iran, als jullie organisatie, positief aanbevelen."

B. & F V.

 

 

"De spontaniteit van de Iraniërs is mij het meest bijgebleven. Het reizen in klein gezelschap is zeer goed bevallen. Zeer geslaagde reis, veel gezien (soms zoveel dat het duizelde) en meegemaakt."

C.S.

"'n Geweldige gids. Ook waren we blij met de gids in Mashhad, die we als extra service hadden, heel fijn ...

Alle hotels hebben hun eigen charmes en zijn 'goed' te noemen!

Tevreden over het reisprogramma. Heel fijn dat er ook de nodige rust-uren in zaten. We zijn uitgerust weer thuisgekomen.

Alle vervoersvormen waren zeer goed geregeld. We kunnen zeggen dat we een fantastische reis hebben gehad."

C.T. 

 

Turkmenistan, privérondreis, oktober 2018

"Het bezoek aan de Darwaza gaskrater en ons verblijf in Ashgabat zijn ons het meest bijgebleven.

Heel erg tevreden over de communicatie met Saffraan, vooral het snelle reageren op vragen en e-mails. Ook tijdens de reis.  De toegestuurde info was nuttig en gedetailleerd.

De chauffeurs waren allemaal erg goed, vriendelijk en professioneel.

Het woestijnkamp bij Darwaza was fantastisch, goed georganiseerd, lekker eten en we hadden niet zulke moderne faciliteiten in het midden van de woestijn verwacht, dus waren we blij verrast. Ook het hotel in Ashgabat vonden we heel prettig, het had een leuke, goeie ligging in een wat authentieker en groener deel van Ashgabat. De kamers waren wat ouder maar heel gezellig en had wat meer sfeer dan de andere hotels. De hotels in Mary en Dashoguz waren ook prima. Ook de treinreis was erg leuk en we hebben prima geslapen."

M.S.

Oman, privérondreis, september 2018

 

"Dank voor de fantastische reis dames!!!"

H.S.

 

Mongolië, privérondreis, juli 2018

"Ik ben zeer onder de indruk van de door jullie samengestelde en georganiseerde reis naar het mooie Mongolië.

Bijzonder aardig was het mailtje tijdens de reis hoe wij het op reis hadden. Zoiets ben ik van grote reisorganisaties niet gewend. 

Ik zal jullie organisatie bij andere reizigers aanbevelen en de kans is groot dat ik weer iets bij jullie ga boeken."

H.M.

 

Marrakesh, Marokko, privé-stedentrip, mei 2018

"We hebben een superreis gehad. Zeker een stad om nog eens naar terug te keren. Compliment voor jullie organisatie, programma zat goed in elkaar. De kookworkshop was een succes. Goed en professioneel opgezet met voldoende ruimte voor ontspanning en plezier. Hele leuke reis gehad en Marrakesh is echt een topstad om naartoe te gaan."

T. & C.E.

Libanon, privérondreis, mei 2018

"Ik heb het heel fijn gehad in dat bijzondere land."

K.N.

Armenië, rondreis op maat voor privégezelschap, april/mei 2018

"Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we in Armenië waren Het was een heel mooie kennismaking met het land. Het was een culturele reis en daaraan voldeed het 100%. Een volgende keer wil ik er gaan wandelen want dat kan denk ik ook heel goed. Het programma had voldoende ruimte om eigen wensen te honoreren. We kregen er gratis een fluwelen revolutie bij. Dat was heel erg interessant."

A.B.

Libanon & Palestina, privérondreis april/mei 2018

"We hebben genoten van de vakantie. Heel interessant."

E.J. & I.T.

Iran, privérondreis, april/mei 2018

"Wij, neef uit Nederland, nicht uit Nieuw Zeeland, waren drie weken op weg. Ik was eerder in Iran, maar vond alles wéér een prachtig avontuur, zoals bijvoorbeeld de eerste treinreis, vanuit Tabriz.
De treinreis Teheran-Mashhad hadden we voor geen goud willen missen. Luxe coupé en maaltijd. Prima slapen.
Mashhad op vrijdag is een belevenis. Alles prima geregeld zodra je het terrein van de Haram-e Razavi opkomt. ‘s Avonds is het een sprookje.
Voor ons waren transport en hotels geregeld en dat was heerlijk. Zoals tijdens mijn vorige reis: de grote attracties zijn de parels, de onverwacht kleine bezoekjes de diamantjes. Je bent steeds welkom. Heerlijk land: een 10!"

