top of page
Egypte West Bank3
IMGP2431
Egypte Cairo
Egypte Luxor4
IMGP2739
Egypte West Bank

Egypte cruise op het Nassermeer 15 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01  
Amsterdam – Cairo
Dag 02   Excursie Memfis, Saqqara en Giza
Dag 03   Stadstour Cairo, avondvlucht naar Aswan
Dag 04   Check-in cruiseboot
Dag 05   Start cruise. Bezoek tempel van Kalabsha

Dag 06   Bezoek tempels van Wadi al Seboua en Amada

Dag 07   Qasr Ibrim en Abu Simbel
Dag 08   Per busje terug naar Aswan
Dag 09   Excursie naar Philae Tempel
Dag 10   Aswan
Dag 11   Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor
Dag 12   Excursie West Bank
Dag 13   Vrije dag Luxor
Dag 14   Facultatief naar Dendera en Abydos
Dag 15   Luxor – Cairo – Amsterdam


 

• Excursies naar faraonische hoogtepunten
• 4 daagse 5* boottocht langs Nubische monumenten
• Veel zien in een ontspannen tempo

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding


 

 

Deze privérondreis brengt je niet alleen naar alle hoogtepunten van Egypte, maar voert je ook langs Nubische monumenten aan het Nassermeer. Door de bouw van de Aswandam in de jaren ’60 van de vorige eeuw dreigden bijna al deze tempels en heiligdommen in het water te verdwijnen. Door een reddingsactie waarbij de monumenten in grote blokken gezaagd werden en op hoger gelegen plaatsen weer werden opgebouwd, kon dit echter worden voorkomen. Tijdens een 4 daagse cruise op een 5* schip krijg je dit alles met eigen ogen te zien. In Cairo, Aswan en Luxor verblijf je in goede tot zeer luxe hotels.Dag 1   Amsterdam - Cairo
Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Cairo word je na de douane opgewacht door onze transferman die ervoor zorgt dat je snel naar je hotel wordt gebracht.

Dag 2   Excursie naar Memfis, Saqqara en Giza
Op de afgesproken tijd staat de chauffeur klaar om je naar Memfis en haar dodenstad Saqqara te brengen. Onder leiding van een Engelssprekende gids zie je hier onder andere de oudste piramide van het land: de trappiramide van koning Djoser. Na je eerste Egyptische lunch wacht één van de hoogtepunten van de Egyptische cultuurhistorie: het plateau van Giza. Hier zie je de drie beroemdste piramides.  Als je wilt kun je ze van binnen bekijken, maar mocht je last hebben van claustrofobie dan is er buiten de piramides ook genoeg te beleven. Je bekijkt hier ook de imposante sfinx met de daltempel.

Dag 3   Stadstour Cairo en Egyptisch Museum, avondvlucht naar Aswan
Deze dag laat de gids je meer van het alledaagse leven in Cairo zien. Vanaf de Citadel heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je bij helder weer zelfs de piramides zien liggen. Via de islamitische wijk waar veel Egyptenaren hun boodschappen doen bereik je de Khan al Khalili; de markt waar vooral toeristen hun souvenirslag slaan. Je kunt niet voorbij aan het bekendste Egyptische theehuis ‘Al Fishawi’ waar je even neerstrijkt om de ervaringen van de ochtend te laten bezinken. In de middag is het tijd om de faraonische schatten in het Egyptisch Museum te bewonderen. Naast de beroemde inhoud van de grafkamer van Toetanchamon is er nog veel meer moois te zien. Lees meer over de bezienswaardigheden in Cairo.
In de avond word je naar het vliegveld gebracht en vlieg je naar het zuiden: Aswan. Het hotel hier is direct aan de Nijl gelegen.

Dag 4   Incheck bij de cruiseboot
In de ochtend heb je nog tijd om iets te bezichtigen in Aswan. Rond het middaguur check je in bij de luxe cruiseboot waar je vrijwel meteen kunt aanschuiven bij de lunch. De komende dagen hoef je je niet druk te maken over waar je gaat eten want hiervoor wordt aan boord goed gezorgd. Morgenvroeg gaan de trossen los en ga je het Nassermeer verkennen.  Er wordt aangelegd bij diverse tempels die deel uitmaken van de monumenten die in de zestiger jaren van de 20e eeuw gered zijn van het stijgende water in het Nassermeer. De bezoeken vinden plaats onder leiding van een Engelssprekende gids.

Dag 5    Tempel van Kalabsha. Varen naar Wadi al Seboua

Vandaag breng je eerst een bezoek aan de tempel van Kalabsha, de kiosk van Qertassi met de aan Hathor gewijde zuilen en de rotstempel van Beit al Wali.
Vervolgens wordt er in een rustig tempo gevaren richting Wadi al Seboua. Onderweg kun je heerlijk ontspannen op het dek van het schip en passeer je de Kreeftskeerkring. Dit is pas echt vakantie!

Dag 6   Wadi al Seboua, Daqqa, Maharakka, Amada en graftombe van Pennut
Wadi al Seboua is Arabisch voor ‘Vallei van de leeuwen’. In de vroege ochtend breng je er een bezoek aan de tempel. Setou, de beste vriend van Ramses II, heeft deze tempel voor hem gebouwd. Hier hebben oorspronkelijk vier grote Ramsesbeelden gestaan. Twee exemplaren zijn vermist, eentje staat er nog en de andere ligt in het zand. Hoog boven het Nassermeer staat de aan Toth  gewijde tempel van Daqqa. Vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. De kleine tempel van Maharakka is gewijd aan de godin Isis en de god van de geneeskracht Serapis.
Terwijl je aan boord van de lunch geniet vaart het schip naar Amada. Hier bezoek je de tempel van Amada, naar verluid de oudste tempel in Nubië, gebouwd door Toetmosis III. Iets verder de woestijn in vind je de rotstempel van Derr. Ook hier mooie reliëfs met schitterende, felle kleuren.
Zo’n 10 minuten hier vandaan ligt de graftombe van Pennut, een notabele uit de regeerperiode van Ramses IV, die een kleine offerkapel bevat met graftaferelen en scènes uit het leven van de overledene.

Qasr Ibrim, Nassermeer, Egypte

 

Dag 7    Via Qasr Ibrim naar Abu Simbel
Het enige Nubische monument dat nog op zijn oorspronkelijke plaats staat is Qasr Ibrim. De antieke stad was gewijd aan Isis en ooit stonden hier zes tempels en een Romeins fort. De ruïnes zijn te bekijken vanaf het dek van het schip want de site is niet openbaar toegankelijk.
Dan bereiken we wat voor velen een hoogtepunt van de reis in Egypte is en dat we tot het laatst hebben bewaard: de twee tempels  van Abu Simbel. De 20 meter hoge beelden bij de ingang van de grote tempel tonen farao Ramses II in al zijn grootheid. De kleinere tempel heeft de farao laten bouwen voor zijn lievelingsvrouw Nefertari. ’s Avonds kun je hier een sound & light show bezoeken.

Dag 8   Terug naar Aswan
’s Ochtends, bij het opkomen van de zon, kun je dit imposante tempelcomplex nog een keer bezoeken. Na het ontbijt check je uit bij de boot en word je terug naar Aswan gereden waar je na zo’n drie uur intrek neemt in je hotel. De rest van de dag is vrij om op je gemak één of meerdere van de vele aantrekkelijke bezienswaardigheden van Aswan te ontdekken. Wat is er te zien in Aswan?

Dag 9   Excursie naar Philae
Je hebt natuurlijk al heel veel tempels gezien de afgelopen dagen, maar de tempel van Philae mag je eigenlijk niet missen dus staat deze voor vandaag op het programma. Deze aan Isis gewijde tempel ligt aan de Nijl vlak bij het eerste cataract tussen de oude en de nieuwe Aswandam. Ook zie je de Onvoltooide Obelisk.

Dag 10   Vrije dag in Aswan
Een heerlijke vrije dag in deze relaxte stad aan de Nijl. Je hoeft je hier absoluut niet te vervelen.
Een zeiltochtje langs Elephantine Island, Kitchener’s Island en de Graven van de Nobelen is een interessante optie. Ook het Nubisch Museum verdient een bezoek. En slenteren over de gezellige en kleurrijke souq van Aswan is natuurlijk altijd leuk!

Aswan, Graven van de Nobelen

 

Dag 11   Via Kom Ombo en Edfu naar Luxor

De reis gaat noordwaarts, naar Luxor, met onderweg twee interessante stops. De eerste is in Kom Ombo waar je de dubbeltempel van de goden Horus en Sobek kunt bezoeken. De tweede stop is in Edfu waar de hele tempel aan Horus is opgedragen. Deze tempel is één van de best bewaarde van Egypte. Rond vier uur kom je aan in Luxor, vroeger Thebe genoemd en destijds de hoofdstad van Opper-Egypte. Hier zul je vier nachten doorbrengen in een centraal gelegen 5* hotel.  Bezienswaardigheden in Luxor.

 

Dag 12   Excursie naar de West Bank

Er staat een gids klaar om met jullie naar de West Bank te gaan waar meer dan twaalf archeologische vindplaatsen zijn. In overleg met de gids worden er zeker drie bezocht. Favoriet is de Vallei der Koningen waar je op vertoon van je entreekaartje drie graven (van de 62!) kunt bezoeken. In de terrassentempel van Hatsjepsut, Deir al Bahri, zie je onder meer de afbeeldingen van de expeditie naar Punt en de goddelijke geboorte van Koningin Hatsjepsut. Verder kun je kiezen uit Medinet Habu, De Vallei der Koninginnen, het Ramesseum, de Graven van de Edelen … De Kolossen van Memnon kun je in ieder geval niet missen. Majestueus zittend in het gras begroeten ze alle toeristen die het westelijke gedeelte van Thebe met een bezoek vereren.

 

Dag 13    Vrije dag in Luxor

Vrije dag in Luxor. Je kunt natuurlijk aan het hotelzwembad gaan liggen, maar er is nog meer te beleven in Luxor. Karnak moet je eigenlijk ook gezien hebben, en Luxor Tempel, het Museum van Luxor … Nog ’n keer naar de overkant van  de Nijl om er over het platteland tussen tempels en graven te fietsen is heel bijzonder. En dan hebben we het nog niet eens over het Winter Palace Hotel waar je nippend aan een heerlijk drankje kunt mijmeren over de tijden dat Agatha Christie hier verbleef.  Gelukkig is er morgen nog ’n dag!

Thebe, Luxor, Egypte

 

Dag 14    Facultatief naar Dendera en Abydos
Mocht je gisteren niet alles hebben kunnen doen wat er op je to-do lijstje stond, dan is vandaag je laatste kans. Er is ook een facultatieve excursie die je wat verder buiten Luxor brengt, namelijk naar de tempels van Dendera en Abydos. In eerstgenoemde plaats vind je de Hathor tempel die hier vanaf de Grieks-Romeinse tijd staat. Abydos was in de tijd van de farao’s een soort bedevaartplaats vanwege het graf van Osiris, de god van het dodenrijk.

Dag 15    Vlucht Luxor – Cairo, Cairo - Amsterdam
Na een vroege transfer naar het vliegveld van Luxor vlieg je in een uur naar Cairo. Hier stap je over op de vlucht naar Amsterdam waar je in de namiddag weer voet op Nederlandse bodem zet.

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Egypte.

Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 8 daagse rondreis naar het zuiden van Egypte
- een 11 daagse rondreis naar Egypte met zeiltocht op de Nijl per dahabiyya

- een 12 daagse rondreis naar Egypte met een Nijlcruise
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

bottom of page