top of page
Marina3
arabieren
parfum
strand
moskee3
dubai mall
louvre

Praktische informatie Dubai & Abu Dhabi 5 daagse citytrip

Praktische informatie


Accommodatie
Tijdens deze reis wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van centraal gelegen 3* hotels. De kamers zijn voorzien van een toilet en douche en beschikken over airconditioning.
Het is mogelijk de accommodaties te upgraden tot 4* of 5* hotels . 

Vervoer 
Je kunt je tijdens je verblijf  voor één of meerdere dagen laten rondrijden met een auto met AC en chauffeur. Het is ook mogelijk te  reizen met het openbaar vervoer d.w.z. metro en  (intercity) bus. Het openbaar vervoer is zowel in Dubai en Abu Dhabi uitstekend geregeld. Voor de excursies maak je gebruik van de diverse vervoersmogelijkheden die in de excursies staan vermeld zoals dhowboot en/of 4WD.

Wil je liever zelf rijden met een huurauto, geef dit dan aan bij je offerte aanvraag. 

Reisbegeleiding
Onze reispartner in de Emiraten is je contactpersoon tijdens je reis wat betreft de accommodaties en de transfers.  Je  chauffeur is behulpzaam  bij praktische kwesties. Op sommige plaatsen kun je gebruik maken van de diensten van een Engelssprekende gids.
 
Paspoort en visa
Voor Nederlandse en Belgische reizigers is voor de Emiraten een paspoort nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Dubai of Abu Dhabi.
Je krijgt bij aankomst een inreisstempel. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 
Zorg ervoor dat je tenminste één paspoortkopie bij je hebt van de pagina waar je gegevens en pasfoto op staan.

Geld
De munteenheid in Dubai en Abu Dhabi is de Dirham (AED).  Voor 100 euro krijg je ca. 414 dirham.  Op de luchthaven kun je geld wisselen. In de steden zijn overal voldoende pinautimaten en wisselkantoren te vinden. Op veel plaatsen kun je met je creditcard betalen. Zie ook www.vreemdgelddirect.nl/landen.

Vooraf je bankpas instellen
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in de emiraten dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’ of 'Azië'. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Kosten
Dubai en Abu Dhabi lijken  geen goedkope bestemmingen. Je kunt de uitgaven redelijk in de hand houden als je een beetje oplet waar je eet en drinkt. Prijzen van maaltijden en drankjes variëren al naar gelang de lokatie waar je iets gaat nuttigen. Voor een gemiddelde avondmaaltijd betaal je ca. € 12,- p.p.
Entrees zijn niet inbegrepen. Deze zijn ook zeer divers. Vraag ons de actuele prijzen. Moskeeën zijn vrij toegankelijk.

Fooien
In de Emiraten is het gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten.  We denken hierbij aan fooien voor het hotelpersoneel, gidsen, chauffeur(s) etc.  Zorg dat je wat kleinere biljetten en munten verzameld voor deze gelegenheden.

Gezondheid
Het is niet verplicht, maar vaccinaties DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering: https://vaccinatiesopreis.nl/
Let goed op met wat je eet. Zorg ervoor dat je altijd eet bij restaurants waar het druk is en waar vooral veel lokale bevolking is. Dit betekent dat het eten er goed is en er steeds verse aanvoer is.
Drink voldoende en zorg dat je altijd een fles water (geen kraanwater!) bij je hebt.

Eten en drinken
Het ontbijt tijdens de reis is inbegrepen. De overige maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen tenzij het een excursie betreft waar de lunch of diner is inbegrepen. De keur aan restaurants is enorm. Aangezien de bevolking in de Emiraten zeer divers is, is de keuze aan restaurants ook enorm.  Het hotelpersoneel of je  chauffeur kunnen je eveneens adviseren over de keuken van jouw voorkeur. 
Het kraanwater is niet geschikt als drinkwater (wel om je tanden te poetsen). Vrijwel overal is mineraalwater in kleine of grote flessen te koop. Let er wel op dat de fles bij aankoop verzegeld is.