S.H.

Oezbekistan, privérondreis, april/mei 2018

"Wij zijn heel tevreden. Fijn dat de gidsen steeds op de eerste dag en keurig op tijd kwamen. De chauffeurs reden goed en waren prettig"

H. & M. M.

 

Oman, privérondreis (self drive) februari 2018

"Wij hebben een geweldige vakantie gehad! Alles was goed geregeld en het was fijn dat wij ons daar nergens zorgen over hoefde te maken. Wij waren dik tevreden en mochten wij (of familie en vrienden) nog eens naar het Midden-Oosten gaan dan houden we jullie als reisagent zeker in gedachten."
T. & M.


Jordanië, privérondreis november 2017

"Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Jordanië en zijn erg onder de druk van de mensen, cultureel erfgoed en de natuur."

Wat zou volgens jou anders/beter kunnen? "Niets"

"We zouden het zo weer hetzelfde doen."
W.R. & R.v.G.


Libanon, privérondreis oktober 2017

"Het was geweldig! In alle opzichten erg bedankt voor het regelen.
De reisagent heeft steeds contact opgenomen of de planning klopte op de excursie dagen. Dat gaf een erg prettig gevoel en een fijn idee.
De gids in Becharré was geweldig, wat een belevenis.
Transfer goed geregeld en op tijd!
Ik geniet nog na en heb mooie contacten opgebouwd."
J.S.


Marokko, groepsrondreis oktober 2017

"Mooie reis. Kleur met de directeur!"
T. & J.v.K.


Treinreis Zijderoute / Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan, oktober 2017

"Variatie programma goed, zelfs met enkele verrassingen, zoals onverwachte concerten en volksdansoptreden. Daarnaast ontzettend leuke barbecue met dansen op het perron van Vokzal. was een unieke beleving voor iedereen!
Treinpersoneel was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Zorgden goed voor ons. Ook heel prettige en professionele bediening in de restaurants. Complimenten voor iedereen!
De bussen waren steeds mooi, ruim en schoon.
Ook het internationale karakter van de groep is mij zeer goed bevallen."
Y.B.


Iran, privérondreis september 2017

"We hebben een fantastische reis gehad! Echt supermooi. We gingen dankzij jullie goede informatie met een heel goed gevoel naar Iran. Toen we aankwamen op het vliegveld stond Amir ons al op te wachten met een enorme smile en die is de hele reis niet meer van z’n gezicht gegaan. We hadden echter een supergids aan Amir. Hij weet heel veel en weet dat op een hele leuke manier te brengen. Hij spreekt prima Engels en we hebben ontzettend veel met hem gelachen. We eten allebei geen vlees en dat is best een uitdaging in Iran maar dankzij Amir hebben we elke dag heerlijk gegeten. Hij belde vaak vooruit naar restaurants om te vragen wat ze hadden, net zo lang tot hij groenten- of visgerechten voor ons had gevonden. Bovendien is hij een prima chauffeur, een hele prestatie in Iran! :-)
De hotels waar we hebben geslapen waren prima!
Het programma was prima met een goede balans van in en buiten steden.
We kijken met heel veel plezier en genoegen terug op onze prachtige reis door Iran, dank jullie wel!!!"
T.v.Z. & P.B.


Oezbekistan, privérondreis september 2017

"Oezbekistan is inderdaad, zoals jullie hadden gezegd, een land met ontzettend aardige en behulpzame mensen! Ik heb er veel leuke ontmoetingen gehad en ben zelfs bij mensen thuis uitgenodigd om te eten. Gelukkig spreek ik een beetje Russisch, wat het qua communicatie ook makkelijk maakte. En hoewel je voor het landschap niet naar Oezbekistan hoeft te gaan, zijn de bezienswaardigheden zo overweldigend mooi dat het de reis meer dan waard maakt!"
R. B.


Oezbekistan, privérondreis september 2017

"We hebben niets aan te merken op hoe alles georganiseerd was: punctueel vervoer en prima hotels."
I.V. & H.W.


