top of page
dhow

OMAN VAKANTIE

Oman vakantie

 

Naar Oman op vakantie; de belangstelling hiervoor groeit gestaag. Het Sultanaat Oman is een populaire en veilige vakantiebestemming. Behalve vele cultuurschatten heeft het land een prachtige en diverse natuur. Het land bestaat voor een groot deel uit woestijn, maar heeft ook groene oases, palmenbossen, kale en begroeide bergen, mooie zandstranden en in het noorden vind je zelfs een fjordenlandschap.

 

Je kunt je laten rondrijden door een Engelssprekende chauffeur, meestal gekleed in een lange witte dishdasha, met een geborduurde ‘kumah’ op het hoofd en daar soms  een tulband – ‘mussar’-  omheen gewikkeld, maar je kunt er ook voor kiezen voor self drive. De wegen zijn er goed en doorgaans staat alles goed aangegeven.

 

Een rondreis door Oman begint meestal in de hoofdstad Muscat. Traditioneel en modern, alles kom je hier tegen. De Sultan al Qabus moskee is zeker een bezoekje waard, evenals de vismarkt en de souq in de oude wijk Muttrah. Ook vind je hier een aantal interessante musea en natuurlijk wordt er langs het paleis van de sultan gereden.

 

Andere interessante plaatsen zijn de voormalige hoofdstad Nizwa in het binnenland van waaruit je een aantal mooie excursies kunt maken. Nizwa zelf staat bekend om zijn wekelijkse geitenmarkt en het ronde fort. In de omgeving vind je nog meer forten zoals in Bahla en Jabrin. In het nabije Hajjargebergte bezoek je uiteraard de hoogste berg, de Jebel Shams en een aantal authentieke dorpjes zoals Al Hamra en Misfat al Abrein. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.

Vakantie Oman - Omanitische verkopers - Saffraan Reizen

 

 

Een overnachting in de woestijn mag niet ontbreken als je in Oman bent. De stilte en de sterrenhemel zorgen voor een unieke ervaring. Onderweg kom je ook oases tegen. Azuurblauw water, omzoomd door palmbomen. Erin zwemmen is toegestaan. In de havenstad Sur kun je de traditionele houten zeilboten, de ‘dhows’ van dichtbij bekijken. Niet ver daarvandaan kun je schildpadden spotten. Bij Ras al Jinz komen de zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

 

Wil je nog meer zien van Oman, vlieg dan naar het zuidelijke Salalah. Vanuit deze subtropische stad in de provincie Dhofar kun je diverse uitstapjes maken langs de kust en door de bergen. De omgeving is weelderig groen en je kunt er genieten van heerlijk vers fruit. Dhofar staat ook bekend om zijn wierookbomen. Niet ver van al dat groen begint ook hier de woestijn. De Rub' al Khali, het Lege Kwartier, leent zich prima voor een meerdaagse tocht door het zand waar de verloren stad Ubar zich zou bevinden.

 

De noordelijke provincie Musandam bevindt zich op een schiereiland dat verbonden is met het Emiraat Dubai. Hier kun je een spectaculaire tocht maken door de Jebel Harim, maar ook een boottocht langs de fjorden van Oman.

 

In Oman organiseren we privérondreizen en reizen op maat, maar op bepaalde data bieden we ook groepsrondreizen aan. Deze gaan al door bij 2 personen en het gezelschap kan internationaal zijn.

 

Wil je voorafgaand of aansluitend aan je vakantie in Oman een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Dubai en/of Abu Dhabi, laat het weten.

 

Op vakantie naar Oman met je eigen gezelschap? Neem direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. Je kunt natuurlijk ook gewoon het boekingsformulier invullen.

bottom of page