top of page
chehel
bazaar in shiraz
ontmoeting in iran
kharanak
chehel2
persepolis

Iran per trein, 12 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Vlucht Amsterdam - Teheran
Dag 02    Teheran - Mashhad per nachttrein
Dag 03    Mashhad
Dag 04    Mashhad - Tus - Yazd 
Dag 05    Yazd
Dag 06    Yazd - Shiraz
Dag 07    Shiraz
Dag 08    Excursie naar Persepolis en Naqsh-e Rostam
Dag 09    Shiraz - Isfahan
Dag 10    Isfahan
Dag 11    Isfahan - Teheran
Dag 12    Vlucht Teheran - Amsterdam  

• Ontspannen reizen met de trein
• Highlights in Yazd, Shiraz, Isfahan en Teheran
• Mashhad, het shi'itische Mekka van Iran
• Persepolis en Pasargade
• Comfort van trein afgewisseld met hotelovernachtingen

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Beleef Iran tijdens deze gecombineerde trein/hotelreis. Ontspannen zittend in de trein laat je het fraaie Iraanse landschap aan je voorbij trekken en voor je het weet ben je al op je volgende bestemming.Iran heeft een aantal goede treinverbindingen en we maken daar voor deze reis dankbaar gebruik van.  Sluimer in je slaapcabine en word wakker op je volgende bestemming.  De hoofdstad Teheran met zijn prachtige musea, de religieuze stad Mashhad, de woestijnstad Yazd met zijn adobe binnenstad en windtorens en natuurlijk het betoverende Isfahan.  Alles komt ruimschoots aan bod in deze 12 daagse treinreis. De afwisseling van trein- en hotelovernachtingen biedt je het voordeel de  belangrijkste Iraanse steden uitgebreid te verkennen. Ook ben je door het gebruik van langere trajecten in de gelegenheid verschillende uithoeken van Iran te bezoeken binnen één reis.

Dag 1    Amsterdam - Teheran
Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Teheran. Er is een transfer voor je geregeld die je vanaf de luchthaven naar je eerste hotel zal brengen.

Dag 2    Teheran – Mashhad 
In de ochtend en middag is er nog voldoende tijd om een aantal interessante sites van de hoofdstad te bezoeken. Het Golestan paleis uit de Qajarperiode is bijvoorbeeld aan aanrader, of het Juwelenmuseum, of je neemt een kijkje in de grote bazaar van Teheran. Aan het begin van de avond brengt je chauffeur je naar het station waar je zult inchecken in de eerste nachttrein van de reis. Slaapcompartiment aanwezig.

Dag 3    Mashhad
Je komt in de loop van de ochtend aan in het oostelijk gelegen Mashhad. Na de transfer naar je hotel ben je in de gelegenheid deze heilige stad te bezoeken. Het graf van  Imam Reza, is de reden dat jaarlijks duizenden shi'itische pelgrims Mashhad bezoeken. Het heiligdom is, mits goed gekleed, te bezoeken en bestaat uit een groot aantal zogenaamde 'courtyards’ waar gelovigen bidden, met elkaar praten of picknicken.

Dag 4    Mashhad - Tus - Yazd
Je chauffeur brengt je vandaag naar het dorpje Tus. Hier is het fraaie mausoleum van de grondlegger van de Iraanse cultuur, Ferdouzi te bezoeken. Zijn verhalen van de legendarische 'Rostam' zijn hier overal te horen en ook te zien in de grote uitgehouwen reliefs.  In de namiddag vertrek je met de (nacht)trein naar Yazd.

Dag 5    Yazd
Je hebt de hele dag om Yazd te bekijken. Je chauffeur brengt je naar de Stille Torens; de getuigen van de rituelen van de Zoroastristen. Wandel door de eeuwenoude lemen binnenstad en bekijk het watermuseum om de ingenieuze oude water- en windsystemen van Yazd te zien die de Meden er 4000 jaar geleden al hebben aangelegd.  Vergeet niet de sportschool te bezoeken waar de krachtsport 'zurganeh' wordt beoefend; een unieke ervaring. Bezienswaardigheden in Yazd.

Dag 6    Yazd - Shiraz,  transfer per auto of bus
Aangezien er geen treintraject is tussen Yazd en Shiraz zal je chauffeur zorgen voor deze transfer. Het is mogelijk onderweg de tombe van Cyrus de Grote te bezoeken in Pasargade.

Dag 7    Shiraz
Je verblijft drie nachten in Shiraz, de stad van rozen, poëzie en nachtegalen. Tijdens je stadstour zul je zien dat het deze titel eer aandoet. Je bezoekt onder meer de botanische paleistuin Eram Garden en ervaart de poëtische kant van de Iraniërs bij het schitterende graf van de dichter Hafez. In de oude binnenstad van Shiraz bekijk je  een van de mooiste moskeeën uit de Safavidentijd,  de Nasr al Molk moskee. Vervolgens loop je  via de kleurrijke bazaar naar Shiraz’s mooiste theehuis: Sharzade. Maak een keuze uit de talrijke bezienswaardigheden die deze aangename stad rijk is. Lees meer over bezienswaardigheden in Shiraz.

Dag 8    Shiraz - Persepolis - Naqsh-e Rostam - Shiraz
Je trekt 'n hele dag uit voor een uitstapje naar Persepolis, de indrukwekkende ruïne van bouwwerken waar koning Darius I in 500 voor Chr. al aan begon te bouwen.  Persepolis werd gebouwd om 'Nowrouz', het Perzische Nieuwjaar, te vieren. Volkeren uit de wijde omtrek bezochten deze plaats en brachten geschenken mee voor de zittende vorsten. Dit is nog steeds goed te zien in de talrijke schitterende reliëfs die de ruïnestad telt. Na de lunch bezoek je  de imposante, uit rotsen gehouwen koningsgraven van Naqsh-e Rostam.

Dag 9    Shiraz - Isfahan per auto of bus
Een lange reisdag vandaag. Tijd genoeg dus om na te genieten van de belevenissen van de afgelopen week en je voor te bereiden op wat voor 'n moois je de komende dagen nog te wachten staat.

Dag 10    Isfahan
Vandaag heb je de hele dag de tijd om de kunstschatten van Isfahan uitgebreid te bekijken. In de ochtend bezoek je uiteraard het majestueuze plein van Sjah Abbas. met zijn Ali Qapu paleis, de immense Imam moskee en de Lotfollah moskee die hij voor zijn vrouwelijke familieleden liet bouwen. De christelijke wijk Jolfa is zeker ook een aanrader. De Armeniërs die er al eeuwen wonen hebben in de 17de eeuw de Vank-kathedraal met zijn rijkelijk versierde muurschilderingen laten bouwen. Bezienswaardigheden in Isfahan.
 
Dag 11    Isfahan - Teheran per trein
In de vroege ochtend neem je de trein naar Teheran. Je komt daar rond het middaguur aan en je hebt de hele verdere dag de tijd om nog een aantal musea te bezoeken. Het Nationaal Museum of het Glas- en Keramiekmuseum zijn absolute culturele hoogstandjes. Maar je kunt ook de bergen in om Teheran vanaf grote hoogte te bekijken.

Dag 12    Teheran - Amsterdam
‘s Ochtends vlieg je weer met een comfortabele vlucht terug naar Amsterdam.

 

 

 

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Iran en lees onze reisblogs.Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 15 daagse rondreis naar Iran
- een 15 daagse Perzië rondreis naar het klassieke Iran
- een 15 daagse rondreis naar het noorden van Iran
- Rondje Iran, een 11 daagse rondreis naar Iran

- Hoogtepunten van de Zijderoute, rondreis door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan

- Iran Noord én Zuid, cultuur én natuur, 15 daagse rondreis
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

bottom of page