Iran, privérondreis juli 2017

"We hebben een TOP vakantie gehad! Wat een geweldig land is Iran, wat een geweldige mensen! We hebben een rollercoaster aan ervaringen gehad en hebben nog wel even een paar weken nodig om alle indrukken te verwerken. TOP TOP TOP om op deze wijze op pad te gaan, met zo'n klein 'groepje' dat toch iets meer vrijheid geeft, en met onze eigen auto en chauffeur. We zijn mega enthousiast over de vakantie dus dankjulliewel!!!!!"
M.W., M.V. & G.S.

 

Jordanië & Egypte, privérondreis mei 2017

"Alles was prima! Top reis gehad, strak en prima georganiseerd, hartelijk bedankt!"
S.K. & A.B.


Iran, groepsrondreis april 2017

"Prachtige reis, goed georganiseerd, zeer plezierig begeleid, rustige groep, veel Iran-culturele hoogtepunten beleefd. Nu eindelijk veel gezien van wat ik alleen uit boeken kende. Groots!"
J. & H.K.


Iran, groepsrondreis april 2017

"Al met al een fantastische reis, vooral dankzij de bezielende leiding van Dionne."
H. & W.G.


Jordanië, privérondreis (self drive) april 2017

"Bedankt voor de geweldige reis die we nooit meer zullen vergeten."
H.B. & M.v.H.


Iran, privérondreis april 2017

"Wij hebben een hele mooie reis gehad door een heel bijzonder land, waar we onwijs van hebben genoten.
Ook de reis, de gids, het vervoer e.d. verliep allemaal soepel en vlot."
K.v.d.M.

Iran, privérondreis april 2017

"Over de gids niets dan lof. Amin was een kei in zijn vak. Alles was mogelijk, niets was hem te veel of dat nu 's morgens was of 's avonds laat, dat deed er allemaal niet toe. Zijn kennis over zijn land, de geschiedenis, de bezienswaardigheden, ....TOP!

Het land biedt vele mogelijkheden en dus variatie. Dat zat ook goed verwerkt in het reisprogramma. Ook tijdens langere verplaatsingen met het busje waren er voldoende momenten die voor afwisseling zorgden."
R.V. & K.B.


Jordanië, privérondreis april 2017

"Zelden hebben wij een reisorganisatie meegemaakt die zo persoonlijk betrokken was bij hun reizigers. Hulde daarvoor.
Jordanië is een bestemming die wij ieder van harte zullen aanbevelen. Wat een prachtig land, vriendelijke mensen en veel dingen om te zien en te doen."
H & P.W.


Oman, privérondreis maart 2017

"De reis was zoals beschreven op de website en kunnen wij zeer aanbevelen aan anderen. Echt een supermooie ervaring om Oman te bezoeken."
S.L.


Oman, privérondreis (self drive) februari 2017

"Wij zien terug op een aangename reis door Oman met bijzondere indrukken.

 Dankzij jullie inspanningen is alles voorspoedig verlopen. Dank daarvoor."
P. & R.M.


 

Iran, privérondreis 2017

"Wij zijn zeker tevreden over een zeer intensieve reis. Over de organisatie zeer tevreden.
Het, door ons zelf grotendeels samengestelde reisschema, was wat strak maar op een terrasje zitten is er daar toch niet bij.
Hotels qua situering allemaal fantastisch ten opzicht van binnenstad en monumenten.
Chauffeur rustige zekere rijder, heb je daar ook wel nodig."
B. & S.G.



Marokko, privérondreis, 2016

"We hebben in korte tijd een goede indruk van Marokko gekregen."
J.D.


Iran, privérondreis september 2016

"Prima chauffeur. Heel flexibel. Het was echt onze reis. Kon geen Engels, maar deed super z'n best om het ons naar de zin te maken. Met gebaren lukt het dan allemaal prima.
De reis was naar onze wens samengesteld en was ook naar wens. Vooral lekker dat we de eerste week de minder toeristische plaatsen hebben bezocht. Kun je heerlijk rustig alles bekijken. Laatste week wat drukker met Shiraz en Isfahan. Het is natuurlijk persoonlijk, maar wij vonden die opbouw wel lekker."
J.W & A.K.


Iran, privérondreis augustus 2016

"We vonden het een geweldige reis door een fascinerend land, heel goed georganiseerd en we hadden van jullie hele goede informatie gekregen. Het is voor ons echt een reis die we nooit zullen vergeten."
N.S. & W.P.


