top of page
Tafereeltje in Marrakesh
Marokkaanse slofjes in de souq
Zakje blauw in Chefchaouen,  Marokko
Tamagroute groene tajines,  Marokko

Marrakesh 5 daagse citytrip

Voorbeeld programma

Dag 01    Aankomst in Marrakesh
Dag 02    Marrakesh stadstour
Dag 03    Dagexcursie Hoge Atlas
Dag 04    Kookworkshop
Dag 05    Terug naar huis

Marrakesh kaartje.png

• Verblijf in een authentieke, centraal gelegen riad
• Stadstour met Engelssprekende gids
• Excursie naar Atlasgebergte                       
 
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

De koningsstad Marrakesh wordt ook wel 'de rode parel’ van Marokko genoemd vanwege de zachtrode architectuur die beeldbepalend is voor de oude medina.  De oriëntaalse sfeer is alom aanwezig in de sfeervolle souq, de prachtige paleizen, musea en moskeeën.   Maar ook de sprookjesachtige sfeer op het Djema’a el Fna’ plein met zijn verhalenvertellers en slangenbezweerders spreken tot ieders verbeelding. Ontdek deze stad te voet, met de fiets of laat je rijden in een originele  paardenkoets; de ‘calèche’.

Daarnaast is Marrakesh een uitstekende uitvalsbasis  voor dagtripjes naar de natuur in de Hoge Atlas, bezoek aan de Berbers op het platteland, een verblijf in de steenwoestijn van Agafay. Of de start van een uitgebreidere rondreis door Marokko naar het zuidelijke land van de Berbers, de andere 3 koningssteden,  wandelingen in de oases en/of een verblijf aan de kustplaats Essaouira.

 

 

Dag 1    Amsterdam - Marrakesh

Bij aankomst in Marrakesh word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale reispartner. Hij zal je naar je logeeradres brengen. Dit is een authentieke, centraal gelegen ‘riad’.

 

Dag 2    Stadstour Marrakesh

In de ochtend start je met de stadstour door Marrakesh. Dit doe je onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Je kunt de stadstour lopend doen of met een koetsje met paard (een calèche) en natuurlijk ook op de fiets. Je bezoekt onder meer de fraai gedecoreerde paleizen van de oude heersers, het Djema’a el Fna’ plein met zijn magiërs, dansers, eetgelegenheden en de kleurige souq.

Een begeleide tour duurt tussen de 4 en 6 uur en wordt onderbroken voor een heerlijke lunch in een traditioneel Marokkaans établissement.  Deze lunch is inbegrepen (excl. de drankjes). Lees meer over de bezienswaardigheden in Marrakesh. 

Souq%20in%20Marrakesh_edited.jpg

 

Dag 3    Dagexcursie naar Hoge Atlas

Een dagje de natuur in. De chauffeur haalt je op uit het hotel voor de dagtour naar het dorpje Imlil dat midden in het Atlasgebergte ligt. Verken de groene valleien, de ruige bergen met fenomenale uitzichten. Je luncht bij een Berberfamilie. Als je het leuk vindt 'n een stukje te wandelen in de bergen, geef dit dan aan bij je boeking.

Je kunt vandaag eventueel ook een off road bezoek brengen aan de  Agafay woestijn. Inclusief overnachting in de woestijn, traditioneel diner en optionele kamelenrit. Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 4   Vrije dag

'n Vrije dag in deze interessante stad waar nog genoeg te ontdekken valt. 

Je zou ook een kookworkshop kunnen doen. Hoe leuk is het om de traditionele Marokkaanse keuken te leren kennen door samen de lokale gerechten te koken? De dag begint met boodschappen doen in de souq. Je maakt zo niet alleen kennis met de lokale producten en heerlijk geurende specerijen maar je leert ook het spel van kopen en afdingen …… Er wordt gezamenlijk gekookt op een authentieke Marokkaanse locatie.  De kookworkshop wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd op de sfeervolle binnenplaats van het huis.

Daarna heb je nog tijd om nog iets te bezoeken wat op je lijstje stond of om rond te slenteren over het Djema’a el Fna’ plein, de souq of een van de vele musea.

In de avond is het mogelijk een echt Marokkaans bad te nemen in een mooie hammam (badhuis). Als je hier belangstelling voor hebt kun je dat aangeven op je boekingsformulier, dan regelen we de transfer en de entree.

Marokkaans koken in Marrakech.jpg

 

Dag 5    Marrakesh - Amsterdam

Voor je vertrek vanuit het hotel naar de luchthaven is een transfer geregeld. Je gaat weer terug naar Amsterdam met een koffer vol nieuwe ervaringen.

bottom of page