top of page
Palestina Mar Saba
Palestina Dode Zee
Palestina Jeruzalem
Palestina wandeling2
Palestina Nablus
Palestina Jeruzalem2

Palestina 10 daagse groepsrondreis

Programma

Dag 01   
Amsterdam – Tel Aviv, Nazareth
Dag 02    Nazareth en Meer van Galilea
Dag 03    Nazareth - Jenin - Sebastia - Nablus
Dag 04    Nablus - Birzeit - Ramallah - Taybeh
Dag 05    Jordaanvallei - Al Auja - Jericho   
Dag 06   
Nebi Musa - Mar Saba - Bethlehem     
Dag 07    Bethlehem en omgeving - Rashaydeh
Dag 08    Rashaydeh - Efrat - Hebron - Bethlehem
Dag 09    Bethlehem - Jeruzalem
Dag 10    Jeruzalem – Tel Aviv - Amsterdam

 

Route 10 daagse rondreis Palestina - Saffraan Reizen

• Contact met de lokale bevolking en organisaties
• Overnachten bij de mensen thuis
• Natuur én cultuur
• Nazareth, Nablus, Jericho, Bethlehem en Hebron
• Stadstour Jeruzalem
• Reizen met een kleine groep
• Nederlandse reisbegeleiding

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

 

Deze groepsrondreis voert je langs historische plekken en spraakmakende heiligdommen. Vele volkeren, allen met hun eigen religie, gingen je voor en hebben diepe sporen nagelaten. Tijdens de reis krijg je een goed beeld van het hedendaagse leven in Palestina. Zo wandel, eet en praat je met de lokale bevolking, zijn er gesprekken met betrokken, lokale organisaties, en worden er vluchtelingenkampen bezocht. Hierdoor wordt ook de lokale economie gesteund. De dorre woestijn, de glooiende, groene heuvels, de goudgele graanvelden en het blauwe, zoute water van de Dode Zee vormen het decor van deze reis die eindigt in het legendarische en bijzondere Jeruzalem.


Dag 1    Vlucht Amsterdam – Tel Aviv, transfer naar Nazareth

Na de landing op het Ben Gurion Airport en de nodige formaliteiten rijden we meteen door naar het in het noorden gelegen Nazareth. Na een rit van zo'n twee uur bevinden we ons het Arabische en oudste gedeelte van deze levendige en gemoedelijke stad.

Dag 2   Nazareth en Meer van Galilea
Er zijn vele kerken in Nazareth en we bezoeken in ieder geval de belangrijkste, nl. de Basiliek van de Annunciatie. Hier zou de geboorte van Jezus zijn aangekondigd aan de maagd Maria.  Uiteraard is er ook een wandeling door de oude stad en de souq gepland. Vervolgens rijden we naar het Meer van Galilea waar we onder andere de Berg Tabor en Kafarnaum bekijken. Nadat we terug zijn gekomen in Nazareth is er nog tijd om zelf op pad te gaan.

Souq van Nazareth, Israël - Saffraan Reizen

Dag 3    Via Jenin en Sebastia naar Nablus
We verlaten Nazareth en rijden Palestina in. Via het Freedom Theatre en een wandeling door het vluchtelingenkamp in Jenin naar Sebastia. In dit dorpje vind je Romeinse en Ottomaanse resten, maar ook de naar een moskee omgebouwde kathedraal waarin het hoofd van Johannes de Doper bewaard zou worden. In de buurt van Nablus wordt een bezoek gebracht aan de Samaritaanse gemeenschap op de berg Gerizim. Hier brengen we een bezoek aan het Samaritaanse museum en is er een ontmoeting met een Samaritaanse priester. De mooie, oude stad van Nablus wordt als laatste bezocht vandaag. Vergeet niet de overheerlijke kunafa te proeven! Dit romige, zoete streekgerecht smaakt het allerlekkerst in Nablus.

Dag 4      Birzeit, Ramallah, Taybeh
We brengen een bezoek aan de circusschool van Birzeit. In Ramallah, de stad waar de Palestijnse Autoriteit zetelt, bekijken we - indien mogelijk - het presidentsterrein, 'de Muqata'a' en het graf van Yasser Arafat, en is er wat vrije tijd in het centrum van de stad.  Het einddoel van vandaag is het prachtig gelegen, groene dorpje Taybeh waar gedineerd wordt bij een lokale familie. Taybeh staat bekend om haar bier dat in de gelijknamige brouwerij geproduceerd wordt. Proost!