 

Iran, groepsrondreis april 2016

"De openhartige en oprechte ontmoetingen met Iraniërs, de kleurrijke beelden van het land en de steden, maar vooral de bruisende energie van de Iraanse jeugd en hun gedrevenheid, hebben mij geraakt. In de positieve zin van het woord.

Terugkijkend heb ik een heel ander land mogen ontmoeten dan ik bij aanvang dacht te gaan doen. Ondanks mijn voorbereidingen, had ik nooit verwacht een set aan indrukken op te doen, die ik na thuiskomst had.
  
Aan het einde van onze rondreis sprak jij (Dionne) de hoop uit dat je ons anders naar Iran én naar de wereld hebt laten kijken.
Ik kan je in alle dankbaarheid vertellen dat je dat absoluut gelukt is en dat ik me daarmee een (nog) rijker mens voel.
Dank daarvoor!"


Iran, groepsrondreis april 2016

"Dionne is goed in staat om enerzijds deskundigheid voor het voetlicht te brengen (zonder dat het vervelend wordt) en tegelijkertijd een openheid in sfeer en persoon (in de zin van begeleider van de groep) te geven die mij voldoende vertrouwen gaf in een goede reis met een mooie beleving.
En daarin wist Saffraan zich dan ook te onderscheiden van concurrenten die veelal volstaan met het standaard praatje. (En wij waren duidelijk niet op zoek naar 'standaard').   
Dionne (om het woord maar direct tot jou te richten), ik ben enorm blij dat jij onze reisbegeleider was tijdens de rondreis door Iran
Met een ogenschijnlijke nonchalance (niet vervelend wat mij betreft) wist jij iedere dag en vele situaties het hoofd te bieden en ons uit te nodigen op een andere manier naar Iran te kijken (en te reflecteren) dan ik voor aankomst had kunnen doen. Je zet daarmee ook een deel van je persoonlijkheid in de reis en in de groep. Iets wat ik heel erg kan waarderen, maar wellicht anderen wat minder. Je droge humor, brede reiservaring en wereldse kijk op dingen (zonder het hoogdravender te maken dan nodig was) heb ik ervaren als fijne toegevoegde waarde.
Je lijkt goed in je element te zijn met dergelijke groepsreizen in een land als Iran."
J.E.


Iran, groepsrondreis april 2016

Was je tevreden over praktische voorbereiding van de reis?
•    Communicatie met ons kantoor: uitstekend
•    Reisinformatie (op onze website en de toegestuurde info): uitstekend                 

•    Vrije tijd: prima, want je kunt op niet-reisdagen altijd meer vrije tijd nemen en niet meegaan met de groep.
•    Al met al een mooie ervaring deze reis. Hartelijk dank daarvoor.
E.L.


Iran, groepsrondreis april 2016

"Mijn ervaring van de reis is in één woord gevat: bijzonder
Reisbegeleiding; meerdere woorden; pico bello georganiseerd
door een immer deskundig, relativerend, wijs, praktisch, handig en krachtige persoonlijkheid, kundig en ervaren, makkelijk in de omgang, bereikbaar, dienstvaardig en uitermate getalenteerd. Voelt ook als vriendschappelijk, vertrouwd.
Shiraz, ik voelde me thuis aldaar.
Persepolis, onvoorstelbaar zo lang geleden, dat er nog resten zijn is wonderbaarlijk. Zo fijn dat je het laat zien in een rustig tempo en groot gelijk dat we, nu we er toch zijn, de koningsgraven hebben kunnen aanschouwen.

Yazd, Kashan, Isfahan, Bam, we zijn verwend om zoveel te kunnen zien in een kort tijdsbestek.
Lof voor de gids, zoveel variatie in de reis. Ook voor Abbas en de chauffeur.
Vrije tijd was er in mijn ogen voldoende, 'k voel me verwend met zoveel aandacht."
J.H.


Iran, groepsrondreis april 2016

"Vervoer was prima, ik heb de chauffeur bewonderd in die drukke steden, maar ook verder tijdens de reis.
 
De meeste indruk heeft Persepolis op mij gemaakt.
Het boek dat ik daar gekocht heb heeft nog veel beter beeld gegeven van alles wat we gezien hebben.
In de bijbel lees je al over de Meden en de Perzen, ik ben er nog veel mee bezig.
 
