top of page
Tunesie Qsar Azzahra4

 VAKANTIE TUNESIË

Vakantie Tunesië

Tijdens een vakantie in Tunesië kun je genieten van cultuur en natuur. Als een van de kleinere Arabische landen doet Tunesië niet onder voor zijn grotere broers. Het heeft veel historisch erfgoed en dat is ook niet gek als je weet dat het door veel verschillende volkeren bezet is geweest. Vanuit Libanon kwamen de Feniciërs er al naartoe om er Carthago te stichten, de Romeinen lieten er de imposante bouwwerken neerzetten, Arabieren en Turken zorgden voor prachtige islamitische architectuur en ook de Berbers hebben met hun holwoningen en versterkte graanopslagplaatsen een stempel gedrukt op het land.

 

Het blauw van de Middellandse Zee gaat via groene, bloeiende vlaktes en bergen over in het zandkleurige steppe- en woestijnlandschap. En dat alles op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam!

mozaiek.jpg

Met een huurauto of een auto of busje met lokale Engelssprekende chauffeur ga je bekende en minder bekende plekken in Tunesië verkennen. De reis begint doorgaans in de hoofdstad Tunis. Aan het einde van de lange Avenue Habib Bourguiba bevindt zich de medina de Zeitouna moskee die omringd wordt door kleurrijke souqs.

Wonderschone mozaïeken zie je in het Bardo museum. De her en der verspreide ruïnes van de historische stad Carthago liggen vlakij Tunis, evenals het schilderachtige Sidi Bou Saïd.

Meer Fenicische en Romeinse ruïnes vind je in o.a. El Jem, bekend van het grote amfitheater, Dougga, Bulla Regia, Makhtar en Sbeitla.

In het zuiden van het land vind je meer Berber architectuur. In de dorpen Chenini en Douiret, en rond Tataouine zie je graanopslagplaatsen ('ghorfa's' of 'ksour') en lemen woningen. Matmata is bekend om de zogenaamde holwoningen.

In de woestijn zijn de plaatsen Tozeur en Douz echte trekpleisters. Hier ben je écht in de Sahara. De lekkerste dadels komen uit de palmoases rondom Tozeur.

Het zoutmeer 'Chott el Jerid' is een bijzondere plek.

Kairouan is na Mekka, Medina en Jeruzalem de belangrijkste stad voor soennitische moslims en er worden dan ook regelmatig pelgrimstochten naar deze stad gemaakt. Deze in het steppegebied gelegen stad mag je niet overslaan.

Sousse, Hamammet en Monastir zijn bekende badplaatsen aan de Middellandse Zee. Mahdia is wat minder bekend. Behalve genieten van zon, zee en strand kun je er heerlijk dwalen in de medina's.

 

 

 

 

Wil je op vakantie naar Tunesië in je eentje, met z'n tweeën, je eigen groepje, óf met onze groepsreis, neem dan direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. Je kunt natuurlijk ook het offerteformulier invullen.

bottom of page