top of page

Cypriotische yoghurttaart met saffraan

Cypriotische yoghurttaart met saffraan

Heerlijke frisse zomertaart die je met fruit van je eigen keuze kunt garneren.

 


Ingrediënten:

Bodem

- 350 gram hazelnoten

- snufje zout

- 15 grote dadels zonder pit

- 2 el kokosolie

 

Vulling

- 16 gr. gelatineblaadjes

- 3 blaadjes gelatine

- 250 ml kokosmelk

- 725 gr. Griekse yoghurt

- 6 el vloeibare honing

- 1 mespunt saffraanpoeder of ca. 6 draadjes saffraan

- vers fruit naar keuze

 

Bereiding: 

Houd een handje hazelnoten achter voor garnering. Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder. Doe de noten in een andere kom. Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta. Meng deze pasta met de hazelnoten. Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat de bodem opstijven in de koelkast.

 

Voor de vulling laat je de gelatine weken in koud water. Verhit 50 ml kokosmelk. Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat het iets afkoelen. Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel. Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast. Laat de taart bij voorkeur een nacht opstijven.

Serveren:

Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over. Bestrooi met wat achtergehouden, grofgehakte hazelnoten.

saffraanyoghurttaart- Saffraan Reizened.jpg
bottom of page