top of page
baalbek

REIZEN NAAR LIBANON

Reizen naar Libanon

Reizen naar Libanon is een reis naar eeuwenoude culturen en monumenten van Baalbek, Byblos en Tyrus, Maar ook van de natuur van het Shouf Gebergte en wandelen in Wadi Qadisha met zijn oude verborgen kerkjes.  De metropool Beirut ligt aan de Middellandse Zee en wordt wel het 'Parijs van het Midden-Oosten' genoemd.  Niet alleen vanwege zijn mondaine uitstraling, de ligging aan de Middellandse Zee en het trendy uitgaansleven.  

 

Libanon spreekt tot ieders verbeelding en vele reizigers gingen je al voor.

Niet alleen de Libanezen hebben 'n prachtige erfenis  nagelaten, ook de Grieken en Romeinen, en later de moslims hebben er prachtige gebouwen en kunstwerken gecreëerd. Geen wonder dat Libanon één van de belangrijkste vakantielanden van het  Midden-Oosten is.

Libanon is ook het land waar veel interne- en externe strijd is uitgevochten maar dat steeds weer opkrabbelt en zijn status van cultuurhistorisch paradijs eer aandoet.  Libanon is trots op zijn multireligieuze samenleving en laat je graag kennismaken met de eigenheden van alle gezindten. Een klein land met grote mogelijkheden.

 

Na aankomst op de luchthaven in Beirut word je met onze transfer naar je hotel gebracht. ’s Avonds ben je in de gelegenheid aan te schuiven aan de eettafel van één van de vele restaurantjes om kennis te maken met de voortreffelijke Libanese keuken.

Beirut is een heerlijke stad om te voet te ontdekken. Bezoek één van de fraaie musea die de stad rijk is. Het Nationaal Museum is met zijn uitgebreide archeologische collectie een must, evenals het Sursock museum met zijn fraaie collectie moderne beeldende kunst. Het Martelaarsplein herinnert aan de 'Ceder revolutie’ uit 2005 en ligt naast de majestueuze Al-Amin moskee, ook wel de Hariri moskee genoemd. Kerken, moskeeën, maar ook Romeins erfgoed wisselen elkaar af. Na de wandeling is het goed toeven op één van de vele terrassen in de chique buurt of strijk neer op een terras aan de kust om te genieten van de ondergaande zon.

De oude Bekaavallei leidt je naar Baalbek. Voor velen een hoogtepunt van de reis door Libanon. Je bezoekt er uitgebreid de tempels van Bacchus, Jupiter en Venus. 

byblos.jpg

Byblos, ook wel Jbail genaamd, is één van de oudst bewoonde steden van de wereld. Deze stad aan de Middellandse Zeekust huisvest niet alleen een indrukwekkende opgraving uit de tweede en derde eeuw voor Christus, maar ook een kruisvaarderskasteel. Beide sites zijn aan de zee gelegen hetgeen het geheel een extra dimensie geeft en uiteraard mooie panoramische uitzichten. In het haventje van Byblos is het goed toeven en het eten van verse vis in één van de sfeervolle restaurantjes is een aanrader.

Een ander Libanees natuurfenomeen is  Wadi Qadisha . Dit is het gebied van de cederbossen. De cederboom is het symbool van Libanon. In de winter wordt er geskied maar al vanaf het vroege voorjaar kun je er heerlijk wandelen. Er zijn talloze kleine (schuil)kerkjes die verspreid over het landschap liggen. De kleine dorpjes, het berglandschap en de fraaie uitzichten zijn per auto te bekijken, maar een wandeling door de bergen en langs de kerkjes is ook aan te bevelen. Het verblijf in Wadi Qadisha is eventueel te verlengen met één of meerdere nachten in de noordelijke stad Tripoli.

Onderweg van Byblos naar Beirut ligt de kerk en het monument van Onze Lieve Vrouw van Harissa met het prachtige uitzicht over de baai van Jounieh. In de avond is er gelegenheid om van een heerlijke Libanese mezzemaaltijd te genieten aan de kust of in één van de traditionele restaurantjes in de binnenstad.

 

Wil je op vakantie naar Libanon in je eentje, met z'n tweeën of met je eigen groepje, neem dan direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. We stellen samen met jou een mooi reisprogramma samen. Je kunt natuurlijk ook het offerteformulier invullen.

bottom of page