Nog hartelijk dank voor alle zorg en begeleiding. Ik heb er heel veel van geleerd en een heel ander beeld van het land gekregen."
G.V.


Jordanië, privérondreis (self drive) mei 2016

Was je tevreden over praktische voorbereiding van de reis?
•    Zeer tevreden.
•    Hotel in Petra was prima, ontbijt eenvoudig, maar heerlijke luie stoelen op kamer. Locatie heel dicht bij ingang Petra.
•    Kamp Zawaideh was prima, heerlijk gegeten, vriendelijke gidsen, lekker rustig. Luxe tent met goed bed.
•    Hotel in Aqaba was goed. Ruime kamer, balkon en zijzeezicht. Ontbijt eenvoudiger.
•    Al met al ben ik zeer tevreden.

"Ik ben blij dat we gekozen hebben voor een overnachting in Al Karak. We reizen langzaam, hebben gekozen voor een route met stukje langs Dode Zee en hebben wat dingen bekeken in Madaba. Vlak voor donker waren we in Karak. We hebben hier bewust voor gekozen en het was de juiste keuze."
L. & W.


Iran, groepsreis op maat

"Heel tevreden over de directe communicatie met Dionne en Esther. Fijn dat we met alle vragen terecht konden en snel antwoord kregen. De toegestuurde informatie was heel overzichtelijk en uitgebreid. Ook de persoonlijke toelichting die Dionne heeft gegeven in de oriëntatiefase was heel nuttig en hebben we zeer op prijs gesteld.

We waren erg tevreden met Jamshid als gids. Hij is zeer ervaren, heeft veel achtergrondkennis en kon goed inspelen op de informatiebehoefte in de groep. Hij ging heel flexibel om met onze vragen en wensen, en speelde daar met veel humor en intelligentie op in. Een hele goede gids!"
B.v.D.


Iran, privérondreis

"Zeer tevreden over communicatie met het kantoor. De reisinformatie was adequaat. De samenstelling van het programma en de variatie waren prima.
Hotels:  De hotels in Yazd en Kashan waren erg goed.
Vlucht: vervoer was goed, verzorging aan boord prima en vriendelijk.
Chauffeur: uitstekend! Dat heeft zeker bijgedragen aan het welslagen van de reis.
Wij hebben een mooie en interessante reis door een fraai land gemaakt, veel vriendelijke mensen ontmoet, over prima wegen gereden, met een uitstekende en uiterst coöperatieve chauffeur. Ik kan iedereen aanraden naar Iran te gaan."
C.v.R. & M.S.


Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Het was een fantastische reis maar wel een druk programma. Ik heb enorm genoten van de reis. Erg mooi land, goede begeleiding, mooi programma en alles was goed geregeld. Helemaal top."
N.Z.


Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Gids: prima: heel sympathieke vent, geweldig dat hij zo goed NL sprak. ik kreeg af en toe de indruk dat het voor de gids ook lastig was om steeds zijn verhaal goed kwijt te kunnen, aangezien een reis met fotografen heel anders is dan met de gebruikelijke 'toeristen'. Maar hij fotografeerde zelf ook mee en ik begreep dat hij dat dan ook weer heel leuk vond.
Reisbegeleiding: prima, was goed voorbereid op logistieke en organisatorische aspecten.
Ik vond het verder een geweldig avontuur, prachtig land en prima mensen en goed om te ervaren wat een echte fotoreis inhoudt. Dat is toch echt iets anders."
L.C.


Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Heel tevreden over communicatie met het kantoor en de reisinformatie. Ook heel tevreden over gids en reisbegeleiding. Gezellig, zorgzaam, iedereen kreeg aandacht, respectvol, heel goed georganiseerd.
Tevreden over de hotels. Geen 5-sterrenhotels, maar dat hoeft ook niet voor mij.
 
Ik zou de reis zeker aan anderen aanbevelen. Ik heb een hele fijne reis gehad, veel moois gezien en het was een gezellige groep. Complimenten voor en dank aan Robert, Esther en Ahmed!"
P.v.d.H.


Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Gids: goed. Veel achtergrondinformatie en geschiedenis.
Reisbegeleiding: Goed. Kwam goed tegemoet aan de wensen van de deelnemers met veel geduld en kennis van zaken.
Opbouw programma: Goed
Variatie programma: Goed, al had er van mij nog wel wat natuur bij gemogen.
Misschien is het handig om op de website aan te geven dat een redelijke conditie wel handig kan zijn." (red.: dit is inmiddels aangepast.)
L.v.U.


Jordanië, 13 daagse groepsrondreis

"Tevreden over de hotels. Allemaal goed, vooral Ajloun.
Opbouw programma: erg goed
Variatie programma: uitstekend
Vrije tijd: prima
Vlucht: okee
Gids: redelijk tevreden
reisbegeleiding: geweldig
Chauffeur: geweldig! Veilig, gezellig, hartelijk, betrokken
Bus: prima
Geweldige reis! We kijken uit naar een volgende reis."
L.E. & G.K.


Jordanië, 13 daagse groepsrondreis

"Wij vonden de communicatie prima. De begeleiding ter plaatse was uitstekend, alles verliep op tijd en goed. Gebruikte gidsen hadden kennis van zaken. Wij vonden alle overnachtingen goed. Het minste vonden wij het Aqaba hotel vanwege de bedden; niet comfortabel.
Het was een goed opgebouwd programma, met voldoende vrije tijd en variatie. We hebben genoten van deze reis; geen negatieve punten te verzinnen!"
C.N. & I.M.


Iran, privérondreis

"De communicatie verliep over het algemeen heel vlot en soepel. We kregen snel antwoord op onze vragen en de benodigde informatie werd meteen gestuurd.
In Persepolis hadden we een uitstekende gids. Onze chauffeur heeft ons veilig van Shiraz naar Teheran gebracht. Javad is een aardige en behulpzame chauffeur. Hij sprak ruim voldoende Engels om met hem te communiceren.
Ik heb Iran als een veilig land ervaren waar een prettige sfeer heerst en de bevolking zeer vriendelijk en gastvrij is. Ook een land waar nog veel cultuur te zien is! Ik heb genoten van deze vakantie! Bedankt voor jullie bijdrage daaraan"
W.v.N.


Oman, groepsrondreis

"Op deze weg doorgaan!"
H. & M.M.


Iran, privérondreis

"Wij hadden een heel enthousiaste gids die veel probeerde te laten zien en overbrengen. Bv. hij droeg een gedicht voor bij het graf van Hafez, hij was ook goed op de hoogte van de openingstijden die wel eens veranderden en speelde daar soepel op in. We hebben een superreis gehad en met een goede voorbereiding van jullie, met goede reminders (visa!) en we hebben wel andere geluiden ook gehoord onderweg van Nederlanders die met andere organisaties onderweg waren."
B & I.G.


Georgië & Armenië, privérondreis

"De begeleiding van de chauffeurs was goed. Als de chauffeur er niet uitkwam met zijn taal dan was er telefonisch contact met het reisbureau. We waren tevreden met alle hotels m.u.v. eerste nacht in Borjomi . Tweede nacht was een groot positief verschil. Over het algemeen waren we heel tevreden met de reis en kijken er met veel nieuwe indrukken op terug."
H.v.d.L


Armenië 10 daagse groepsrondreis

"De gids in Yerevan (jonge dame) was verrassend leuk en goed, geïnteresseerd; alles wat voortkwam uit de agent was trouwens prima, voor zover we konden merken.
Reisbegeleiding Dionne kun je om een boodschap sturen. Engelengeduld.
Hotel: eigenlijk te luxe. Merkwaardige gebreken: toilet dicht op de wasbak, heet/koudwaterkraan verwisseld - onbelangrijke details maar wel wonderlijk. Twee nachten per hotel prima."
B.v.H.


"Gids in Yerevan was goed, sprak goed Engels, niet te lang van stof en informatief.
Dionne heeft gezorgd voor soepel verloop van de reis. Het was een feestje dat ze mee was. Heerlijk, geen zorgen.
Variatie programma: goed, door het weer kwam soms iets even niet  goed uit, maar daar kunnen jullie niks aan doen.
Chauffeur was prima.
Al met al: een mooie, ontspannen en gezellige reis. Dank jullie wel!"
E.L.


