top of page
wadi rum

JORDANIË VAKANTIE

Vakantie in Jordanië

Een vakantie naar Jordanië betekent reizen langs oude beschavingen en volkeren die 'n prachtige erfenis  hebben nagelaten. Deze overblijfselen behoren tot de belangrijkste van het Midden-Oosten. Zo vind je er resten uit de prehistorie, uit de tijd van de Romeinen, Grieken en Byzantijnen, de Nabateeërs, Ummayaden en de Ottomanen.

 

Doorgaans beginnen onze rondreizen door Jordanië in de hoofdstad Amman, het vroegere Philadelphia waar je o.a. het Romeins theater kunt bezoeken, maar ook een goede indruk krijgt van het hedendaagse Jordaanse leven.

Vanuit Amman kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de woestijnkastelen in de oostelijke woestijn of naar de voormalige hoofdstad van het land: Salt.

 

Ook het Romeins-Grieks-Byzantijnse Gerasa, tegenwoordig Jerash genoemd, wordt met haar zuilen, tempels en theaters tijdens onze rondreizen aangedaan.

Drijven in de zoute Dode Zee hoort er natuurlijk ook bij, evenals de tocht over de panoramische King’s Way via Madaba waar je prachtige mozaïeken kunt bewonderen en Mount Nebo waar -volgens de overlevering- Mozes het beloofde land te zien kreeg. Kastelen bekijken in Kerak en Shobak.

 

In het natuurgebied Dana kun je prachtige wandelingen maken en logeren in een middeleeuws dorpje. De Wadi Dana Trail leidt vanuit het groene Dana door een steeds droger wordend gebied en eindigt in Wadi Feynan waar je de Feynan Ecolodge vindt waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zonnepanelen voorzien de lodge van elektriciteit en ’s avonds wordt alles door kaarsen verlicht. Deze worden gemaakt door de lokale bevolking die zeer betrokken is bij de Ecolodge.

Vakantie Jordanië - Meisje in Petra, Jordanië - Saffraan Reizen

 

 

Een hoogtepunt is Petra, de stad van de Nabateeërs. Deze uit roze rotsen uitgehakte stad is één van de nieuwe wereldwonderen. Het is de trots van Jordanië en trekt vele toeristen. Deze komen hoofdzakelijk om het Schathuis en het theater te zien , maar als je wat verder kijkt en wandelt vind je rustige plekken waar nog veel meer moois is. In één dag kun je al veel zien en doen in Petra, maar twee dagen is nóg beter.

 

Een andere 'highlight' is de roze, soms rode woestijn van Wadi Rum waar we op onze rondreizen overnachten in een bedoeïenenkamp en je de mogelijkheid hebt een tocht door de woestijn te maken op een kameel of per terreinwagen. Zo tussen de rode rotsen voel je je net Lawrence of Arabia …

 

In de Rode Zee bij de havenstad Aqaba kun je het zand van je afspoelen en genieten van het onderwaterleven aldaar. Aqaba is echt een plek om te relaxen en het heeft een gezellig en levendig centrum.  

 

Is Jordanië veilig?

Het land van Koning Abdullah II is al jaren een stabiele plek in het roerige Midden-Oosten en toeristen zijn er een graag geziene gast.

 

 

Saffraan Reizen is Jordanië specialist en organiseert zowel groepsrondreizen – waaronder een fotoreis - als individuele rondreizen door dit land. Ook voor maatwerk ben je bij ons aan het juiste adres.

Reis dus met onze groep of met je eigen gezelschap. Bij onze groepsreizen wordt gereisd met kleine groepen van 6-12 personen en er reist deskundige, Nederlandse begeleiding mee. Wil je verlenging van je vakantie om nóg meer van Jordanië te zien, of door te reizen naar Palestina of Egypte, laat het ons weten.

Op vakantie naar Jordanië met je eigen gezelschap? Neem direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. Je kunt natuurlijk ook het boekingsformulier invullen.

bottom of page