ACTUEEL

Actuele situatie vanaf juni 2020 (Bijgewerkt op 23 juni 2020)

 

Er komen steeds meer berichten binnen via verschillende media dat er landen zijn die weer bereisbaar worden. Wij reageren alleen vanuit de actuele en formele berichtgeving die we van ons eigen ministerie en de overheden in onze bestemmingen ontvangen.

Er zijn een aantal factoren die van belang zijn als men weer wil/kan gaan reizen in onze bestemmingen:

1. Kan er gereisd worden naar het betreffende land?  Kan er worden gereisd in het land?

2. Is het land toegankelijk voor Nederlandse en/of Belgische toeristen?

3. Gaan er luchtvaartmaatschappijen naar het betreffende land?

4. Waar moet je rekening mee houden als je het land binnen wilt komen en in het land gaat reizen?

1. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken moet eerst de reisadviezen voor de bestemmingen van 'oranje' (alleen noodzakelijke reizen) op 'geel' hebben gezet. Dat is een teken dat je een land mag bezoeken.

Daarnaast moet de bestemming zelf zijn opengesteld voor toeristen uit Nederland en België. Wij volgen hiervoor de formele berichtgeving vanuit de overheden van het land zelf en de informatie van onze lokale reispartners.

 

2. Een land bepaalt zelf welke nationaliteiten worden toegelaten. Het is niet vanzelfsprekend dat elke nationaliteit wordt toegelaten. Het heeft te maken met 'bilaterale' afspraken en die hangen mede af van het aantal besmettingen in het land van herkomst en met de toegankelijkheid van Nederland.

 

3. Om op een bestemming te komen moeten er vluchten beschikbaar zijn en moeten luchthavens op de plaats van bestemming open zijn.

 

4. Veiligheid  voor onze reizigers staat voorop. Zijn er in een land bepaalde veiligheidsmaatregelen van kracht? 1,5 m. afstand in hotels en restaurants, hoe is het transport geregeld? Moeten er mondkapjes worden gedragen? Zijn er temperatuurchecks bij luchthavens of elders? Zijn musea en andere sites/higlights te bezoeken? 

 

Er zijn bestemmingen waar men voorafgaand aan de reis een coronatest moet hebben gedaan en een bewijs dient mee te nemen dat men (120 uur voorafgaand aan de reis) negatief is getest. 

Uiteraard heeft elk land zijn eigen maatregelen. 

We houden hieronder een lijst bij van landen die weer 'open' gaan en wat de reismaatregelen zullen zijn.

Nederlanders mogen vanaf 15 juni een aantal Europese landen bezoeken. Of de landen buiten Europa ook bereisbaar worden zal de komende weken blijken. 

 

Georgië

Georgië gaat per 1 juli weer open voor toeristen. Of ook Nederlandse toeristen worden toegelaten is vandaag  (4 juni) nog niet bekend. 

Of er vluchten gaan naar Tbilisi is vandaag nog niet bekend.

Welke maatregelen er gelden in Georgië om het land binnen te komen of tijdens de reis is nog niet bekend.

Wil je gedetailleerde informatie over de maatregelen geef dat aan bij ons kantoor dan houden we je op de hoogte. 

Oezbekistan 

Oezbekistan gaat vanaf eind mei weer open voor toeristen.

Of er luchtvaartmaatschappijen zijn die op Tashkent vliegen vanaf eind mei is nog niet bekend. Waarschijnlijk wel vanaf 1 juli. 

Om Oezbekistan binnen te komen is een formeel document nodig dat aantoont dat men geen corona heeft. De test moet 120 uur voorafgaand aan de reis zijn afgenomen.

Voor verdere details kun je contact opnemen met ons kantoor.

Tunesië

Naar verwachting zal Tunesië vanaf 27 juni opengaan voor toeristen. Eén van de voorschriften hier is dat men een formeel document nodig heeft dat aantoont dat men geen corona heeft. De test moet 72 uur voorafgaand aan de reis zijn afgenomen. Neem contact met ons op over de verdere details.

Libanon 

Vanaf 1 juli zijn de luchthavens van Beirut weer geopend. 

Cyprus

Cyprus zal in juli gedeeltelijk opengaan voor toeristen. Ook voor Nederlandse reizigers.

Dubai

Vanaf 7 juli kan er weer worden gereisd in Dubai 

Vluchten via Turkije

Vanaf 7 juni zullen een aantal Turkse luchtvaartmaatschappijen weer gaan vliegen van- en naar Nederland. Turkije is door BUZA nog niet als 'geel' land aangemerkt. Wel kun je met Turkish Airlines vliegen als het een transfer betreft naar een andere dan een Turkse bestemming.

 

Andere bestemmingen

Over de openstelling van onze andere bestemmingen is tot op heden nog niets bekend. 

