top of page
Palestina Mar Saba
Palestina Dode Zee
Palestina Jeruzalem
Palestina wandeling2
Palestina Nablus
Palestina Jeruzalem2

Van Nazareth naar Bethlehem, 12 daagse wandelrondreis door Palestina

Programma
 

Dag 01   Aankomst in Tel Aviv. Transfer naar Nazareth

Dag 02   Nazareth - Mount Tabor - Jenin

Dag 03   Faqu’a - Zababdeh

Dag 04   Zababdeh – Fara’a

Dag 05   Fara’a – Nablus

Dag 06   Nablus

Dag 07   Nablus - Duma

Dag 08   Duma – Awarta - Ein Auja

Dag 09   Ein Auja – Jericho, Dode Zee

Dag 10   Nabi Musa – Mar Saba

Dag 11   Mar Saba – Bethlehem

Dag 12   Bethlehem –  luchthaven Tel Aviv

12 daagse wandelrondreis Palestina.png

• Wandelen in afwisselend landschap in een internationaal gezelschap
• Contact met de lokale bevolking
• Overnachtingen bij de mensen thuis
• Natuur én cultuur

• Nazareth, Nablus, Jericho, Dode Zee en Bethlehem
• Begeleiding tijdens de hele reis

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Je komt veel verschillende mensen tegen tijdens deze wandelreis; boeren, bedoeïenen, herders, ambachtslieden, geestelijke leiders, etc. Bovendien reis je met een internationale groep, hetgeen de reis nóg meer bijzonder maakt.

Op weg van Nazareth naar Bethlehem bezoek je niet alleen cultuurhistorische plekken en is er aandacht voor de religieuze aspecten van dit gebied, maar geniet je ook volop van de diverse landschappen waar je doorheen loopt. Diversiteit vind je ook in de slaapplekken en de maaltijden. Je logeert en dineert in hotels, bij mensen thuis en bij bedoeïenen.

Dag 1     Aankomst in Tel Aviv, transfer naar Nazareth

Met de door jezelf óf door ons geboekte vlucht vlieg je naar Tel Aviv. Nadat je door de douane bent gegaan word je opgewacht en naar het hotel in het noordelijk gelegen Nazareth gebracht.

 

 

Dag 2    Nazareth en Mount Tabor. Transfer naar Jenin

Tijdens de ochtenswandeling door Nazareth wordt natuurlijk de Basiliek van de Annunciatie bezocht. Hier zou de geboorte van Jezus zijn aangekondigd aan de maagd Maria. Dan is het tijd om in de bus te stappen en naar de Berg Tabor met de Basiliek van de Transfiguratie te rijden. Eenmaal in Palestina aangekomen volgt er een stadstour in Jenin en bezoek je kerk in Burqin. Dit is bijna de oudste kerk ter wereld. Diner en overnachting in een hotel in Jenin.

 

 

Dag 3    Faqu’a - Zababdeh

De wandeltocht begint in de noordelijke heuvels van de West Bank. Via de dorpjes Jalbun en Mughayir loop je naar Zababdeh, een overwegend christelijk dorp dat op de oude Romeinse handelsroute lag. Hier dineer en overnacht je in bij mensen thuis.

 

Afstand: ca. 20 km.

 

 

Dag 4    Zababdeh – Fara’a

Je wandelt via olijfgaarden en bossen naar het lager gelegen bron van Ain Fara’a. Dit gebied is dé groententuin van Palestina. Hier bezoek je ook de plek waar de profeet Jacob en zijn familie hebben gewoond.

Ook vandaag slaap en dineer je bij een Palestijnse familie thuis.

 

Afstand: ca. 15 km.

 

 

Dag 5    Fara’a – Nablus

Vandaag wandel je via de pittoreske Wadi Bidan naar Nablus. Daar aangekomen worden eerst de ruïnes van het bijbelse Shechem (Sichem), Tell Balata, bezocht. Na de incheck in het centraal gelegen hotel is er een wandeling door de wondermooie, authentieke medina met haar slingerende straatjes, moskeeën, en oude ambachten. De vele vlaggen en posters laten zien dat het Palestijnse activisme hier flink is ingebed. Na een Turks bad geniet je van traditioneel Palestijnse eten en muziek.

