tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Fakhfakhina

Fakhfakhina

In veel Arabische landen, maar zeker ook in Egypte vind je saptentjes. Voor 'n prikkie koop je er een groot glas vers vruchtensap. Bij Egyptenaren is vooral het sap van suikerriet in trek, maar ook fakhfakhina is erg populair. Het woord ‘fakhfakhina’ komt uit het Egyptische dialect en kun je vertalen als ‘cocktail’.

Het bestaat uit mangosap, fruit, ijs en noten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 mango
- 1 appel
- ¼ ananas

- ‘n handje aardbeien

- 1 banaan

- 1 kop mangosap
- 4 bollen vanille ijs
- ca. 2 eetlepels gehakte noten (bv. pistache, amandelen, hazelnoten)

fakhfakhina.jpg

 

Bereiding:

Snijd het fruit in kleine stukjes. Doe het met het mangosap in een groot glas en voeg een bolletje ijs toe. Verdeel de noten erover en serveer direct.

N.B. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit, ijs en vruchtensappen gebruiken.