Dag 5    Via de Jordaanvallei en Al Auja naar Jericho   
Naar de Jordaanvallei voor een ontmoeting met boeren daar om met eigen ogen de waterproblematiek te aanschouwen.  Uiteraard wordt onderweg ook de Jordaanrivier aangedaan. We bezoeken de bedoeïenen in het door Israëlische nederzettingen omgeven Al Auja. In de oudst bewoonde stad op aarde, Jericho, gaan we per kabelbaan de Berg van de Verzoeking op en brengen we een bezoek aan het Grieks-orthodoxe klooster aldaar. We sluiten de dag af met een excursie naar de Dode Zee.

Dag 6    Wandeling van Nebi Musa naar Mar Saba. Naar Bethlehem      
We rijden naar het afgelegen, heilige complex van Nebi Musa. Voor moslims een bijzondere plek omdat men gelooft dat de profeet Mozes hier begraven ligt. Vanaf hier start de ca. 10 km. lange wandeling naar het imposante Grieks-orthodoxe klooster Mar Saba. Alleen mannen mogen het klooster betreden, maar van buiten alleen al is dit klooster de moeite waard. Daarna volgt een transfer naar Bethlehem. In het vluchtelingenkamp Aida wordt er met bewoners van het kamp gelunched en is er tijd voor een wandeling langs ‘De Muur’. ’s Avonds genieten we van een muziekconcert door Palestijnse leerlingen van het Siraj Center.

Dag 7     Bethlehem en omgeving. Naar Rasheydeh
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de Geboortekerk in Bethlehem en de Herdersvelden in Beit Sahour.  Daarna volgt een gesprek met ARIJ (Applied Research Institute Jerusalem) over de joodse nederzettingen, gevolgd door een ontmoeting met Kairos Palestine, 'n Palestijns-christelijke organisatie die pleit voor beëindiging van de Israëlische bezetting. Als de tijd het toelaat worden de Al Mustaqbal school en het Al Tala’a centrum aangedaan. Deze worden beide gesteund door de Deventerse Stichting ‘Vrede voor Palestina’. Tegen de avond rijden we naar het in de woestijn gelegen Rashaydeh voor een mooie zonsondergang, bedoeïenenavond en overnachting in een tent.

De woestijn bij Rashaydeh, Palestina - Saffraan Reizen

Dag 8     Rashaydeh - Efrat - Hebron - Bethlehem
Vandaag zal er een ontmoeting zijn met bewoners van de nabijgelegen joodse nederzetting Efrat. Vervolgens gaan we naar Hebron voor een bezoek aan de graven van de aartsvaders, volgens de overlevering de laatste rustplaats van Abraham en zijn familieleden. Voor moslims én joden een belangrijke en beladen plek.  Na een wandelingetje door de oude stad waar de winkeliers in de nogal verlaten souq graag een praatje met je aanknopen, rijden we terug naar Bethlehem waar we wat vrije tijd hebben. Bethlehem heeft behalve de Geboortekerk een mooi en gezellig centrum, compleet met groenten- en fruitmarkt. Deze dag wordt afgesloten met een culturele activiteit en heerlijk eten.

Dag 9    Naar Jeruzalem
We rijden naar een van de meest spraakmakende en omstreden steden in de wereld: Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg heb je een prachtig uitzicht over de stad en vanaf hier wandelen we via een van de stadspoorten het oude gedeelte binnen. De stad is in vier etno-religieuze wijken verdeeld en iedere wijk heeft zijn eigen sfeer. De Tempelberg, de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk, de Via Dolorosa, we gaan het allemaal zien. Later in de middag wordt een van de vele ‘lost cities’, Lifta, bezocht. Dit dorpje werd in ‘47/’48 gedwongen verlaten en is nog voor een groot deel intact.

Dag 10     Jeruzalem - Tel Aviv - Amsterdam
We rijden naar het vliegveld voor onze vlucht naar Amsterdam. Wil je je verblijf verlengen? Dat kan. Laat het ons bij boeking weten!


 

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Palestina en lees onze reisblog.

bottom of page