 

Afstand: ca. 15 km.

West Bank.jpg

Dag 6    Nablus

'n Hele dag in deze oude stad. Je bezoekt er ondermeer de Grieks-orthodoxe kerk van Jacob's Well en de berg Gerizim, waar nog  enkele honderden Samaritanen wonen. De berg is heilig voor hen. In het Samaritaanse Museum kom je meer over deze religieuze gemeenschap te weten en je kunt ook een bezoek brengen aan de plek waar eens de Samaritaanse tempel stond. Hier komen de Samaritanen elk jaar bijeen om een week lang  het vrijheidsfeest ofwel ‘Pesach’ te vieren. Gedurende deze week wordt de bevrijding van de joodse slavernij herdacht en de uittocht uit Egypte (de Exodus).

 

 

Dag 7    Nablus – Duma

In de ochtend  is er een transfer naar het dorp Awarta. Na het bezichtigen van de Ottomaanse gebouwen en religieuze sufi mausolea wandel je naar Mount Urma. Even uitrusten en genieten van het mooie uitzicht. Je kunt hier ook de ruïne van Khirbet al Arma bekijken. Vaak zijn hier ook herders die de heuveltop gebruiken om hun grazend vee in de gaten te houden.

Via de dorpen Aqraba en Majdal Bani Fadil kom je tenslotte aan in Duma waar je weer eet en slaapt bij mensen thuis.

 

Afstand: ca. 18 km.

 

 

Dag 8    Duma – Ein Auja

De tocht voert vandaag heuvelop en heuvelaf  door de Jordaanvallei naar de bron van Auja, Ein Auja. Dit is een van de grootste waterbronnen in de vallei. Vandaag ben je te gast bij de bedoeïenen die hier in hun zwarte geitenharen tenten wonen.

 

Afstand: ca. 18 km.

 

 

Dag 9    Ein Auja – Jericho

Er wordt gelopen naar de oudst bewoonde stad ter wereld,  Jericho, waar je uiteraard de Berg van de Verzoeking met haar kleine Grieks-orthodoxe klooster bezoekt. Vanuit Jericho rijd je naar de Dode Zee voor een welverdiende drijfsessie aldaar. Diner en overnachting in een hotel in Jericho.

 

Afstand: ca. 13 km.

nebi musa.jpg

 

Dag 10    Nabi Musa – Mar Saba

De wandeling start bij het uit de Middeleeuwen stammende islamitische heiligdom toegewijd aan Mozes, Nabi Musa. Elk jaar nog vinden er vanuit Jeruzalem pelgrimstochten plaats naar deze plek.  Op weg naar het eindpunt van vandaag doe je in de woestijn van Judea een van de hooggelegen forten van koning Herodes de Grote aan; Hyrcania.

Aan de rand van de diepe kalkstenen Kidronvallei, of de Wadi al Joz, ligt het spectaculaire klooster van Mar Saba. Dit werd in 483 na Chr. Door Sint Sabas gesticht en is door de jaren heen flink uitgebreid. Vandaag de dag wonen er nog zo’n 20 Grieks-orthodoxe monniken en is het klooster nog altijd verboden terrein voor vrouwen. Deze nacht breng je door in een bedoeïenenkamp vlakbij het klooster.

 

Afstand: ca. 8 km.

 

 

Dag 11    Mar Saba – Bethlehem

De wandeltocht loopt ten einde en er is nog een klein stukje te gaan. Via de Herdersvelden in Beit Sahour, bereik je Bethlehem waar je natuurlijk de Geboortekerk en Manger Square, het ‘kribbeplein’ bezoekt. Bethlehem is een mooi stadje met een leuke souq en gezellige terrasjes. ’n Prima plek om de reis af te sluiten.  Diner en overnachting in een hotel of guesthouse in Bethlehem.

 

Afstand: ca. 9 km.

 

Dag 12    Vertrek

Transfer naar het vliegveld in Tel Aviv of start van de verlenging. Wellicht plak je er een paar dagen Jeruzalem aan vast?

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Palestina en lees onze reisblog.

 


Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 10 daagse wandelreis door Palestina
- een 15 daagse rondreis door Palestina en Jordanië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

 

bottom of page