Kleding
De plaatselijke bevolking is gewend aan westerse toeristen en hun manier van kleden. Toch vinden ze het fijn als er rekening wordt gehouden met de lokale gebruiken en we raden aan om er, zeker in het binnenland, netjes gekleed (schouders, hals en knieën bedekt) bij te lopen. Tijdens moskeebezoek is een hoofddoek voor de dames verplicht. In de Sheikh Zayed moskee in Abu Dhabi krijgen alle dames een chador. Korte broeken worden, ook door mannen, niet gedragen.
Zorg ervoor dat je altijd een sjaal bij je hebt om eventueel om te kunnen slaan.

Klimaat
Over het algemeen is in de Emiraten een warm en droog klimaat met zeer weinig neerslag. In de kustgebieden is de luchtvochtigheidsgraad in de hete zomer hoog. De temperaturen variëren  tussen de 15° C. In de winter tot 48° C. in de zomer. In de woestijn kan de temperatuur zelfs oplopen tot 54°C. In de avond kan het flink afkoelen, zeker in de woestijn zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. Het voor- en het najaar zijn de beste perioden om te reizen. Zie ook www.klimaatinfo.nl/.

Islam en Ramadan

Van oorsprong zijn de Emiraten islamitische landen. Hoewel de islam de officiële staatsgodsdienst is betekent dit niet dat er een zuiver islamitische wetgeving is. Gezien de diversiteit in de bevolking zijn ook andere godsdiensten aanwezig.
Tijdens de Ramadan zal het op straat overdag wat rustiger zijn dan normaal. Restaurants kunnen gesloten zijn en ook de openingstijden van musea, banken en kantoren zijn aangepast. Zij gaan vaak eerder dicht. Het is aan te raden om niet in het openbaar te eten en te drinken.
Tegen zonsondergang is het moeilijk een taxi te krijgen. Iedereen wil dan naar huis om te gaan eten. In de avond is het drukker en is er een feestelijke sfeer.

In 2025 is de Ramadan van ongeveer 28 februari t/m 29 maart. In 2026 zal dat van ongeveer 17 februari t/m 19 maart zijn.


Elektriciteit
Het is raadzaam een adapter mee te nemen omdat meestal een driepolig systeem gehanteerd wordt. Vaak kun je deze ook lenen in het hotel.
Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-g.
Normaal gesproken is het geen probleem je batterijen op te laden. Zorg wel dat je voldoende reserve batterijen bij je hebt.

Communicatie
Met je mobiel kun je over het algemeen goed telefoneren, je kunt dit het beste navragen bij je provider. Er zijn internetcafé’s en de meeste hotels beschikken over Wifi.


Tijdsverschil
In de zomer is het in de Emiraten twee uur later dan in Nederland. In de winter is er drie uur verschil.

Bagage
Je kunt je bagage meenemen in een niet al te grote koffer, een rugzak of een reistas. Het toegestane bagagegewicht is maximaal 20 kilo. Daarnaast kun je een kleine tas of rugzak voor je handbagage meenemen in het vliegtuig.
Verder raden wij je aan om voor deze reis de volgende zaken mee te nemen:

•     lichte kleding
•    (warme) trui, vest of jack
•    in de winter evt. regenjas en paraplu
•    goede schoenen met voldoende profiel
•    zwemkleding
•    badslippers en/of waterschoenen
•    evt. snorkelspullen
•    iets voor op je hoofd tegen de zon, sjaal
•    evt. lakenzak voor overnachtingen in het bedoeïenenkamp
•    geldbuidel (bv. voor onder je kleren)
•    zonnebril
•    zonnebrandcrème
•    lippenbalsem
•    EHBO spullen, anti-diarreemiddel, ORS
•    oordopjes, anti-muggenmiddel
•    wekker
•    zaklamp, reservebatterijen
•    zakmes
•    adapter met drie polen
•    reisverzekering en de kopie van de polis
•    vaccinatieboekje
•    kopieën van belangrijke documenten en evt. recepten van medicijnen
•    reisgids over Dubai en Abu Dhabi

 

 


Tot slot

​We doen onze uiterste best om de reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. In de bestemmingen waarin we reizen gelden soms andere regels normen en waarden. Ook kunnen plotseling bestaande regels worden aangescherpt of blijkt er iets gesloten dan normaal open is of iets dergelijks. Zijn er tijdens de reis dingen die echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, aan onze plaatselijke reispartner. Als  je er met hem of haar niet uitkomt schroom dan niet om contact op te nemen met ons kantoor in Nederland.

 

 

Lees ook de algemene reisvoorwaarden.

bottom of page