top of page
Turkmenen - Saffraan Reizenen3
Yangikala Canyon, Turkmenistan
Presentatie verschillende stammen
Turkmenen met Nowruz

Extra koffers Turkmenistan                     Extra koffer:   Turkmenbashi, Yangikala Canyon, Gozli Ata, Serdar, Nohur, Nissa                

               

De basisreis kan door individuele en ‘op maat’ boekers worden aangevuld met een bezoek aan de aan de Kaspische Zee gelegen stad Turkmenbashi en de Yangikala Canyon.

Vanuit Ashgabat kun je met een nachttrein naar Turkmenbashi of je rijdt met je privéauto over het platteland vanuit Ashgabat via Nissa, Nohur naar Serdar. De dag daarna rijd je verder naar Turkmenbashi. 

 

Vanuit Turkmenbashi bezoek je met een 4WD de kleurige krijtrotsformaties in de canyon van Yangikala. Deze excursie is vanuit Turkmenbashi in één dag te doen maar je kunt ook twee dagen in dit gebied verblijven. Je hebt dan een eenvoudige overnachting in Gozli Ata, een bijzondere pelgrimsplaats in de 'Middle of Nowhere'.

Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

                      Extra koffer:   Darwaza                                           

                                         

Als Darwaza nog niet  in je programma is opgenomen kun je deze excursie extra bijboeken. Het betreft een transfer vanuit Dashoguz of vanuit Ashgabat met 4WD. Je bezoekt een grote brandende gaskrater die is ontstaan door een verzakking in de aarde. Het is mogelijk in het desolate landschap nabij de krater te overnachten in een woestijnkamp. Het diner is uiteraard inbegrepen. 
 

Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

                     Extra koffer: Mary, Merw, Abiverd 
                                         

Een extra excursie naar het oosten van Turkmenistan omvat een bezoek aan Mary, het nationaal museum aldaar en  de oude opgravingen in Gonur Depe en Merw. Deze excursie kan eventueel onder begeleiding van een Engelssprekende gids worden gemaakt.

Je kunt naar Mary reizen met een binnenlandse vlucht vanuit Ashgabat of met een (nacht)trein, of met een privéchauffeur. In dat laatste geval bezoek je onderweg Abiverd, een belangrijke aanlegplaats van de oude Zijderoute.

 

Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

bottom of page