Iran, privérondreis

"We hebben zeker een mooie reis gehad. De chauffeur die ons begeleidde vanaf aankomst in Yazd tot Isfahan was heel goed (sprak Engels en was tevens gids) en buitengewoon aardig. Dankzij uw alerte reactie op de kleine problemen die wij hebben gehad was de reis fantastisch."

A.K.

 

 

Oman, privérondreis Oman

"Opbouw programma was goed, variatie in het programma zeer goed. Voldoende vrije tijd. Tevreden over de hotels, één nacht verblijf in de desert is genoeg. De begeleiding ter plaatse, gids en tevens chauffeur, was in alle opzichten uitstekend. Behulpzaam, bescheiden, attent, autorijden zeer veilig, niets was hem teveel gevraagd. Buiten het programma liet hij ons nog diverse andere bezienswaardigheden zien. Bijzonder was ook dat wij bij hem thuis bij zijn ouders ontvangen werden en een lunch en een cadeau aangeboden kregen. Een betere reisbegeleiding moet nog geboren worden!"

J.R.

Oezbekistan en Turkmenistan, privérondreis


"We hebben een hele mooi reis gehad en alles was perfect geregeld! Met dank daarvoor.”
H.N.

“Mijn complimenten voor alles wat jullie voor ons geregeld hebben. De organisatie is vlekkeloos verlopen. Alle benodigde papieren lagen klaar, de chauffeurs waren bijna altijd op tijd en reden in goede auto’s, ze waren ook betrouwbaar, de hotels waren prima, kortom, ik kan de naam van Saffraan doorgeven aan anderen. En wie weet kom ik in de (nabije) toekomst nog een keer naar jullie reisbureau. Bedankt voor alle goede zorgen.”

W.v.N.


Iran Klassiek groepsrondreis

“We vonden jullie reisprogramma prettig, gebalanceerd; de sfeer uitstekend; de hotels aangenaam qua comfort/aankleding en qua ligging; de stijl van reisleiden erg aangenaam en ontspannen en toch duidelijk leiding gevend en verantwoordelijkheid dragend; alles bij elkaar een heel prettige, zeer interessante, memorabele reis die ons kennis liet maken met een breed spectrum van Iran en zijn bewoners.”
M. & E.W.


“Er was een aangename sfeer, we hebben veel gezien en er was voldoende vrije tijd. De hotels waren oké en het contact met de plaatselijke bevolking was erg aangenaam. Ik bewaar mooie herinneringen aan deze reis.”
G.M.


Oezbekistan, privérondreis

“De praktische voorbereiding vanuit jullie was goed geregeld en bij vragen was er direct antwoord. Onze complimenten hiervoor. Opbouw van de reis was ook goed. De extra koffer naar Fergana was ook een schot in de roos. Even een andere kijk op het land en zeer zeker de moeite waard. Hoewel Fergana stad niet heel bijzonder is, maar de zijdefabriek en de pottenbakkers wel. De vluchten, het vervoer met auto en trein, de afgesproken tijden, het klopte allemaal en was verder prima geregeld. De organisatie was dan ook perfect geregeld. Al met al een geslaagde reis met een perfecte organisatie. Hiervoor dank en wellicht tot een andere keer.”
T & E.v.H.


Jordanië 13 daagse groepsrondreis

“Opbouw programma was heel prima. Mooie timing van Petra (voor mij toch wel een hoogtepunt). Ook handig die laatste dag luieren in Aqaba. Tevreden over de hotels. Mooie locaties, prima comfort, lekker ontbijt.”
J.K.


"Tevreden over de hotels. Hotel in Dana was minder. Daarentegen was de ontvangst op de ‘rooftop’ met thee weer leuk. De opbouw van het programma was prima. Goeie variatie van ‘zwaar’ tot minder zwaar.
Variatie programma: prima: cultuur, natuur, maar ook wat betreft het wat langer en minder lang in de auto zitten. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad.”
R.T.

“Wij vullen overal ‘tevreden’ in. Zetten hier en daar een uitroepteken voor extra leuk.”
J.R. en J.N.




 

Bestemmingen

Uitgelicht
 

Op zaterdag 11 en zondag 12 januari kun je ons bezoeken op het Reis&Co Event in MartiniPlaza te Groningen. Van harte welkom!

Beurs Groningen zondag.jpeg
ggto.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG