top of page
Egypte West Bank3
IMGP2431
Egypte Cairo
Egypte Luxor4
IMGP2739
Egypte West Bank

Egypte Zuid 8 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    
Aankomst in Aswan, transfer naar hotel
Dag 02     Aswan, feloukatocht op de Nijl
Dag 03     Facultatief naar Abu Simbel
Dag 04     Via Kom Ombo en Edfu naar Luxor
Dag 05     Met Engelssprekende gids naar de West Bank
Dag 06     Vrije dag Luxor
Dag 07     Facultatief naar Dendera en Abydos
Dag 08     Transfer naar vliegveld voor de vlucht terug naar huis


 

• Veel zien in korte tijd, in een ontspannen tempo
• Excursies naar hoogtepunten in Opper-Egypte
• Relaxen op en aan de Nijl

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

 

Faraonische schatten bekijken en heerlijk relaxen. Dat kan tijdens deze 8 daagse reis naar het zuiden van Egypte. Je verblijft in goede, comfortabele hotels in Aswan en Luxor waar het ook na afloop van de geplande excursies goed toeven is. Een ideale reis voor mensen die niet te lang weg willen, maar toch even aan een heel andere wereld willen ruiken. Eventueel is de reis uit te breiden met een verblijf in Cairo en/of Hurghada en kun je hem geheel eigen smaak aanpassen.
 


Dag 1    Aankomst in Aswan
Met de door jezelf of door ons geregelde vlucht vlieg je - meestal met een overstap in Cairo - naar het zuidelijk gelegen Aswan. Hier koop je het visum en word je naar je hotel aan de Nijl gebracht.

Dag 2    Aswan, felouka tochtje op de Nijl
In de ochtend kun je echt kennismaken met het relaxte leven in Aswan. Het hotel ligt vlakbij het centrum dus je staat zo in de souq. Hier vind je kruidenpiramides, alabaster beeldjes van farao’s en Egyptische goden, maar je treft er net zo goed ook opgezette dieren, drogisterij artikelen en huishoudelijke voorwerpen aan. Maar misschien breng je liever een bezoek aan één van de twee musea die Aswan rijk is of de tempel van Philae. Later vandaag stap je op een felouka om in de omgeving van Aswan langs de oevers te zeilen en krijg je de gelegenheid onderweg uit te stappen en  rond te kijken. Dit kan bijvoorbeeld op Kitchener’s Island waar je een wandeling maakt door de botanische tuin, of op Elephantine Island waar Khnum, de god met de ramskop het water van de Nijl in bedwang hield. ’s Avonds is het niet moeilijk een restaurantje te vinden met typisch Egyptische gerechten en uitzicht over de Nijl. Lees meer over de bezienswaardigheden in en rond Aswan.

Dag 3    Facultatief naar Abu Simbel
De tempels van Abu Simbel zijn een hoogtepunt in de faraonische geschiedenis. De rit er naartoe duurt echter 3 uur vandaar dat we deze excursie facultatief aanbieden. Je vertrekt al heel vroeg en zo kun je de zon zien opgaan in de woestijn. Ter plekke kun je zelf beslissen of je wel of geen gebruik wenst te maken van de diensten van een lokale gids. Deze tempels zullen ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je maken, zeker als je beseft dat ze in de jaren ’60 van de vorige eeuw naar deze, hogerop gelegen, locatie verplaatst zijn in verband met de bouw van de Aswandam en de aanleg van het Nassermeer. In het begin van de middag ben je weer terug in je hotel. Er valt nog genoeg te bekijken in Aswan maar na zo’n lange rit door de woestijn is een frisse duik in het hotelzwembad misschien ook wel aantrekkelijk.

Dag 4    Via Kom Ombo en Edfu naar Luxor
Tijd om Aswan te verlaten en naar  het noorden te rijden. Op de weg naar Luxor bezoek je de dubbeltempel in Kom Ombo en de Ptolemaeïsche tempel van Horus in Edfu. Zo halverwege de middag kom je aan in Luxor waar je de komende 4 nachten zult doorbrengen in een zeer comfortabel hotel, wederom gelegen aan de Nijl en op loopafstand van het centrum van de stad. Lees meer over bezienswaardigheden in en om Luxor.

Kolossen van Memnon, Thebe, Luxor, Egypte - Saffraan Reizen

 

Dag 5    Met gids naar de West Bank
In en om Luxor, op de oostelijke oever van de Nijl is al veel te zien, maar aan de overkant van de Nijl liggen de meeste archeologische sites. Vandaag ga je er, onder leiding van een Engelssprekende gids, een aantal bezoeken. De site die zeker niet overgeslagen zal worden is de Vallei der Koningen waar meer dan 60 graven zijn. Deze zijn niet allemaal voor publiek geopend maar met je entreekaartje kun je er in ieder geval drie bezoeken. Daarna staan er nog twee bezienswaardigheden op het programma. Wordt het de tempel van Koningin Hatsjepsut, Medinet Habu, het Ramesseum, de Vallei der koninginnen .... Bereid je vast voor en overleg met je gids. In de loop van de middag ben je weer terug in je hotel.

Dag 6    Vrije dag in Luxor
Cultuurliefhebbers hoeven zich vandaag echt niet te vervelen. Met een koetsje, fiets of een taxi kun je naar het immense tempelcomplex van Karnak, even buiten de stad. Middenin de stad vind je de niet te missen tempel van Luxor, het Luxor Museum en het Mummificatiemuseum. Maar misschien lonkt de West Bank met zijn vele sites naar je en steek je nogmaals de Nijl over. Wil je liever relaxen, dan kan dat bij het zwembad van het hotel, op een van de vele terrasjes of tijdens een boottochtje op de Nijl.

Dag 7    Facultatieve excursie naar de tempels van Dendera en Abydos
Ten noordwesten van Luxor liggen de prachtige tempelcomplexen van Dendera en Abydos. Als je wilt kun je deze vandaag bezoeken. De trekpleister van Dendera is de Hathor tempel met haar imposante zuilenhal en sterrenplafond. Abydos was in de tijd van de farao’s een soort bedevaartplaats vanwege het graf van Osiris, de god van het dodenrijk. Blijf je liever in Luxor, geniet dan van al het moois dat deze stad je te bieden heeft.

Dag 8    Terug naar huis
Na een korte rit check je op het vliegveld van Luxor in voor de vlucht terug naar huis.

Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: 1 of meerdere nachten in Cairo
(Klik op de koffer voor meer informatie)

 

extra koffer: 1 of meerdere nachten in Hurghada of El Gouna (Rode Zee)

(Klik op de koffer voor meer informatie)

bottom of page