top of page
Georgie Kazbegi

VAKANTIE GEORGIË

Vakantie Georgië

Steeds vaker gaan mensen op vakantie naar Georgië. Saffraan Reizen organiseert zowel individuele-, maatwerk- als groepsrondreizen naar dit prachtige land.

De rondreis Georgië & Armenië heeft al een gegarandeerd vertrek bij 6 personen. Ook reist er dan een uitstekende Engelssprekende gids mee. Als reisspecialist weten we waar je moet zijn in Georgië en Armenië. Dus ook voor een reis alleen in Georgië of alleen in Armenië ben je bij ons aan het goede adres.

Tijdens de rondreis Georgië beginnen we uiteraard in de hoofdstad Tbilisi, verrassend met zijn gezellige stadsfeer en mooie musea.

Dan vertrekken we al snel het platteland op. Georgië kent een grote variëteit aan landschappen. Natuurlijk  is de Kaukasus als hoogste gebergte van Europa een must-see, maar ook het heuvellandschap rond wijngebied Kachetië en het uitgestrekte steppelandschap in het oosten zijn een lust voor het oog. Om het land goed tot je te nemen is het mogelijk om wandelingen te doen. Zowel in het berglandschap als bijvoorbeeld in het nationaal park van Karagauli bij Borjomi. 

Vakantie Georgië - Wagonnetje - Saffraan Reizen

Kutaisi is de oude hoofdstad van Georgië en daar bezoeken we uiteraard de plaatselijke markt en een fraai klooster in Gelati. Aan cultuur geen gebrek, de zeer oude zijderoute plaatsen Uplitsikhe en de grottenstad Vardzia zijn unieke sites.

De oude Sovjetleider Stalin is geboren in Georgië en in zijn geboortestad Gori is het enige museum ter wereld gevestigd dat aandacht heeft voor deze spraakmakende historische figuur. 

In Armenië genieten we ook van een gevarieerd en fraai landschap. De uitlopers van de Kaukasus in het noorden en het grootste zoetwatermeer van Europa in Sevan zijn werelden van verschil, maar beide van grote  schoonheid. Ook hier wandelen we om het mooie landschap goed in ons op te nemen. De vele kerkjes, allen van oorspronkelijke Armeense kerk architectuur tonen de devote christelijke geschiedenis. Armenië was per slot het eerste christelijke land ter wereld. De stad Yerevan is een feestje. Een heerlijk stabiel klimaat en gezellige straatjes en talloze terrasjes. Goed verzorgde musea over de Armeense geschiedenis en manuscripten maar ook veel moderne kunst zowel in de beeldentuin bij de cascade als in de galerieën en het Cafesjan museum zijn hier goede voorbeelden van. 

Wil je je vakantie in Georgië verlengen met een verblijf aan de Zwarte Zee of  wandelingen in Svaneti,  neem dan contact met ons op.

bottom of page