    

Saffraan Reizen in coronatijd (Bijgewerkt april 2020)

Mensen vragen ons de laatste tijd vaak: "Jullie zullen het wel niet druk hebben in deze crisistijd?"  Daar moeten we wel erg om lachen want we zijn juist razend druk. Nee, niet met nieuwe boekingen maar wel met andere zaken die veel aandacht vragen. 
Het is een hectische tijd. De situatie in de reiswereld verandert bijna per dag. Opeens werd een aantal van onze bestemmingen niet meer toegankelijk of wilden luchtvaartmaatschappijen niet meer vliegen op Nederland waardoor onze reizigers niet konden vertrekken, of waren transfers niet meer mogelijk. Hoe regel je dat goed voor de klant, hoe gaan we om met de regelgeving en hoe communiceren we duidelijk naar onze klanten? 

Repatriëring 
Onze eerste zorg ging uit naar onze reizigers die in landen reisden die opeens werden afgesloten. De repatriëring van onze reizigers in Egypte en Jordanië had onze topprioriteit.  We wisten gelukkig waar iedereen was en konden relatief snel contact maken en contact houden. Met de ondersteuning en inzet van onze lokale reispartners ter plaatse waren we enorm blij. En we waren opgelucht toen, iedereen, met veel kunst en vliegwerk, weer veilig en ongeschonden op Nederlandse bodem was geland.

Omboekingen en vouchers
Verder zijn we erg druk met 'omboekingen'. De voorjaarstijd is voor ons altijd een populaire reisperiode. Een groot deel van deze reizen is uitgevallen en we zijn erg blij dat de meeste van onze reizigers hebben aangegeven deze voorgenomen reizen te willen omboeken naar een latere periode.
We hebben daarvoor, in samenwerking met onze brancheorganisatie en ons garantiefonds een 'voucher' ontwikkeld. Dit is een formeel document dat voldoet aan de wet en hiermee kunnen onze klanten de geboekte reis omboeken. Het geld dat men al heeft betaald voor de reis blijft zijn waarde behouden. Met deze vouchers ondersteunt men ook de liquiditeit van ons bedrijf en dat is natuurlijk heel erg prettig.
Het bedrag op de voucher wordt gedekt door het garantiefonds dus mocht het onverhoopt toch misgaan met ons reisbedrijf dan is de reeds betaalde reissom gedekt. 

 

Gevolgen voor de reisbranche

De gevolgen van de coronacrisis voor de reisbranche zijn enorm. Er wordt heel hard gewerkt aan goede regelgeving om de reizigers en ook de reisbedrijven nu en in de toekomst te beschermen. Bestande regelgeving verandert met de dag en we zijn heel alert. Samen met onze collega-reisspecialisten zorgen we voor de nodige input bij onze  branchevereniging en bij de betrokken ministeries. 

Dank
We bedanken onze klanten die ons in deze lastige tijd bemoedigende mailtjes sturen, ons sterkte wensen, en die hun reizen vol vertrouwen omboeken naar een latere datum. Het is nu een lastige tijd voor iedereen, vooral ons als reislustigen. Maar ook onze klanten die momenteel in vitale beroepen keihard aan het werk zijn.  Er komt weer een einde aan deze crisis en dan verdient iedereen een prachtige reis.  Daar kijken we, samen met jullie, reikhalzend naar uit. 

Pas goed op elkaar en op jezelf.

                                       

 

 

Visum Oezbekistan

Vanaf 1 februari 2019 hebben Nederlandse en Belgische reizigers die maximaal 30 dagen in Oezbekistan zullen verblijven géén visum meer nodig om Oezbekistan in te komen.

 

 

Visum Iran

Voor het reizen naar Iran is een visum verplicht. Je hebt hiervoor een 'visum grant' nodig. Wij verzorgen deze visum grant gratis voor al onze klanten die naar Iran reizen. Op de luchthaven van Teheran, IKA Airport wordt géén Iraans stempel in je paspoort gezet als je een uitgeprinte visum grant hebt. Dit kan het reizen naar andere landen eenvoudiger maken.

 

 

Nieuw reisadvies Tunesië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië op 23 april 2018 positief bijgesteld.
Zie voor meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie.


 

Gewijzigde visumprocedure Oman

Met ingang van 21 maart 2018 dienen reizigers die naar Oman gaan te beschikken over een goedgekeurd e-visum. Er worden geen visa meer verstrekt op de luchthavens of grensovergangen.

De procedure voor een visumaanvraag is zeer eenvoudig en kan online gedaan worden via: https://evisa.rop.gov.om/.

Na boeking van je reis naar Oman ontvang je van ons meer informatie hierover.

 

Visum Egypte

Vanaf 5 december 2017 heeft Egypte een e-visum geïntroduceerd. Dit is een visum dat je zelf vóór vertrek online kunt aanvragen. Dit visum kost € 34,95 per persoon. Via https://visumbuitenland.nl/egypte kun je het visum online aanvragen.
Je kunt je visum ook nog gewoon bij aankomst in Egypte op het vliegveld te kopen. Dan bedragen de kosten $25 per persoon.

Bestemmingen

Uitgelicht
 

15 daagse privérondreis door Palestina en Jordanië. Twee landen met een rijke historie.

Deze reis is geheel naar eigen wens aan te passen.

paljo.png
ggto.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG