top of page
chehel
ontmoeting in iran
chehel2

Isfahan 5 daagse citytrip

Voorbeeld programma

Dag 01    Amsterdam - Isfahan
Dag 02    Stadstour Isfahan
Dag 03    Isfahan
Dag 04    Isfahan of excursie naar Kashan of Varzaneh
Dag 05    Isfahan - Amsterdam
 

Isfahan.png

• Highlights in Isfahan
• Optionele excursie naar Kashan of Varzaneh
• Verblijf in een comfortabel, centraal gelegen hotel

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

‘Isfahan is de halve wereld’ is de uitdrukking. Deze fascinerende stad in Iran spreekt enorm tot de verbeelding.  De blauwbetegelde koepels van de moskeeën, hun geraffineerde mozaïeken, de prachtig gedecoreerde paleizen .... maar ook de sfeervolle christelijke wijk ‘Jolfa’ met zijn uitbundig gedecoreerde Vank kathedraal, de fraaie bruggen over de Zayandeh rivier; kortom er zijn superlatieven te kort om deze sprookjesachtige stad te beschrijven. En laten we vooral de inwoners van deze stad niet vergeten. Je gaat ze zeker ontmoeten op het grote plein van Shah Abbas waar ze  s avonds flaneren en gezellig samen picknicken. Schuif je ook aan?

Bekijk het onderstaande basisprogramma en check in bij onze mooie citytrip naar Isfahan.

Dag 1     Aankomst in Isfahan

Aankomst in Isfahan. Welkom in het oude Perzië, welkom in Iran. Onze chauffeur brengt je van de luchthaven naar je centraal gelegen hotel.

 

Dag 2    Isfahan
Vandaag  en morgen heb je  alle tijd om de kunstschatten van Isfahan uitgebreid te bekijken. Je kunt alle sites zelf bezoeken of een rondleiding langs de highlights doen met een Engelssprekende gids.
Op de eerste ochtend bezoek je uiteraard het majestueuze plein van Sjah Abbas waar zijn Ali Qapu paleis en de immense Imam moskee staan te pronken. Ook bekijk je de Lotfollah moskee die Sjah Abbas voor zijn vrouwelijke familieleden liet bouwen.
De middag is vrij te besteden. Maak een wandeling langs de bruggen van Isfahan of bezoek Museum Chehel Setun met zijn safavidische muurschilderingen uit de 16e eeuw. Struinen in de bazaar, tapijtwinkels, koperslagerijen, miniatuur workshops, relaxen in het Abassi Hotel met haar mooie interieur en tuin ...

 

Ali Qapu museum Isfahan, Iran.jpg

 

Dag 3    Isfahan
Ook deze dag kun je geheel naar eigen inzicht invullen. Een chauffeur staat tot je beschikking voor een bezoek de Armeense wijk met de 17e eeuwse Vank Kathedraal die rijkelijk is versierd met christelijke muurschilderingen. Ook zie je de oudste moskee van Isfahan, de kolossale 'Jameh mosque'. Onderweg passeer je een  aantal van de historische  bruggen die Isfahan rijk is zoals de Si-O-Seh-Poh brug en de Khaju Brug. Het is aan het eind van de middag heerlijk toeven rond het plein. Veel stadsbewoners gebruiken het plein om in de avonduren gezellig samen te picknicken. Sla je slag in een van de vele ambachtelijke ateliers en galeries met fraaie miniaturen,  geëmailleerde kopervaasjes, Perzische tapijten, lakdoosjes en de beste saffraan van de wereld.

 

Dag 4    Vrije dag in Isfahan of optionele excursie naar Kashan of Varzaneh

Vandaag ben je vrij om je dag zelf in te vullen. Nog een dagje vertoeven in Isfahan of maak je van de gelegenheid gebruik om een dagtrip te maken buiten de stad? Je kunt bijvoorbeeld naar de stad Kashan.

Na een ritje noordwaarts kom je aan bij de lemen stadswallen van Kashan. Deze wallen dateren uit 1100 na Christus toen de Seldjoeken er een vesting hadden gebouwd. Kashan ligt op een terp en is altijd een handelsstad geweest. Ook komt het al voor in de bijbel want één van de drie koningen was destijds  inwoner van Kashan. Vanaf de wallen passeer je een traditioneel lemen ijshuis. Vandaaruit wandel je naar Khan Tabatabei, een prachtig gedecoreerd koopmanshuis uit de 19e eeuw.  Kashan herbergt ook een van de oudste Perzische tuinen. Het is inderdaad een paradijselijke tuin met kabbelende fonteinen, mooie planten, gedecoreerde plafonds en een blauwbetegelde badhuis. 

Varzaneh.jpg

 

Liever de natuur in? Kies dan voor een uitstapje naar Varzaneh.

Na het drukke stadsgewoel van Isfahan is het heerlijk een om dagje in de Iraanse natuur door te brengen. Varzaneh is hier hiervoor uitermate geschikt.  Het is geen grote stad, maar toch is het leuk om een paar uur door het centrum te struinen. Je vindt er een aantal prachtige moskeeën, parken en duiventorens die worden gebruikt voor het verzamelen van mest.

Wat opvalt in Varzaneh is de kleding van de islamitische vrouwen. Het dragen van hoofddoeken is overal in Iran verplicht. In Isfahan zagen we al veel kleurige hoofddoeken en zwarte chadors van de meer religieuze vrouwen. In Varzaneh dragen de vrouwen witte chadors.

Je kunt ook linea recta naar de Varzaneh ‘sand hills’ rijden, waar je uren kunt zitten luisteren naar de stilte. Of kunt lopen of rijden tussen de zandduinen.  Je kunt het bezoek aan de woestijn ook combineren met het bekijken van het imposante zoutmeer.

 

Dag 5   Isfahan - Amsterdam

Veel ervaringen rijker pak je vandaag je koffer weer in om terug te reizen naar Nederland.

 

 

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Iran en lees onze reisblogs.Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 15 daagse privérondreis naar Iran
- een 15 daagse Perzië privérondreis naar het klassieke Iran
- een 15 daagse privérondreis naar het noorden van Iran
- Rondje Iran, een 11 daagse privérondreis naar Iran

- Iran per trein, een 12 daagse privérondreis naar Iran

- Hoogtepunten van de Zijderoute, privérondreis door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan

- een 15 daagse groepsrondreis naar Iran

- Iran Noord én Zuid, cultuur én natuur, 15 daagse groepsrondreis
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

bottom of page