ACTUEEL

Gevolgen voor de reisbranche

De gevolgen van de coronacrisis voor de reisbranche zijn enorm. Er wordt heel hard gewerkt aan goede regelgeving om de reizigers en ook de reisbedrijven nu en in de toekomst te beschermen. Bestande regelgeving verandert met de dag en we zijn heel alert. Samen met onze collega-reisspecialisten zorgen we voor de nodige input bij onze  branchevereniging en bij de betrokken ministeries. 

Dank
We bedanken onze klanten die ons in deze lastige tijd bemoedigende mailtjes sturen, ons sterkte wensen, en die hun reizen vol vertrouwen omboeken naar een latere datum. Het is nu een lastige tijd voor iedereen, vooral ons als reislustigen. Maar ook onze klanten die momenteel in vitale beroepen keihard aan het werk zijn.  Er komt weer een einde aan deze crisis en dan verdient iedereen een prachtige reis.  Daar kijken we, samen met jullie, reikhalzend naar uit. 

Pas goed op elkaar en op jezelf.

 

Visum Oezbekistan

 

Vanaf 1 februari 2019 hebben Nederlandse en Belgische reizigers die maximaal 30 dagen in Oezbekistan zullen verblijven géén visum meer nodig om Oezbekistan in te komen.

 

 

Visum Iran

Voor het reizen naar Iran is een visum verplicht. Je hebt hiervoor een 'visum grant' nodig. Wij verzorgen deze visum grant gratis voor al onze klanten die naar Iran reizen. Op de luchthaven van Teheran, IKA Airport wordt géén Iraans stempel in je paspoort gezet als je een uitgeprinte visum grant hebt. Dit kan het reizen naar andere landen eenvoudiger maken.

 

 

Nieuw reisadvies Tunesië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië op 23 april 2018 positief bijgesteld.
Zie voor meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie.


 

Gewijzigde visumprocedure Oman

Met ingang van 21 maart 2018 dienen reizigers die naar Oman gaan te beschikken over een goedgekeurd e-visum. Er worden geen visa meer verstrekt op de luchthavens of grensovergangen.

De procedure voor een visumaanvraag is zeer eenvoudig en kan online gedaan worden via: https://evisa.rop.gov.om/.

Na boeking van je reis naar Oman ontvang je van ons meer informatie hierover.

 

Visum Egypte

Vanaf 5 december 2017 heeft Egypte een e-visum geïntroduceerd. Dit is een visum dat je zelf vóór vertrek online kunt aanvragen. Dit visum kost € 34,95 per persoon. Via https://visumbuitenland.nl/egypte kun je het visum online aanvragen.
Je kunt je visum ook nog gewoon bij aankomst in Egypte op het vliegveld te kopen. Dan bedragen de kosten $25 per persoon.

Saffraan Reizen in coronatijd

Mensen vragen ons de laatste tijd vaak: "Jullie zullen het wel niet druk hebben in deze crisistijd?"  Daar moeten we wel erg om lachen want we zijn juist razend druk. Nee, niet met nieuwe boekingen maar wel met andere zaken die veel aandacht vragen. 
Het is een hectische tijd. De situatie in de reiswereld verandert bijna per dag. Opeens werd een aantal van onze bestemmingen niet meer toegankelijk of wilden luchtvaartmaatschappijen niet meer vliegen op Nederland waardoor onze reizigers niet konden vertrekken, of waren transfers niet meer mogelijk. Hoe regel je dat goed voor de klant, hoe gaan we om met de regelgeving en hoe communiceren we duidelijk naar onze klanten? 

Repatriëring 
Onze eerste zorg ging uit naar onze reizigers die in landen reisden die opeens werden afgesloten. De repatriëring van onze reizigers in Egypte en Jordanië had onze topprioriteit.  We wisten gelukkig waar iedereen was en konden relatief snel contact maken en contact houden. Met de ondersteuning en inzet van onze lokale reispartners ter plaatse waren we enorm blij. En we waren opgelucht toen, iedereen, met veel kunst en vliegwerk, weer veilig en ongeschonden op Nederlandse bodem was geland.

Omboekingen en vouchers
Verder zijn we erg druk met 'omboekingen'. De voorjaarstijd is voor ons altijd een populaire reisperiode. Een groot deel van deze reizen is uitgevallen en we zijn erg blij dat de meeste van onze reizigers hebben aangegeven deze voorgenomen reizen te willen omboeken naar een latere periode.
We hebben daarvoor, in samenwerking met onze brancheorganisatie en ons garantiefonds een 'voucher' ontwikkeld. Dit is een formeel document dat voldoet aan de wet en hiermee kunnen onze klanten de geboekte reis omboeken. Het geld dat men al heeft betaald voor de reis blijft zijn waarde behouden. Met deze vouchers ondersteunt men ook de liquiditeit van ons bedrijf en dat is natuurlijk heel erg prettig.
Het bedrag op de voucher wordt gedekt door het garantiefonds dus mocht het onverhoopt toch misgaan met ons reisbedrijf dan is de reeds betaalde reissom gedekt. 

Bestemmingen

ggto.jpg

Uitgelicht
 

15 daagse privérondreis door Palestina en Jordanië. Twee landen met een rijke historie.

Deze reis is geheel naar eigen wens aan te passen.

paljo.png

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG