top of page
Marokkaanse slofjes in de souq
Zakje blauw in Chefchaouen,  Marokko
P1210683
Haventje Essaouira Marokko
Tamagroute groene tajines,  Marokko
P1210739

Marokko Zuid 7 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Amsterdam - Marrakesh
Dag 02    Marrakesh
Dag 03    Marrakesh - Aït Benhaddou - Ouarzazate
Dag 04    Ouarzazate - Taliouine - Taroudant
Dag 05    Taroudant - Essaouira
Dag 06    Essaouira
Dag 07    Essaouira - Amsterdam (vanuit Agadir of Marrakesh)

7 daagse Marokko Zuid.png

• Marrakesh
• Traditionele Berberdorpjes
• Bezoek aan de saffraanvallei bij Taliouine

• Relaxen in Essaouira

                   
 
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

In dit zuidelijke gelegen deel van Marokko kom je nog die kleurige taferelen tegen die Marokko zo authentiek maken. Proef de sfeer van de 'rode stad' Marrakesh met haar paleizen en musea. En daarna snel zuidwaarts via uitlopers van de Atlas naar het fraaie heuvelland met haar typische olijf- en arganbomen. Bezoek Taliouine en Taroudant, de dorpen waar de 'Imazighen' oftewel de Berbers nog wonen in hun oorspronkelijke sfeer en omgeving.  En daarna uitwaaien aan de kust in het sfeervolle dorp Essaouira met haar witte medina en blauwe vissersbootjes in de oude Portugese haven.  Een heerlijke ontspannen reis om het drukke Nederlandse leven even te vergeten en je onder te dompelen ineen heel andere wereld;  het leven van de Berbers in Zuid-Marokko.


Dag 1    Amsterdam - Casablanca
Met  een comfortabele vlucht vlieg je rechtstreeks naar Marrakesh waar je twee nachten zult verblijven.

Dag 2     Marrakesh
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de kleurrijke sfeer  in ‘de rode parel van Marokko’ op te snuiven. Natuurlijk bezoek je het centrale plein Djema’a el Fna’ met zijn magiërs en exotische handel. Tegen de avond kun je daar eventueel ook meteen kennismaken met de Marokkaanse keuken.
Marrakesh heeft een aantal mooie paleizen die zijn te bezoeken. Verder zijn er tal van musea gewijd aan zowel de Marokkaanse historie als aan de moderne hedendaagse kunst. Marrakesh is van alle markten thuis. Nu we het toch over de markten hebben; de kleurrijke en altijd heerlijk geurende souq is zeker een bezoekje waard. Mocht je in de verleiding komen een aankoop te doen vergeet dan vooral niet om goed af te dingen!  Bezienswaardigheden in Marrakesh.  

 

Verleng je verblijf in Marrakesh met één of meerdere nachten. Dat kan via de 'extra koffers' onderaan deze pagina.

Dag 3     Marrakesh – Aït Benhaddou - Ouarzazate
Je laat de stadsdrukte achter je voor een lange rit door het prachtige berglandschap dat de Hoge Atlas je biedt.  Op ca. 2100 meter hoogte bereik je een van de hoogste punten: de Col de Tichka.
Op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken heel wat Marokkaanse sites. Een daarvan kom je vandaag tegen in Aït Benhaddou. Deze lemen stad uit de 11e eeuw doet denken aan een filmdecor, maar alles is er echt. Neem gerust de tijd om de schilderachtige taferelen die de stad biedt uitgebreid te bekijken. Rond lunchtijd kom je aan in Ouarzazate en heb je nog tijd om de oude kasba van Taourirt te bekijken of een uitstapje te maken naar  de filmstudio’s.

Je kunt je reis van hieruit verlengen met een ‘extra koffer’ met wandelingen in  de Dadesvallei en Tinerhir naar Erfoud, evt. met woestijnovernachting in de Sahara.

Stadspoort in Taliouine - Saffraan Reizen

Dag 4     Ouarzazate - Taliouine - Taroudant

Je duikt steeds verder de Berbercultuur in, de oorspronkelijke cultuur van Marokko. De eerste stop is Taliouine, een belangrijke aanlegplaats op de route van Ouarzazate naar Agadir. Taliouine is bekend om zijn saffraanteelt. Dit brengt een speciale sfeer teweeg die alom in het dorp te zien is. De teelt zelf vindt plaats in oktober en november.

Je vervolgt je weg naar de  vroegere hoofdstad van Marokko: Taroudant. Hier is het authentieke Marokkaanse leven nog overal te vinden. Het dorpsplein met zijn verhalenvertellers en de kleine restaurantjes met heerlijke Marokkaanse maaltijden vragen om een uitgebreid bezoek aan deze bijzondere stad.

 

Dag 5    Taroudant - Essaouira

Je laat de droge binnenlanden achter je en rijdt door fraaie heuvellandschappen met typische arganbomen en olijfboomgaarden naar de kust. Tijd om uit te waaien in het fraaie vissersdorp Essaouira.  De oorspronkelijke bouw van de stad stamt uit de tijd dat de Portugezen de haven hebben opgericht. Dat is  nu ook nog te zien aan de blauw-witte gebouwen aan de vissershaven. Het is hier heerlijk uitwaaien of zonnen aan een van de lange zandstranden. Binnen de oude  stadsmuren kun je fijn wandelen en je slag slaan in de diverse bazaars. Houd je van moderne kunst, dan kun je je hart ophalen aan de actieve kunstscene van Essaouira. De terrasjes rond de haven bieden uiteraard een grote variëteit aan overheerlijke verse vis. 

Essaouira, Marokko - Saffraan Reizen

Dag 6     Essaouira
'n Dag om bij te komen en te relaxen in deze gezellige kustplaats.  De hotelklasse kan naar wens worden ge-upgrade naar 4* of 5*.

Breid je verblijf in Essaouira uit met één of meerdere dagen.

Dag 7   Terug naar huis

Je kunt naar Amsterdam terugvliegen vanuit zowel Marrakesh als Agadir.

Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: langer verblijf in Marrakesh
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: wandelingen in  de Dadèsvallei en Tinerhir, naar Erfoud en Zagora, evt. met woestijnovernachting in de Sahara 
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: langer verblijf in kustplaats Essaouira
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Marokko en lees onze reisblogs.
 
 
 
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 16 daagse rondreis naar Marokko
- een 15 daagse rondreis naar het noorden van Marokko

- een 9 daagse rondreis naar de Koningssteden van Marokko
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

 

bottom of page